Felfüggesztettet kér az ügyészség a calais-nál migránsokat ijesztgető kamionosra

2016. szeptember 11. 15:28
Közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség Jeddi Árpád Levente kamionsofőrrel szemben, aki arról híresült el, hogy tavaly ősszel videóra vette, ahogy ráhúzza a kormányt a Calais-nál az út szélén haladó migránsokra.

A Mandineren is látható volt tavaly novemberben az a videó, melyen egy magyar kamionsofőr ráhúzza a kormányt az út szélén, a leállósávban gyalogló migránsokra Calais-nál. Eközben a férfi folyamatosan szitkozódott, és azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja őket, mert megpróbáltak felmászni az autójára és behajtották a visszapillantó tükrét.

A kamionos, Jeddi Árpád Levente most kapta meg a vádiratot, amit közzé is tett a Facebookon. Eszerint az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy mellékbüntetésként tiltsák el valamennyi időre a járművezetéstől – írja az Index. A vádiratból kiderül továbbá, hogy Jeddi kábítószerrel való visszaélés miatt már volt büntetve.

Jeddi a Facebook oldalán úgy kommentálta a vádiratot, hogy az ügyészség nem vette figyelembe, hogy a normál körülményekhez képest őt folyamatos szélsőséges inzultusok érték és nem is volt esélye, hogy betartsa a közlekedési szabályokat, miközben „nyílt támadás, nyilvános rongálás áldozatául esett”. Azt is hangsúlyozta, hogy magatartásával sem személyi sérülést, sem dologi kárt nem okozott. (Ez ugyanakkor nem is szükséges a közúti veszélyeztetés megállapításához.) Felrója továbbá, hogy az ügyészség meg sem kíséreli az egyéb szabálysértők (feltehetően a migránsok) felelősségének feltárását.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha szabályosan elhajt a migránsok mellett a kamionnal, akkor csak a migránsok veszélyeztetik a közlekedést. Mivel ő a migránsok felé irányította a járművét, ezért ő is veszélyeztette a közlekedést, és ez független attól, hogy a migránsoknak szabadott-e ott lenniük. Szerintem jól tette amit tett, de ha nem migránsokról lenne szó, hanem mondjuk egy eltévedt cserkészcsapatról, akkor másképp ítélném meg a helyzetet. Az ilyen és ennél komolyabb ügyekben a jog- és igazságszolgáltatás ritkán izzad ki magából olyan döntést, amely az ember igazságérzetét teljes mértékben kielégíti.

Alapvetően két célt tudok elképzelni. Az egyik az emberek ingerküszöbének keresése, és a nemzeti összetartozás érzésének lehető legmélyebbre szorítása a globalizmus felemelkedésének érdekében. A másik ennek ellenkezője, vagyis nem letaszítani akarják a népet, hanem felrázni, csak nem merik nyíltan kimondani.

Ha kamionos lennék, egy háti permetező mindig lenne mellettem a fülkében, valami jó csípős legális élelmiszerrel megtöltve. Erős ecet erőspaprika-kivonattal például. Semmi olyan nem jó, ami veszélyes lehet a közlekedésre (például étolaj, alkohol), vagy ami nagyon összekoszolhatja a jármű külsejét (például ételszínezék), vagy ami nem legális minden országban illetve vegyszer (például hipó, benzin).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés