Lázár János és az új Trianon

2016. szeptember 11. 13:17

Szigetvári Viktor
Szigetvári Viktor blogja
Lázár szerint a menekültek befogadása új Trianonhoz vezet, mert a nemzetiségi sokszínűség önmagában vezetett Trianonhoz. Buta, nacionalista hazugság ez.

Lázár János kioktatta a makói plébánost, aki az emberség nevében mert megszólalni saját püspökkarának hallgatásával szemben. Majd pedig új Trianonnal riogatott a főminiszter a népszavazás kapcsán. Amikor az emberek jogos aggodalmait kezeletlenül hagyó, sőt, súlyosbító, tolvaj Fidesz kioktat egy katolikus papot, az minden rezdülésében erkölcsi szégyen.

Lázár szerint a menekültek befogadása új Trianonhoz vezet, mert a nemzetiségi sokszínűség önmagában vezetett Trianonhoz. Buta, nacionalista hazugság ez.

Mintha a rabszolgák lettek volna az amerikai polgárháború okai. Mintha Koszovó puszta léte önmagában indok lett volna az etnikai tisztogatásokra. Mintha a német zsidók társadalmi helyzete okozta volna a Soá borzalmát a gazdasági válság idején.

Nem. Nem Magyarország soknemzetiségűsége okozta Trianont.

A világ tele van konfliktussal, és nem mindenből lesz történelmi, emberi tragédia. Akkor sem, ha valamit évszázadok alatt sem sikerül csillapítani, és vannak fájdalmas sérelmekben gyökerező, feldolgozatlan alapjai. A kihívást jelentő, konfliktusos adottságokat és a történelmi okokatösszemosni nacionalista hazugság.

A nehéz adottságokra való kizárólagos hivatkozás gyáva önfelmentés.

Nem mi, hanem ő, valami vagy valaki más a velünk történő bajok oka – sugallja Lázár. Mi csak kiszolgáltatottak vagyunk, és hánykolódunk a tengeren. Ugyan már.

Trianon, polgárháború, etnikai tisztogatás – mind-mind a konfliktusok meg nem oldásából, a nacionalista önzésből, a politikusok által szított gyűlöletből fakadtak. Az együttélési konfliktusokat lehet csillapítani, lehet enyhíteni, és közben nem kell letagadni az emberi természetünkből fakadó érzéseket, félelmeket. Legyen bár túlzó a büntetés, de a katonai hibák mellett a 19-20. század fordulójának magyar politikai elitje és társadalma is sok rosszat tett a magyarországi nemzeti kisebbségekkel, ami oka volt a történteknek.

A baj az, hogy Lázár János pártja csak a magyarok legrosszabb ösztöneire hat: önzés, feudális alárendelődés, irigység. Nincs nekik semmi erkölcsi alapjuk Trianonról, a cigányság integrációjáról és a menekültekről mondani bármit, amíg elnyomnak mindenkit és ellopnak mindent. Lázár őszinte mondatai arról árulkodnak, hogy legszívesebben lemondanának minden nehézségünk megoldásáról, hiszen a tragédiák szerintük elkerülhetetlenek, és nekünk nem marad más, mint hagyni őket uralkodni közben.

A Fidesz legnagyobb szégyene, hogy minden lépésével a magyar polgárosodást fordítja vissza. Míg 1998-ban pont ennek ellenkezőjére törekedtek. Az együttélési konfliktusokat a polgárosodás nem oldja meg önmagában. De közelebb visz a vallási és nacionalista indulatok csillapításához.

Emberi természetünk rossz ösztöneinek megfékezésére hozunk létre polgári társadalmakat. Ebben az tolvaj Orbán-rezsim ma már ellenérdekelt.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy nem Magyarország soknemzetiségűsége idézte elő a trianoni diktátumot, abban egyetértünk, de ettől a románok, tótok, rácok kevesebb veszélyt jelentettek-jelentenek ránk? Hát kurvára nem. Nem volt itt semmi uszítás, az első adandó alkalommal kiraboltak minket, és másoktól sem várhatunk ennél jobbat.

Szigetvári Viktor meg a Szigetvári veszedelem.

Nem kell ezt a muzulmán vallásra kihegyezni. A mostanság érkező migránsok az élet minden területén más tapasztalatokkal rendelkeznek, mások a szokásaik, más a gondolatiságuk, másképp élnek. Az ők és mi létezik, számunkra is, számukra is. Ahogy egy jó körülmények közt élő politikus is feszélyezve érzi magát, amikor vendégségbe megy egy hajléktalanhoz, úgy a különböző társadalmi csoportok között is léteznek természetes határvonalak. Mert nem vagyunk moslék, és nem is vágyunk moslékká lenni, sem mi magyarok, sem az arab és feka csőcselék (a viselkedésükkel egyértelművé tették). De ezt az überliberális elmoslékosodó elméjű és szívű emberek nem értik. Vagy nem szeretik. Csak a moslékot.

Szigetvári!
Trianonhoz az vezetett, hogy egyesek féltek a Nagy-Magyarországtól és az Osztrák-Magyar Monarchiától!

Meg a hazaárulók hada, meg az a kényelmes világpolitikai ideológia, ami szerint: Finanszírozd a barátodat és annak ellenségét is!

Te meg hablatyolsz.

A mai menedékügyhöz legjobban a szerbek behívása hasonlítható az ezerhatszázas évek végén. A törökök Magyarországról történt kiűzése után, 1690 körül a birodalmi hadak a Balkánon folytatták a háborút. A törökök visszaverték az előnyomulást. Bécs a szövetségesükké vált szerbeket Délvidékünkre való áttelepülésre biztatta. Az eredmény ismert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés