Afrikai migránst csempészett Németországba egy szélsőbalos képviselő

2016. szeptember 12. 15:11
Kritikák kereszttüzébe került a baloldali populista német Linkspartei egyik parlamenti képviselője, miután kiderült, hogy segített egy migránsnak illegálisan Németországba jutni. Olaszországi nyaralójában szállásolta először el, majd Ausztrián keresztül Németországba vitte.

A Junge Freiheit által szemlézett Bild-hír szerint Dieter Dehm augusztus végén segített egy észak-afrikai migránsnak abban, hogy Olaszországból Németországba jusson. A politikus észak-olaszországi, a Lago Maggiore melletti nyaralójában pár napra elszállásolta az illetőt, majd Ausztrián keresztül Németországba vitte. „Igen, elvittem az apjához egy afrikai félárvát Olaszországból Németországba a határon át” – mondta a lapnak Dehm. Az illetőt nem regisztrálták sem az osztrák, sem a német hatóságok, a politikus balos menekültsegítőknek adta át a fiatal férfit, írja a bulvárlap.

Rainer Wendt, a német rendőr-szakszervezet vezetője a Bildnek azt mondta, az eset rémisztő módon mutatja be, mennyire semmibe veheti a jogállamiságot egy választott képviselő. „Ez vélhetően kimeríti az embercsempészet tényállását, és akár tíz évnyi börtönnel büntetendő. Ezzel nem segítünk a menekülteken” – mondta a rendőri vezető.

A kereszténydemokrata CDU képviselője, Erika Steinbach szintén bírálta balos képviselőtársát: „Ez a jogrend eklatáns semmibevétele.” A jobboldali képviselő szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Dehm áthozta a határon az észak-afrikai migránst. „Dehm úr nem egy különleges polgár. Éppen ellenkezőleg: a német alsóház tagjaként jó példával kellene eljárnia. De már a múltban is többször bebizonyította, hogy nem törődik ezzel” – fogalmazott Steinbach, felidézve, hogy Dehm korábban munkát adott az egykori RAF-terroristának, Christian Klarnak.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés