Az MSZP-s vezetésű városok sem akarnak migránsokat

2016. szeptember 12. 17:14
Tóth Bertalan frakcióvezető Orbán Viktor kijelentésére reagálva közölte: a kormányfő hazudik és gyűlöletet kelt, mivel egyetlen, az MSZP által vezetett település sem kíván migránsokat betelepíteni a saját területére.

Egyetlen, az MSZP által vezetett település sem kíván migránsokat betelepíteni a saját területére – reagált Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására a szocialisták frakcióvezetője. Tóth Bertalan hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján visszautasította a kormányfő szavait, amelyeket „aljas hazugságnak” és a „gyűlöletkeltés egyik újabb formájának” nevezett.

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök akkor sem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy egy döntés alapján Brüsszel a felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarja megvalósítani. A frakcióvezető azt mondta: az EU-ban nincs döntés automatikus betelepítési kvótáról, ugyanis az ügyben az Európai Bizottság fogalmazott meg javaslatokat, de azok elfogadását több nemzeti parlament, köztük a magyar is megakadályozta az úgynevezett sárgalapos eljárással. Hangsúlyozta, hogy a magyar parlament 95 százalékos többséggel „mutatta fel a sárga lapot az Európai Bizottság felé” és ezt a döntést a szocialista párt is támogatta.

A letelepedési kötvény nem baj?

Tóth Bertalan elképesztőnek nevezte, hogy miközben a kormányfő Brüsszellel hadakozik, addig a letelepedési kötvényekkel több mint 3500 „gazdasági bevándorló” és azoknak több mint tízezer családtagja kapott letelepedési lehetőséget Magyarországon. A haszon viszont nem az államkasszába, hanem Fidesz-közeli offshore hátterű cégekhez érkezett, ezért az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, amelyben kérik, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága szüntesse meg a letelepedési kötvény intézményét, a szerződött cégek számoljanak el a pénzzel, a hasznuk hetvenöt százalékát pedig fizessék be a költségvetésbe – mondta.

Az MSZP 29 képviselője országos körútra indul, amelynek állomásain arra próbálják rávenni a választókat, hogy ne vegyenek részt az október 2-i kvótareferendumon – jelentette be a politikus.

Erről beszélt Orbán

Orbán Viktor az őszi parlamenti ülésszakot megnyitó beszédében azt mondta: „a kvótanépszavazással meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által már meghozott döntéseket”, amelyek közül kiemelte: felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát.

Brüsszelnek azonban ez sem elég – folytatta a miniszterelnök –, „cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a migránsokat. „Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel, (...) most fog eldőlni, lesznek-e, és ha igen, hol lesznek migránstelepek” – mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésű településeken élőknek is azt tanácsolta, hogy menjenek el szavazni október 2-án.

(MTI)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A letelepedési kötvény nem baj. Ha a polgárok többsége úgy gondolja, hogy a letelepedési kötvénnyel beérkezők túlmennek az elfogadható határon, és az elit ezt nem hajlandó tudomásul venni, leválthatják a jelenlegi politikai elitet. Az EB-t hol válthatjuk le? Merkelt mikor válthatják le azok, akiken keresztül törtetnek a drágalátos migránsai?

éppenhogy nem !

Újfent a választókat akarják becsapni! Azon dolgoznak, hogy bejöhessenek az új választóik.Muzulmánokat akarnak, akik majd őket választják, mert a baloldal a mostani választóknak már nem tud érvényeset mondani.

Ha az "Az MSZP-s vezetésű városok sem akarnak migránsokat", akkor reklamáljanak Martin Schulznál.

"Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”."
http://szegedma.hu/hir/szeged/..

Ja hogy nem? Akkor tessek menni szavazni!

"most meg kapkodva hazudoznak.."

Mikor nem?

Hazudnak reggel, délben meg este. Éjjel meg azon gondolkodnak miképpen ekézhetnék Orbán Viktort és a magyar kormányát. Továbbá, mit jelentsenek Brüsszel bürokratáinak.

Az összes MSZP-s város rasszistává vált?
Már a keresztényi szeretet is eltűnt?
Tán ezentúl Gyurcsány sem fog bérmálkozni?

Ez most kvázi részletkérdés. A letelepedési kötvénykérdés kvázi országgyűlési hatáskör, míg a kvóta Brüsszeli hatáskör. Pont azt a döntést akarják Brüsszel kezébe adni, ami leginkább befolyásolhatja bizonyos régiók etnikai összetételét.

El nem tudom képzelni, hogy ennyire hülye lenne, hiszen pár ezer migráns érkezte után, annyi esélye sem lenne az újraválasztásra, mint egy csimpánznak.

A visszaadott lovagkereszteseket se hagyjuk ki.
Ha lúd legyen kövér.

Már látom, hogy fejüket vesztve rohannak szögesdrótért! :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés