Kósa: Az EU-nak figyelembe kell vennie a népszavazás eredményét

2016. szeptember 12. 10:19
A Fidesz frakcióvezetője szerint még nem volt példa arra, hogy az EU figyelmen kívül hagyjon egy népszavazási eredményt. Ha ez most mégis megtörténne, annak beláthatatlan politikai következményei lennének.

A Fidesz frakcióvezetője szerint feltétlenül figyelembe kell vennie az Európai Uniónak (EU) a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi népszavazás eredményét. Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy a választópolgárok referendumon kialakított álláspontja nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak. A közvélemény-kutatások tanúsága szerint a magyarok döntő többsége ellenzi a migrációt – tette hozzá.

A frakcióvezető azt mondta: még nem volt példa arra, hogy az EU figyelmen kívül hagyjon egy népszavazási eredményt. Ha ez most mégis megtörténne, annak beláthatatlan politikai következményei lennének – szögezte le. Kósa Lajos közölte: „ostobaság” az ellenzéki vélekedés, amely szerint a kvótareferendum Magyarország unióból történő kilépésének előkészítése lenne. A kormánypártok is azt gondolják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye, ugyanakkor sok olyan kérdés van, amelyben nem értenek egyet Brüsszellel – emelte ki.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lali nagyon nyomja a kampányt, mert rohadt ciki lenne, ha 8 Mrd Forint ráfordítás után érvénytelen lenne a szavazás! Egyre kétségbeesettebben nyomják a rizsát a fiúk.

Mondjuk valaki szólhatna is neki, hogy az EU-ban a kormány képviseli Magyarországot és az EU vezetői nagyon jól ismerik a magyar kormány és az ország lakosainak véleményét. Szóval e miatt kár kidobni az ablakon annyi pénzt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés