Orbán: A brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet

2016. szeptember 12. 15:38
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor beszédében nagyrészt a migrációs válságról és a kvótanépszavazásról beszélt. A kormányfő azt is mondta: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan, de feltartóztathatatlanul halad. A miniszterelnök szerint Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni.

Előrébb tartunk, mint négy éve – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben. A kormányfő az őszi ülésszak első napján az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkáról adott számot felszólalása elején. Úgy fogalmazott: „sokat dolgoztunk, és ennek eredményeként jó úton, jó pályán haladunk, végre megint van jövőnk, van miben reménykedni”. „Munkás évek állnak mögöttünk” – értékelt.

A miniszterelnök szerint Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni. A kormányfő hibának tartja, hogy Brüsszel naivitással válaszolt a bevándorlás által okozott kihívásokra. A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott. Orbán Viktor napirend előtt felszólalásában hangsúlyozta: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában.

Orbán Viktor elmondta azt is: a pozsonyi EU-csúcson is fel fog lépni „a naiv és veszélyes” bevándorláspolitika ellen, amely helyett erőt felmutató önvédelmi migránspolitikát javasol. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan de feltartóztathatatlanul halad.

Kijelentette: a tagállamok szintjén kell megerősíteni az Európai Uniót, annak alapját ugyanis a tagállamok és nem a brüsszeli intézmények adják. A kormányfő hangsúlyozta: gazdaságilag is meg kell erősíteni a közösséget, amelynek versenyképessége globális szinten hatalmasat csökkent az elmúlt évtizedben. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani – mondta az unióról, hozzátéve: Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja.

Orbán szerint a magyar migrációs politika erkölcsileg is megalapozott: a segítséget kell odavinni, ahonnan a bevándorlók jönnek, nem pedig a bajt idehozni – hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök Magyarország megvédését nevezte az október 2-i kvótanépszavazás céljának.

A kormányfő azt mondta, „a kvótanépszavazással meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által már meghozott döntéseket”, amelyek közül kiemelte: felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát. Brüsszelnek azonban ez sem elég – folytatta –, „cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. „Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek” – mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésű településeken élőknek is azt tanácsolja, menjenek el szavazni október 2-án.

A kvótareferendum nemcsak egy országos népszavazás, hanem 3200 helyi népszavazás is, mert Brüsszel terve nemcsak az országot fenyegeti, hanem a településeket is – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek”

Nem ezt mondtam epp az elobb a masik cikknel? Ahol a legkevesebb a NEM a lakossag aranyaiban, oda teszik a migriket.
elvegre ott akarjak oket legjobban, mindenki igy jar jol...

Téged pedig még az sem zavar, hogy igazat ír...

Három település hangzott el. Szeged, Salgótarján és Zugló.
Schulz közvetlenül akar megállapodni a szoci városokkal, így megkerülve a nemzetállami döntéseket. Ha már egyszer be lettek engedve szabadon mozoghatnak az országban.

Irreleváns témák ha már levágták a fejed.

Szerintetek a régi magyar forró szurokkiötőket, hova tegyük az új kerítésekre, hogy design-os legyen?

Neked az érvelés hülyézésből áll?

Az biztos :) ezzel ugy beszaratta a maszop nyuggereit hogy mar gyurcsanynak szemelyesen se maradnak otthon :)

Ne bántsad outsider1-et. Ő már felajánlotta a lakását a migránsok elhelyezésére és kiköltözik a sufniba.

Dénia 2016. szeptember 12. 13:08
@Berecskereki
Ezt gondolod, vagy tudod? Mi lehet az, amit az utolsó napokban bevet a kormány?

Úgy látszik előbbre hozták és az első lapot már ma kitakarták.

"Az én munkám nagyon is racionális, naponta hozok döntéseket kizárólag számok alapján"

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés