Tudja?!

2016. szeptember 12. 10:20

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Ön mihez kezd a népszavazással?

voks.jpg

Három hét múlva már túl is leszünk a kvótanépszavazáson. A voksolást kezdeményező kormányoldal álláspontját ismerjük, a mindent lefedő kampányolással nem is hagytak nagyon lehetőséget arra, hogy ne ismerjük meg azt. Az ellenzék álláspontját, izé, álláspontjait, nos, ismerjük, bár nem nagyon igazodunk ki rajtuk.

És azt is borítékolhatjuk, hogy az eredmény nyilvánvalóan a kvótára nemet mondók hatalmas többsége lesz; csak az a kérdés, meglesz-e az elegendő részvétel az érvényességhez.

De hogyan szavaz ön? Elmegy a népszavazásra vagy sem? Nemmel szavaz? Igennel szavaz? Érvénytelenül szavaz? Hogyan döntött és miért úgy? Mik a dilemmái − vagy épp miként hangzik a határozott álláspontja?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell muzulmán migráns. Inkább szorgalmas
ázsiai, abból jó lenne néhány 100ezer. Tudta-e
Ön, hogy Kínában több 10 millió keresztény él?

Akkor bizony a lamentálási jogod elveszett. Olyan
nincs hogy nem szavazunk, de kontrázunk.

Mi mar leszavaztunk levelben (ami allitolag olyan baromi nagy problema a kulfoldon dolgozo magyaroknak ugye), termeszetesen NEMmel.

Kulfoldon dolgozo magyarkent nem erzem ugy hogy barmiben is nehezebb lenne.
HA allando jelleggel kulfoldon laksz, akkor ennek megfeleloen tajekoztasd a hatosagot, es problema megoldva.
HA meg Magyarorszagon laksz allando jelleggel, akkor az a kiveteles helyzet ha epp kulfoldon vagy, es ennek megfeleloek a szabalyai.

Nemmel fogok szavazni. Nem rasszizmusból, xenofóbiából vagy nácizmusból. Egyszerűen szeretném, ha a gyerekeink biztonságban nőhetnének fel, és Párizs, Brüsszel, London, Madrid, Nizza vagy Köln példája után ezt nem látom garantáltnak, ha migránsok tömegei vannak egy országban. Félek. Pedig nem szeretek félni. Van, aki a növekvő antiszemitizmustól, populizmustól vagy nacionalizmustól fél. Én a robbantásoktól, a nemi erőszaktól és a macsetéktől, kamionnal száguldó terroristáktól félek.

Meg azt sem akarom, hogy egy nemzet egyik legalapvetőbb döntését - tudniillik, hogy eldöntse, kivel akarja megosztani a hazáját - ne hozhassa meg önállóan, hanem kívülről oktrojálják rá. Olyanok, akiknek semmit sem jelent e "lángoktól ölelt kis tartomány".

Elmegyek szavazni, ahogy ezt teszi a rokonságom, barátaim. Nemmel fogunk szavazni.

Az ok röviden: A migránsválságot nem kezelni kell, hanem okait kell megszüntetni, azaz a szegénységet, a kizsákmányolást, a háborúkat, és a klímaváltozást. Mindazt ott kell megtenni, ahol keletkezett.

Kicsit bővebben: Afrika lakóssága 1,1 milliárd. Afrikában 600 millió él napi 2 dollárból, vagy ennél kevesebből. Ennek fele 1 dollárból vagy ennél is kevesebből. 100 millióra tehető azok száma, akiknek semmilyen jövedelmük nincs, nem biztosított a létfenntartásuk. Az afrikai szaporulat az 1985-2015 adatok szerint 9. Ha ez a tömeg megindul, a merkeli, EU politika - beleértve a kötelező kvótát is - hatására Európa megszűnik Európának lenni és olyan lesz mint egy zsibvásár, ahol az élet naponta veszélybe kerül.

Magára valamit adó állampolgár ezen a népszavazáson nemmel voksol és ha győznek a nemek, akkor számonkéri a kormányt, ha nem az eredménynek megfelelően jár el.

Egyszeruen, ugy hgoy a valos helyzetnek megfeleloen bejelentettem hogy itt van az allando lakcimem.

Az egy dolog hogy sokan ezt nem teszik es a lakcimkartyajukon van valami cim ami mar reg nem aktualis, meg lehet hogy azota mar a harmadik lako lakik ott outanuk. Az is egy dolog hogy ezt a hatosagok toleraljak, elnezik, nem foglalkoznak vele. Na de hogy meg konnyiteseket kapjanak azok akik nagyivben tesznek a bejelentesi kotelezettseg betartasara, azert mar tenyleg tulzas.

"ez az.. hogy nincs benne, hogy a magyar országgyűlés se szavazhatja le a népszavazást, ahogy a 2004-essel tette."

???????
Már, hogy is gondoltad?

Népszavazás Magyarország EU-tagságáról

A szavazásra jogosultak száma 8.042.272 fő
A megjelentek száma 3.669.252 fő (45,62 %)
Igen szavazat 3.056.027 fő (83,76%)
Nem szavazat 592.690 (16,24%)

Aki nem ment el szavazni, az semmire sem szavazott. Másképpen fogalmazva elfogadta előre a többség döntését.

Ami elgondolkodtató az akkori kampányban: 2002. november 29-én létrehozták az Európai Unió Kommunikációs Közalapítványt (EUKK), amely kuratóriumának elnöke Palánkai Tibor volt. AZ EUKK „tájékoztatás” címén különféle propaganda-rendezvényekkel és a 181-es hívószámú „EU-vonallal” igyekezett lakosság körében a belépés negatív hatásaitól való félelmet csökkenteni: például elterjedt volt az a rémhír, miszerint az EU bürokráciája be fogja tiltani Magyarországon a háztáji disznóvágást és a máktermesztést – s így nem lehet majd mákos tésztát sem készíteni többé.
No ugye! Görbe uborka, 1600 wattos porszívó, tyúkketrec, és a többi

Válaszok:
Morgen | 2016. szeptember 12. 11:29

"Nem szavazat 592.690 (16,24%)"
Én mindig a kisebbséghez tartozom.
:)

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 12. 11:41

Úriember ilyet soha ki nem mond és le nem ír, te Föld-bunkója!

mint mondtam kint dolgozom, igy van itteni TB-m, azzal kapok EU-s tajkartyat, ami surgossegi esetekre jo ha Magyarorszagon jarok, akar az unio barmely tagallamaban.
Szoval nemigazan ertem minek kene megtartanom egy fiktiv lakcimet plusz fizetnem egy tebet amit amugyse hasznalok? (nem beszelve arrol hogy egyszerre egy tagallamban lehetsz csak ervenyesen biztositott)

teny, magyarorszagi TB-m nincs mar evek ota. Francia viszont van, es ha itt elek hat azt is hasznalom.

Válaszok:
Csigorin | 2016. szeptember 12. 11:33

plusz ha hazalatogatok annyi a dolgom hogy a bankkartyaval veszem a repjegyet -> mar van is utasbiztositasom.

Ha Magyarorszagra koltozunk mjad egyszer, nyilvan nem ugy teszem hogy nem lesz munkam, hiszen akkor nem lenne mibol elnem es ugyancsak nem lenne hol elnem.
Onnantol viszont hogy lesz munkaviszony, biztositas is lesz.

Ez nem egyiranyu ut. Lehet ideiglenesen kint tartozkodni. Lehet allando lakcimet letesitve, kulfoldon letelepedni.
Ha ugy adodik, ezt termeszetesen vissza is lehet csinalni.

Ma mar nem ugy megy a dolog mint regen hogy ha egyszer disszidaltal akkor evtizedekig nem johettel haza.

:-)
Már többször észrevettem.
Ettől függetlenül szerintem, mi ketten mégis jól kijövünk.

Válaszok:
Morgen | 2016. szeptember 12. 11:52

ja, hat ha nekem vagy a szuleimnek lenne sajat lakasunk, akkor joesellyel ki se jottem volna.

De még mennyire!
Örülök, hogy újra látlak!!
:)))

ja, hat ok nem dolgozni jottek volna vissza, csak elvegezni valami iskolat maganba, es arra nem jar a TB csakugy. Amit nem ertek, hogy miert nem rendeztek idoben az osztrakot, vagy tanultak ott ha egyszer ott eltek. Az osztrak szabalyozast nem ismerem, de a franciaban ha megszunik a munkahelyed, egy evig meg jogosult maradsz.

Az a te bajod, hogy csak az orrodig látsz, vagy nézel, de nem látsz.

A népszavazásnak mindig van következménye. Nemcsak politikai, hanem jogi is. Az október 2.-i is ilyen.

Amennyiben a népszavazás érvényes lesz és többségben lesz a NEM, akkor az Országgyűlés kétharmados többséggel akár az Alaptörvényt is módosíthatja, vagy külön 4/5-ös törvényben foglalja, hogy a kormányfők, miniszterek tanácskozásán résztvevő az Országgyűlés döntését köteles képviselni.

Ma nincs olyan uniós szerződés, amely lehetővé tenné a a kötelező kvóta előírását, be nem tartásának a szankcionálását. Ha ilyent akar az EU akkor ezt a tagországoknak ratifikálni kell. Nem tudjuk, hogy az EB milyen döntést fog hozni, de előbb vagy utóbb módosítani kell az EU Alapszerződését, vagy a Liszaboni Szerződést. Lehet, hogy akkor majd nem más lesz a kormányfő, más párt lesz kormányon. A törvény azonban érvényes lesz, ha nem tudják kétharmaddal, vagy négyötöddel módosítani.

Ez az egyik része. A másik része, hogy akár követőkre is találhat a magyar példa. Ebben az esetben pedig az EU vezetése nem térhet ki a tárgyalás alól, amely akár egy uniós népszavazást is magába foglalhat.

Ezért nem igaz, hogy csak a Fidesz szempontjából van politikai jelentősége.

Válaszok:
Csigorin | 2016. szeptember 12. 12:01

Van egyebkent egy erdekes precedens: mikor Ficoek kitiltottak Solyomot. Akkor az ugy felment Brusszelbe, sot megjarta a luxemburgi Europai Birosagot is. Hogy tudniillik volt-e ehhez Szlovakianak joga a schengeni szerzodes kereteiben, mivelhogy EU allampolgart koteles lett volna beengedni.

Akkor az osszes libsi amellett ervelt hogy egy orszag szuveren joga amit tole senki el nem vehet, hogy megmondja ki lephet be a foldjere es ki nem, schengen ide vagy oda. (Kar hogy mar nem igy gondoljak.)
A verdikt pedig az lett (igaz magyarazatkent az allamfoi statuszt is belekevertek), hogy igenis egy orszag eldontheti kit enged be es kit nem, es ezt a jogat senki el nem vette...

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 12. 12:14

Azért azt elképzelheted, mennyire derülök azon, hogy birkának nevezel. Éppen te.....

Igen. Ez is egy hivatkozási alap lehet.
Azonban az EU bürokratái trükköznek, mert bevezették a többségi és kétharmados szavazást.
2004 óta az EU a "birodalom" létrehozás irányába ment el. Ennek legfőbb képviselője Németország, Merkel és természetes hozzá csatlakozik Franciaország és Olaszország.
"Megjegyzem: Ez is belejátszott a britek kiválásába.)

Ezért kellett létrehozni az Európai Parlamentet, a Bizottságokat, amelyek később minisztériumok lehetnének, a miniszterek tanácsát. Többségükre nincs szükség egy gazdasági szövetségben. ?ára a gazdasági szövetségből politikai szövetség lett, és ez is a "birodalom" létrejöttét célozza, amely a nemzetek megszüntetéséhez vezet.

Igen ma is megtehetné a kormány, de sokkal erősebb ha mögötte van a szavazók többsége, és ekkor nem moshatják össze a Fideszt a Jobbikkal.

A V4-ek tekintetében várjuk meg a népszavazás eredményét és annak kommunikálását, hatását. Szerintem, ha szükséges lépni fognak. Sőt! Az sem zárom ki, hogy lesznek még más országok is, ahol a választások során a megerősödő jobboldali, radikális pártok kikövetelik a népszavazást.

A balliberális oldal retteg, hogyha törvénybe lesz foglalva, más országok is követik a magyar példát, nem fog tudni semmit sem tenni ellene.

Képzeld el, hogy megkérdezed a fiad, hogy milyen
színű pulóvert vegyél neki. Azt mondja: mindegy.
Veszel neki egy narancssárgát, és erre elkezd
picsogni, hogy ő zöldet szeretett volna.

Hm?

"a fideszes többségű országgyűlés"

ezt mondjuk valoban nem artana meg beletenni. Ha egyszer neadjisten visszajonnenek a ballibak...

Egy, kormány által kezdeményezett népszavazásnak eleve nincs semmi értelme.
A kormány, a parlament megkapta a felhatalmazást a következő választásokig.
Ez csak egy roppant sok pénzbe kerülő közvélemény- kutatás.

Ébresztő. Mindenkinek!
Hamis prófétákkal van tele a háló!
"Azért jönnek, mert lebombázták a házukat, utcájukat, meghaltak szeretteik s barátaik, lebombázták iskoláikat és bombázzák most már az utolsó még álló kórházaikat is."

Hát nem! Rá kell nézni,honnan is jöttek 2015-ben a "menekültek".
http://bit.ly/20fZfA4
Tízezrivel Pakisztánból, Indiából. Még Mondóliából és nepálból is. Igen háboru meg bombázás. Az amerikaiak lebombázzák ...
Szóval ezek a "menekültek2 a nyáron már szabadságra mentek Szíriába.

Igen az Európai Tanácsnak(https://hu.wikipedia.org/wiki/..) kellett volna döntenie,de nem tudott.Erre Herr Juncker-Frau Merkel-Herr Schulz egy aljas csellel levitte a belügyminiszterek hatáskörébe.Na ezért van az ügy az Európai Biróság előtt! Olcsó bazári csel.Nem méltó Európához,illetve akik megtették: ócska niemandok.
Ez olyan,hoy a család nem tud megegyezni az új színes tv megvásárlásában.Este a 3 gyerek viszont eldönti a gyerekszobában,de bizony lesz!

"Egyébként a kultúra, amit ön félt az már rég nem az, amit ön gondol.", lehet, de a demokrácia alapelve: mindenki azt félthet amit akar.Még egy miniszterelnöknek is szíve joga.

Minden esetre,hasonló mocskolódás csak és kizárólag Magyarországon szokásos. A holland rendőrség kiszáll a facebookon migránsellenes egyénekhez : http://bit.ly/2clPNLg
a német rendőrség gumibottal veri szét az ellenkezőket!
Belgiumban meg a terror az úr!
https://www.welt.de/politik/au..


Ez a valóság:
http://www.zeit.de/politik/aus..

Akarjátok magyarok? Ha nem,menjetek szavazni!
Magyarország zsidósága joggal várja el,hogy a magyarok megvédjék. Most viszont szólni kellene! Szavazz nemmel!

Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!

Válaszok:
Rumpelstilzchen | 2016. szeptember 12. 16:09

Két helyen nem lehet állandó lakcíme...

Ha ennyire "magyarul" viselkedsz, felesleges volt elmenni. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés