Tudja?!

2016. szeptember 12. 10:20

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Ön mihez kezd a népszavazással?

voks.jpg

Három hét múlva már túl is leszünk a kvótanépszavazáson. A voksolást kezdeményező kormányoldal álláspontját ismerjük, a mindent lefedő kampányolással nem is hagytak nagyon lehetőséget arra, hogy ne ismerjük meg azt. Az ellenzék álláspontját, izé, álláspontjait, nos, ismerjük, bár nem nagyon igazodunk ki rajtuk.

És azt is borítékolhatjuk, hogy az eredmény nyilvánvalóan a kvótára nemet mondók hatalmas többsége lesz; csak az a kérdés, meglesz-e az elegendő részvétel az érvényességhez.

De hogyan szavaz ön? Elmegy a népszavazásra vagy sem? Nemmel szavaz? Igennel szavaz? Érvénytelenül szavaz? Hogyan döntött és miért úgy? Mik a dilemmái − vagy épp miként hangzik a határozott álláspontja?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell muzulmán migráns. Inkább szorgalmas
ázsiai, abból jó lenne néhány 100ezer. Tudta-e
Ön, hogy Kínában több 10 millió keresztény él?

Akkor bizony a lamentálási jogod elveszett. Olyan
nincs hogy nem szavazunk, de kontrázunk.

Mi mar leszavaztunk levelben (ami allitolag olyan baromi nagy problema a kulfoldon dolgozo magyaroknak ugye), termeszetesen NEMmel.

Kulfoldon dolgozo magyarkent nem erzem ugy hogy barmiben is nehezebb lenne.
HA allando jelleggel kulfoldon laksz, akkor ennek megfeleloen tajekoztasd a hatosagot, es problema megoldva.
HA meg Magyarorszagon laksz allando jelleggel, akkor az a kiveteles helyzet ha epp kulfoldon vagy, es ennek megfeleloek a szabalyai.

Nemmel fogok szavazni. Nem rasszizmusból, xenofóbiából vagy nácizmusból. Egyszerűen szeretném, ha a gyerekeink biztonságban nőhetnének fel, és Párizs, Brüsszel, London, Madrid, Nizza vagy Köln példája után ezt nem látom garantáltnak, ha migránsok tömegei vannak egy országban. Félek. Pedig nem szeretek félni. Van, aki a növekvő antiszemitizmustól, populizmustól vagy nacionalizmustól fél. Én a robbantásoktól, a nemi erőszaktól és a macsetéktől, kamionnal száguldó terroristáktól félek.

Meg azt sem akarom, hogy egy nemzet egyik legalapvetőbb döntését - tudniillik, hogy eldöntse, kivel akarja megosztani a hazáját - ne hozhassa meg önállóan, hanem kívülről oktrojálják rá. Olyanok, akiknek semmit sem jelent e "lángoktól ölelt kis tartomány".

Elmegyek szavazni, ahogy ezt teszi a rokonságom, barátaim. Nemmel fogunk szavazni.

Az ok röviden: A migránsválságot nem kezelni kell, hanem okait kell megszüntetni, azaz a szegénységet, a kizsákmányolást, a háborúkat, és a klímaváltozást. Mindazt ott kell megtenni, ahol keletkezett.

Kicsit bővebben: Afrika lakóssága 1,1 milliárd. Afrikában 600 millió él napi 2 dollárból, vagy ennél kevesebből. Ennek fele 1 dollárból vagy ennél is kevesebből. 100 millióra tehető azok száma, akiknek semmilyen jövedelmük nincs, nem biztosított a létfenntartásuk. Az afrikai szaporulat az 1985-2015 adatok szerint 9. Ha ez a tömeg megindul, a merkeli, EU politika - beleértve a kötelező kvótát is - hatására Európa megszűnik Európának lenni és olyan lesz mint egy zsibvásár, ahol az élet naponta veszélybe kerül.

Magára valamit adó állampolgár ezen a népszavazáson nemmel voksol és ha győznek a nemek, akkor számonkéri a kormányt, ha nem az eredménynek megfelelően jár el.

Egyszeruen, ugy hgoy a valos helyzetnek megfeleloen bejelentettem hogy itt van az allando lakcimem.

Az egy dolog hogy sokan ezt nem teszik es a lakcimkartyajukon van valami cim ami mar reg nem aktualis, meg lehet hogy azota mar a harmadik lako lakik ott outanuk. Az is egy dolog hogy ezt a hatosagok toleraljak, elnezik, nem foglalkoznak vele. Na de hogy meg konnyiteseket kapjanak azok akik nagyivben tesznek a bejelentesi kotelezettseg betartasara, azert mar tenyleg tulzas.

"ez az.. hogy nincs benne, hogy a magyar országgyűlés se szavazhatja le a népszavazást, ahogy a 2004-essel tette."

???????
Már, hogy is gondoltad?

Népszavazás Magyarország EU-tagságáról

A szavazásra jogosultak száma 8.042.272 fő
A megjelentek száma 3.669.252 fő (45,62 %)
Igen szavazat 3.056.027 fő (83,76%)
Nem szavazat 592.690 (16,24%)

Aki nem ment el szavazni, az semmire sem szavazott. Másképpen fogalmazva elfogadta előre a többség döntését.

Ami elgondolkodtató az akkori kampányban: 2002. november 29-én létrehozták az Európai Unió Kommunikációs Közalapítványt (EUKK), amely kuratóriumának elnöke Palánkai Tibor volt. AZ EUKK „tájékoztatás” címén különféle propaganda-rendezvényekkel és a 181-es hívószámú „EU-vonallal” igyekezett lakosság körében a belépés negatív hatásaitól való félelmet csökkenteni: például elterjedt volt az a rémhír, miszerint az EU bürokráciája be fogja tiltani Magyarországon a háztáji disznóvágást és a máktermesztést – s így nem lehet majd mákos tésztát sem készíteni többé.
No ugye! Görbe uborka, 1600 wattos porszívó, tyúkketrec, és a többi

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés