Tudta? A Fidesz már az elbukott népszavazásra készül

2016. szeptember 13. 9:41

Balogh Gábor
Alfahír
Ha van elrettentő példa arra, hogyan vethet vissza egy jó ügyet, ha a tömegdemokrácia bolhapiacára visszük ki, akkor az pont a tizenkét évvel ezelőtti decemberi fiaskó.

„A miniszterelnök figyelmét Vona Gábor hívta fel arra, hogy a referendum sikertelensége »komoly ütőkártyát« adna Brüsszel kezébe, és emlékeztetett, mennyivel egyszerűbb lett volna a Jobbik javaslata nyomán egyszerűen az Alaptörvénybe foglalni a kényszerbetelepítés elutasítását. A pártelnök aggályaira reagálva Orbán meglehetősen szokatlant húzott. Nem azt igyekezett bizonygatni, hogy az emberek nagy többsége ellenzi a kvótarendszert, így a referendum minden bizonnyal eredményes lesz - hanem arról beszélt miért nem is olyan nagy baj, ha eredménytelen lesz.

A kormányfő a kettős állampolgárságról szóló 2004. decemberi népszavazást hozta fel példaként, amelyen ugyan nem vett részt az érvényességhez elegendő szavazó, ám annak eredménye, az IGEN-ek többsége végül meghozta eredményét, és az Országgyűlés végül elsöprő többséggel fogadta el a határon túli magyarok egyszerűsített honosításáról szóló törvényt.

A miniszterelnöknek ezzel sikerült II. Vilmos száz éves csúsztatási rekordját megdönteni. A német uralkodó ugyanis 1914 nyarán azt ígérte a bevonuló katonáknak: »Mire a falevelek lehullanak, otthon lesztek, családjaitok körében.« Végül is igazat mondott: a háború tényleg véget ért őszre - négy évvel később. A balliberális kormány gyalázatos gyűlöletkampányába belefulladt népszavazás után is valóban összejött a kettős állampolgárság - hat esztendővel később.

Ha van elrettentő példa arra, hogyan vethet vissza egy jó ügyet, ha a tömegdemokrácia bolhapiacára visszük ki, akkor az pont a tizenkét évvel ezelőtti decemberi fiaskó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fölösleges jó előre magyarázni a bizonyítványokat, ha a hídhoz érünk, majd átmegyünk rajta.

A jo ugyet nem az veti vissza ha megkerdezzuk rola a nepet, hanem hogy ti keptelenek vagytok azt nezni hogy MIT mondanak, csak az szamit hogy KI. Es ha a Zorban amellett szavaztatna hogy ti kapjatok levegot, akkor is ellene szavaznatok puszta gyuloletbol. Na ez a baj.

Balogh Gábor gyenge, mint a vak komondor.
Ilyen badarságokért amilyeneket összehord; Vajon ki fizet neki?

Ez a jóember tud hatványozni.
Köbre emelte a hülyeséget.
De: Ha nem lesz érvényes a népszavazás (szerintem érvényes lesz), akkor ezek a nagyon világosfejűek fogják először ordítani, hogy Orbán beengedte a hordát.
Így megy ez már régóta, minden szélhámos magyar-gyűlölő jól megél a mi zsírunkon .

Szia!
Matolcsy eleresztette magát.
A titkárnő a "káló".

Lám, mennyi tanulság vonható le még számodra is abból a "fiaskóból".
Tehát nem volt hiábavaló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés