Terminátor

2016. szeptember 13. 7:27

Sebes György
Népszava
Ő is olyan, mint egy Terminátor. Igaz, ezt Orbán a kommunistákra mondta. Viszont úgy tűnik, egyre inkább hasonlít rájuk.

A fontos ugyanis, hogy október 2-án legyen érvényes a népszavazás, és ha az lesz, akkor persze eredményes is. Ez esetben nem volt hiába Orbán egyetlen szava, sem a parlamentben (ahol a nagyközönségre tekintettel finomabban fogalmazott), sem Kötcsén (ahol hívei körében eleresztette magát). A polgári pikniken - név szerint - megkapta a magáét az Európai Unió valamennyi vezetője és - nevét nem említve - még a német kancellár is, a parlamentben már kímélni akarta az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert. Így csak a bizottságot támadta.

S bár viszonválaszában hazugsággal vádolt több frakcióvezetőt is, ilyesmi tőle sem áll távol. Nyilván a baloldali szavazók »megdolgozását« célozta beszédének az a része - amire Kósa is rákontrázott -, hogy (ha másképp nem megy) a baloldali vezetésű magyar városokba telepítik majd a migránsokat. Mert velük »lehet beszélni«. És hivatkozott az unió elnökére is. Amiből annyi igaz, hogy amikor tavaly tavasszal Martin Schulz Szegeden járt, elégedetten értékelte, hogy ott konfliktus nélkül vonultak át a menekültek.

Bizonyosak lehetünk benne, a kedves vezető harcossága a referendum végeztével sem csökken majd. Hiszen ő is olyan, mint egy Terminátor. Igaz, ezt Orbán a kommunistákra mondta. Viszont úgy tűnik, egyre inkább hasonlít rájuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán a Sebes-féle újságírók cikkeit olvasva olyan, mint Csukás István halhatatlan mesefigurája, Pom-Pom: bámulatosan tudja változtatni az alakját.

Ha Sebeséknek éppen olyan napja van, akkor Orbán kommunista. Vagy náci. Vagy rasszista. Vagy ő maga is cigány. Vagy az egyszerű emberek elnyomója, a multik barátja. Vagy a tőke ellensége, a bankok megnyomorítója. Vagy populista. Vagy a valóságérzékelését teljesen elvesztő diktátor, aki fittyet hány az ország panaszára.

Mindegy is, a lényeg egy: orbántakarodjmonnyonleapatás!

Ha már kaméleonok színei...

Azért az legalábbis csökkenti a hitelességet - vagy éppen perverz módon növeli, hiszen a témában szakértőkről van szó - , hogy olyanok írnak a kaméleonok színeváltásáról, akik voltak elkötelezett kommunisták, aztán lettek reformszocialisták (tudod, a belülről bomlasztók, akik mindig is a kommunizmus ellenségei voltak...), utána ájulásig hű brüsszeliták, szabadpiac-párti kapitalisták és progresszív liberálisok lettek.

Ennek a kaméleon fajtának egyetlen színe állandó: a magyarellenesség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés