Érvénytelen népszavazásért kampányolnak civilek

2016. szeptember 14. 13:28
Huszonkét civil szervezet, köztük a TASZ, az Eötvös Károly Intézet, a Krétakör, a Helsinki Bizottság vagy a Migration Aid kampányt indít az október 2-ai népszavazás érvénytelenítése érdekében.

„Vannak közöttünk, akik érvénytelenül fognak szavazni, míg mások bojkottálják a menekültellenes kényszernépszavazást. A célunk mégis közös: érvénytelenítsük ezt a népszavazást” – fogalmaz közleményében a TASZ. A jogvédő szervezet álláspontja szerint a népszavazásra bocsátott kérdés nem viszi előre a közös ügyeinket, és nem kínál választ sem a menekültek helyzetére, sem az Európai Unió jövőjére.

Emellett álláspontjuk szerint a népszavazásra bocsátott kérdés értelmetlen: az EU-ban nem született olyan döntés és nem is tárgyalnak arról, hogy kötelező betelepítési kvótát írjanak elő; a referendum kérdésére adott válasznak ráadásul nincs konkrét jogi következménye. A népszavazás és az azt kísérő kampány célja a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltés, vélik. Szerintük október 2-a igazi kérdése, hogy képes lesz-e valaha ez az ország humánus közösséggé válni, olvasható a közleményben.

A nyilatkozatot a következő szervezetek írták alá:

Artemisszió Alapítvány, Eleven Emlékmű, Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, Független Előadó-művészeti Szövetség, Gyerekesély Közhasznú Egyesület, Hálózat a Tanszabadságért, Hívatlanul Hálózat, Humán Platform Egyesület, Krétakör Alapítvány, Közélet Iskolája, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, Magyarországi Európa Társaság, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Migration Aid, MigSzol, Oktatói Hálózat, Oltalom Karitatív Egyesület, Opera Közhasznú Kulturális Egyesület, Segítsünk együtt!, Szépírók Társasága, Társaság a Szabadságjogokért.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért mert sokszor állítják , hogy migráns ellenes "gyűlöletkeltés" zajlik , attól ez még nincs így . A nem szavazat azt jelenti majd , hogy ellenőrzötten jöhessenek a valóban rászorulók . Ezért ésszerű és tisztességes a nem szavazás október 2-án !

A 22-es csapdája.
Vagy a piszkos 22.

Nem, sajnos nem számít. Az érvényes szavazatok számának kell megütnie az 50%-ot.

Alaptörvény, 8. cikk (4):
"Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott."

Szóval az igazán hülyék túráztatják is magukat ugyanazért az eredményért, amit otthon ülve is elérnének.
És ezeknek sincs elég tökük az "Igen"-re ikszelni, amiből világosan látszik, hogy csak az apanázs számít nekik, nem a menekültek.

Mi az, hogy kényszernépszavazás? Főleg, hogy semmi nem fenyegeti őket ha nem mennek el szavazni?

Mondhat tőlem az ellenzék bármit.

Ahogy G.Fodor a mélymagyarban mondta.

"Mindenesetre én elmegyek szavazni. "

Szerintem az onhonuktól nem ennyire messzire kell vinni a segítséget és elősegíteni szt, hogy túléljék a nehéz időket és nem behúrcolni őket Európába.

"Emellett álláspontjuk szerint a népszavazásra bocsátott kérdés értelmetlen: az EU-ban nem született olyan döntés és nem is tárgyalnak arról, hogy kötelező betelepítési kvótát írjanak elő"

Eddig még nem, de ha mégis születne ilyen döntés, akkor előre megvan a válasz. Nem Orbántól, hanem a választóktól.

A balosok egy része azt szeretné elérni , hogy a sok távolmaradó miatt ne legyen érvényes a szavazás , illetve , hogy az alacsony részvételi arányra hivatkozva azt állíthassák , hogy a nemmel szavazók hiába kerültek többségbe .

Így van . Azonban a migránsok nagy többsége válogat , mert nem menekült , hanem "ha lúd , legyen kövér" alapon keresi a "menedéket"...

A menekültek befogadása annyit érne, mint Pilátus kézmosása.
Ami Európai Unió jövőjét illeti, úgy vagyunk vele, mint Tompa Mihály engedetlen szolgájával. Ledobta a teraszról és utána kiáltott: 'Nem ütlek meg János, üsd meg te magad'.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés