Húsz migránssal verekedett össze nyolcvan német Bautzenben

2016. szeptember 15. 10:54
A mustáráról híres szászországi Bautzenben migránsok és helyiek közti tömegverekedésbe torkollott a szerda este. A kiérkező rendőrök végül viperával tettek rendet a migránsok között.

A Junge Freiheit nevű masszívan jobboldali német hetilap úgy tudja, menedékkérők egy 20 fős csoportja verekedést provokált ki egy nagyobb helyiekből álló 80 fős csoporttal. A migránsok általi provokációt megerősítette a kelet-németországi város rendőrsége is. A Spiegel szerint a verekedő helyiek szélsőjobboldali arcok voltak, akik saját rigmusaikat kiabálták a közel-keletiek irányába. A tömegverekedés tanúi szerint a szélsőjobboldali helyiek és a migránsok a verekedésen túl üvegpalackokkal is dobálták egymást. 

Száz rendőr próbált végül rendet tenni, ám a migránsok nem hagyták magukat: üvegpalackokkal, falécekkel és egyéb tárgyakkal támadták rá a kékekre, akik paprikaspray-vel és viperával válaszoltak az erőszakra. A menedékkérők erre visszavonultak, és végigvonultak a bautzeni belvároson, kisebb szélsőjobboldali csoportok által követve. A verekedés a menekültek szállása előtt kiújult, ám azt a rendőrség szinte azonnal kezelni tudta.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álprobléma!
Merkel megoldja.
Vagy nem.

A fehéroroszok annyira nem szomszédosak, de az ács jó példa. Mondjuk székelyek. Az elmúlt két évben két csapat áccsal volt dolgom, és hát förtelem.
Annyi köszönet volt csak benne, hogy lett egy új hobbim:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés