Húsz migránssal verekedett össze nyolcvan német Bautzenben

2016. szeptember 15. 10:54

A mustáráról híres szászországi Bautzenben migránsok és helyiek közti tömegverekedésbe torkollott a szerda este. A kiérkező rendőrök végül viperával tettek rendet a migránsok között.

A Junge Freiheit nevű masszívan jobboldali német hetilap úgy tudja, menedékkérők egy 20 fős csoportja verekedést provokált ki egy nagyobb helyiekből álló 80 fős csoporttal. A migránsok általi provokációt megerősítette a kelet-németországi város rendőrsége is. A Spiegel szerint a verekedő helyiek szélsőjobboldali arcok voltak, akik saját rigmusaikat kiabálták a közel-keletiek irányába. A tömegverekedés tanúi szerint a szélsőjobboldali helyiek és a migránsok a verekedésen túl üvegpalackokkal is dobálták egymást. 

Száz rendőr próbált végül rendet tenni, ám a migránsok nem hagyták magukat: üvegpalackokkal, falécekkel és egyéb tárgyakkal támadták rá a kékekre, akik paprikaspray-vel és viperával válaszoltak az erőszakra. A menedékkérők erre visszavonultak, és végigvonultak a bautzeni belvároson, kisebb szélsőjobboldali csoportok által követve. A verekedés a menekültek szállása előtt kiújult, ám azt a rendőrség szinte azonnal kezelni tudta.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/24684