Őrületipar

2016. szeptember 16. 18:00

A szerk.
Népszabadság
Az őrületipart sikerült úgy felpörgetni idehaza, hogy a közbeszéd meghatározó témája már az ismeretlen migráns esete Magyarországgal.

Felfoghatatlan, hogy a Fidesz mennyire kreatív módszerekkel dolgozik a rettegés fokozásán. Most éppen Somogy megyei falvakban beszélnek arról, összeírják az üres ingatlanokat, hogy ha az Európai Unió végül migránsokat telepít Magyarországra, elhelyezhessék őket. A kistelepüléseken pedig valóban sokan tartanak attól, hogy ­Juncker bizottsági elnök és tettestársai afgánokat, szíreket, eritreaiakat küldenek Dél-Magyarországra.

A híresztelést érdemes lenne kiegészíteni azzal, hogy az EU kerítéssel körbe is veszi majd a kiválasztott falvakat, mert máshogy képtelenség elérni, hogy a migránsok ne menekülhessenek el a kijelölt területről.

Visszataszító, ahogy a Fidesz halad az útján, ahogy tágítja az aljasság fogalmi kereteit. Pél­dául a minap Lázár János is megerősítette, a segélyek is veszélybe kerülhetnek a migránsok miatt. Nem nagyon tudunk elképzelni annál förtelmesebbet, mint hogy az elesettek, a szegények egzisztenciális szorongását, tehetetlenségét használják ki. Társadalmi csoportokat fordítanak egymással szembe csak azért, hogy többen vándoroljanak el asszisztálni Orbán Viktor politikai játékához.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lázár azt is elmondta, hogy vélhetően Európában központilag meghatározott ellátásban kell majd részesíteni a bevándorlókat nálunk is, ha erre sor kerül, hiszen enélkül visszamennének.

Ez az európai szintű ellátás lenne nagy érvágás a szociális kiadásokon. De ha ezt Európa fizetné, akkor jogosan háborodnának fel a szegény sorban élők.

Mi abban az "őrületipar", ha valaki tanul abból, hogy a migráns fiúk szeretnek erőszakoskodni a nőkkel, ha látja, hogy a bajor sörfesztivál ketrec-fesztivállá vált, ha képes meghallani a hírekben a terrorcselekményeket, ha lépes felfogni, hogyha millió számra jönnek vérbajosok, azt terjeszteni fogják, meg nem szereti, ha teleszarják a kertjét és feltüzelik a gyümölcsösét?
Te meg ne féljél, hanem kitörő örömmel oszd meg házadat és annak népét a migránsokkal, mert szabad vagy és demokrata!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés