Józsefváros önkormányzata a kerület lapjában kampányol a nem mellett

2016. szeptember 16. 8:25
A Kocsis Máté vezette VIII. kerület hivatalos lapja két héttel az uniós menekültkvótáról szóló népszavazás előtt legalább annyira szól a migrációról, mint a helyi hírekről. A józsefvárosi önkormányzat külön hirdetést is elhelyezett a lapban, hogy a nemmel való szavazás mellett kampányoljon.

A Józsefváros Újság legfrissebb, szeptember 14-i számában 20 oldalból 8 oldalon keresztül az október 2-i népszavazásra hangolnak a kerületi lap szerkesztői. A VIII. kerületi önkormányzat ingyenes hetilapjában ilyen címekkel pörgeti a józsefvárosiakat migrációügyben Kocsis Máté polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója:

  • Gyermekeink jövője a tét. Józsefváros támogatja a népszavazást (címlap főcíme)
  • Nemzeti ügy a népszavazás. Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint (hír Szita Károly és Kocsis Máté közös sajtótájékoztatójáról)
  • Az önkormányzatok kiállnak a népszavazás mellett (hír Simicskó Istán honvédelmi miniszter Október másodikán nemet mondunk! című konferencián tartott előadásáról)
  • Biztonságunk és gyermekeink jövője a tét (cikk arról, hogy józsefvárosi képviselő-testület szeptember 8-ai ülésén arról határozott, hogy Józsefváros támogatja a referendumot)
  • Nézőpont: Ön szerint megfelelően kezelte Magyarország a migrációs helyzetet? (körkérdés a kerület képviselő-testületében lévő pártpolitikusok körében)
  • Meg kell védeni Magyarországot! (Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkárának józsefvárosi előadásáról szóló beszámoló)
  • Utca hangja: Ön szerint szükség van arra, hogy tovább erősítsük határaink védelmét? (józsefvárosi polgárok véleménye: 3 szerint igen, 2 szerint nem, 1 nem tudja)


A kerületi lap elején található migrációs hírblokkot pár apróbb rendőrségi hír és helyi vonatkozású hirdetést követően egy egészoldalas hirdetés követi. A hirdetés nem a megszokott, számos helyen látható kormányzati hirdetés, hanem Józsefváros önkormányzatának saját készítésű, a hivatalostól eltérő, kerületi színvilágú reklámja:

A lap hátsó borítóján pedig szeptember 22-én este hatra hívják a józsefvárosiakat egy lakossági fórumra, amelyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel „a 2016. október 2-i országos népszavazás sorsdöntő fontosságáról” beszélgetnek a Palotanegyedben található H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ épületében.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés