Lázár párhuzamot vont a romák és a migránsok között

2016. szeptember 19. 9:03
Magyarország biztosan nem lép ki az Európai Unióból, akármi is lesz az eredmény a népszavazáson – jelentette ki Lázár János kampánykörútján. A miniszter szerint azonban gyenge eredmény esetén több százezer migráns érkezhet hazánkba. Lázár a cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét, kiemeleve: hatszáz év után sem tudtuk megoldani az együttélés problémáit.

Eddig 370 ezer menekültet regisztráltak Magyarországon, őket a nemzetközi jog alapján visszaküldhetik a nyugat-európai országok – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek.

Biztosan nem lép ki Magyarország az EU-ból

Lázár János kampánykörútján exkluzív interjút adott a lapnak, azt azonban teljes terjedelemben csak a keddi lapszám közli majd. Csak idén 28 ezren jöttek a határainkhoz, ám mindössze 5 százalékuk vallotta magát menekültnek – olvasható a Magyar Nemzetben.

A miniszter kijelentette: Magyarország nem lép ki az unióból akkor sem, ha a „nem” győz az októberi népszavazáson, és Brüsszel ennek ellenére is kvótát akar az országra kényszeríteni. Szerinte bár növekszik az EU-szkeptikusok száma, sokkal többen gondolják úgy, hogy Magyarországnak jobb a helyzete az EU-n belül.

Százezrek jöhetnek, ha nem lesz erős döntés a népszavazáson

Gyönge népszavazás” esetén meghátrál a kormány és több százezer migráns jöhet hazánkba. A cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét. „Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit” – mondta a miniszter. 

A Magyar Nemzet szerint karizmatikus stílusban magyarázva adott elő Lázár technikai segítség nélkül az utcán Ambrózfalván. Lázár János választókörzete összes településére el szándékozik menni, mint mondta: „A személyes találkozás többet segít, mint a hosszú politikai irományok.

(MTI)

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jani nem hülye csak végtelenül cinikus, gátlástalan és ezért simán mond akármit, amiről úgy ítélik meg, hogy politikailag hasznos.

"..Lázár a cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét, kiemeleve: hatszáz év után sem tudtuk megoldani az együttélés problémáit..."

Nem?? Ti vagytok rá az élő példa, hogy de. Farkas Flórián integrálódott sőt túlságosan is beilleszkedett közétek. Money, money, money!!!

Hol a lóvé és hova tűnt el?

Abba kellene már hagyni ezt a megkülönbztetést, senki nem tehet arról, hogy hova születik, van szar meg jó ember, ennyi.

"..A jelenlegi választási eljárási törvény értelmében a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a választás vagy népszavazás napján külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak személyesen, a külképviseleteken szavazhatnak.."

Azt hiszem volt előterjesztés rá, hogy a külföldön dolgózó magyar lakcímmel rendelkező emberek is ugyanúgy levélben szavazhassanak, ahogy a határon túli magyarok.

Szerintem, hogy ezt nem engedték azzal lőttek egy öngólt. Több százezer ember dolgozik külföldön és nem hiszem, hogy a nép savazás miatt haza vagy esetlegesen a tartózkodási helyétől több száz km lévő külképviseletekre utaznának, azért hogy ott órákat álljanak sorba.

Lehet, hogy ők lesznek a mérleg nyelve az érvényesség tekintetében.

Nemcsak Lázár mondja, és aki nem mondja, az is úgy gondolja.

Nincs kvóta, helyette elosztási mechanizmus lesz.

Miért, megoldottuk a cigányok beilleszkedési problémáit? Rengetegen élnek meg ebből a problémából, jogvédelemből, de megoldás nincs, és nem is lesz, mert nem ez a lényeg, hanem az állandósuló probléma, hogy lehessen jó pénzért rágni a gittet.

A szocializmusban három ember végezte egynek a munkáját, mert csak így lehetett megoldani az általános foglalkoztatást. Ráadásul kötelező volt dolgozni, így tehát mindenkinek volt munkahelye.

Az igaz, hogy vannak munkakörök, amihez nem kell különösebb szaktudás, csak az a baj, hogy ilyen egyre kevesebb van. A probléma ott van, hogy a cigányok létszámukhoz képest túlreprezentáltak a szakképzetlenek, a tanulatlanok között, és túlreprezentáltak a bűnelkövetők között is. Ez így is marad mindaddig, amíg a megélhetési jogvédők a jelenlegi helyzet fennmaradásában érdekeltek, hiszen milyen jogokat védenének akkor, ha megszűnnének a cigányok beilleszkedési problémái?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés