Merkel: Németország nem volt felkészülve a menekültáradatra

2016. szeptember 19. 14:31
Angela Merkel legszívesebben „visszaforgatná az idő kerekét”, mert ma már úgy látja: Németországot felkészületlenül érte a menekültválság. A berlini választás eredményét értékelve elmondta: vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért. Hozzátette: nemigen akarja többé megismételni, hogy „sikerülni fog, megoldjuk”, mert ez a kijelentés tartalom nélküli, „üres szólammá” vált, és „sokakat sért”.

Legszívesebben „visszaforgatnám az idő kerekét”, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: pártelnökként és kancellárként vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért. Elmondta: nemigen akarja többé megismételni, hogy „sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das), mert ez a kijelentés tartalom nélküli, „üres szólammá” vált, és „sokakat sért”.

Kiemelte: Németország „nem az integráció világbajnoka”, és ha a lakosságnak a menekültpolitikában irányváltást sürgető 82 százaléka azt akarja, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők tavalyi tömeges, ellenőrizetlen beáramlása, akkor teljes az egyetértés, mert „éppen ezért harcolok én is”.

(MTI)

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Néha nem árt az okosabbra hallgatni.

Igazat mondott, nem volt fölkészülve.

Hianyolom a vegerol hogy lemond... Addig csak ures szolam.

Nem "megismetelni" nem kell a tavalyi baromsagot, hanem ott es akkor nem kellett volna engedni.

Ha pedig egy kormanyfo nem tudja mire van felkeszulve az orszaga es mire nem, akkor o maga felkeszuletlen es alkalmatlan.

A német lakosság 82%-a irányváltást sürget a menekültpolitikában + a kancellár asszony szerint országa nem az integráció világbajnoka.

Remélem, a hazai liberálisok is olvassák ezeket a mondatokat...

Frau Merkel, nem Németország nem volt eléggé felkészülve ekkora áradatra, hanem maga.

Merkelnek előre kellett volna látnia , azt ami történt . Ellenőrizhető , hogy sokan egy éve már azt az állapotot írtuk le a Mandin , ami miatt most Merkel bocsánatot kér . S ezért szavazzunk nem-mel október 2-án ! A magyar baloldal pedig csatlakozzzon Merkel pálfordulásához !

Ez aztán a harcos nő!
Semmi szelfi, semmi "megoldjuk", semmi hívogatás, csak annyi, hogy a "többiek" csináljanak a migránsokkal, amit akarnak!

Vielen Dank!

Nem is azzal kampányolt, hogy hippi volt!
Hogy Stázikát ne is emlegessük, ugye.

Nem olyan hülye ő, a munka dandárját már elvégezte.

Szécsi Pál, de jó a szám:-))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés