Merkel tisztessége

2016. szeptember 20. 8:29

A szerk.
Népszabadság
ehet naivnak, felelőtlennek, hibásnak tartani, de tisztességtelennek nem. Ha ebbe bukik bele, mindenki tudni fogja, hogy jó ügyben vesztett.

„Lehet, hogy Angela Merkel kudarcot vall, és hosszabb távon nem tudja meggyőzni a németeket a befogadó kultúra üdvözítő voltáról. Az evangélikus lelkész lánya azonban legalább megpróbálta, ami a végső sikertől vagy kudarctól függetlenül mindenképpen elismerést érdemel. Ez volt az erkölcsös választás. Lehet naivnak, felelőtlennek, hibásnak tartani, de tisztességtelennek nem. Ha ebbe bukik bele, mindenki tudni fogja, hogy jó ügyben vesztett. Ha már bukni kell, nem mindegy.

Pontosan a fenti bekezdés fordítottja igaz Orbán Viktorra, aki meglátta és eddig mesterien használta ki a menekültválságban rejlő lehetőséget. Ha az október 2-i népszavazás az ő nagy politikai győzelmét hozza, akkor elmondható, hogy érti a néplelket és tudja, hogyan csalhatja elő belőle a legrosszabbat. Csak az nem mondható el, hogy ez tisztességes lenne. A migránsveszedelemmel a legélesebben riogatók pontosan tudják, hogy a gyűlölet oldalára álltak. Ha mást nem is, legalább a háború elől menekülő többgyermekes családokat fenntartás nélkül be kellene fogadnia Magyarországnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ehhez se merte egyik "írástudó" de adni a nevét......Maradt a szerk.

Napiorbán Merkelmosdatás ürügyén.
Ennyire telik a szerk.-től?

Irigylésre, de inkább szánalomra méltó a tisztelt A szerk. gondolkodásmódja. Négy láb jó, két láb rossz!

Az mindenesetre furcsa megközelítés, hogy egy választott politikus akkor tisztességes, ha a saját népe megkérdezése nélkül zúdítja rájuk idegen kultúrájúak millióit, és akkor tisztességtelen, ha a saját választóinak a véleményét és érdekét tekinti elsődlegesnek.

Az is különös kísérlet a tisztelt A szerk. részéről, hogy morális idolt próbál faragni valakiből, aki olyan erőszakos cselekedetek megvalósulásához járult hozzá felelőtlen politikájával, mint Nizza, Köln, Párizs, Brüsszel vagy München. Mert az nyilvánvaló, hogy a terrorizmus kockázatának növekedése és az ellenőrizetlen, csillagos éggel határos bevándorlás engedélyezése (sőt, a kancellár asszony hívta őket és szelfizett velük) között szoros összefüggés van.

Ennek kimondása pedig nem rasszizmus. Az érintettek általi megelégelése pedig végképp nem az.

Ilyen simlis, mentegető duma csak a Népszabadságtól telik. Pontosan olyan, mint amikor az éppen soros MSZMP kongresszus kimondta, hogy hibáztunk ugyan, de azt jó szándékkal tettük. Hiába, visszaköszön a több évtizedes múlt.

Merkel tisztessége migráns témában erősen vitatható. A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy felelőtlen volt.

A Fidesz erősödését pedig nem az fogja jelenteni, hogy a népszavazás érvényes lesz, vagy nem, többen lesznek a NEM szavazók, hanem az ellenzék hozzáállása a témához és mi történik október 2.-a után migráns témában.

A balliberálisok vesszőfutása már a 2004. december 5-i a kettős állampolgárságról történő népszavazással kezdődött el. Utólag az öszödi beszédből kiderült, hogy hazudtak reggel, délben meg este. Igen kiderült, hogy nem jön az országba 23 millió román, és nem került veszélybe a szociális ellátás, a nyugdíjrendszer. A nyugdíjrendszeren a mnyp ütött lyukat, amelyet hitelből lehetett pótolni, amely növelte az államadósságot, veszélyeztette a nyugdíj-fizetéseket, többlet költséget jelentett.

"Az evangélikus lelkész lánya azonban legalább megpróbálta"

Az a baj, hogy döglenek a libák.

Aristo egy cikksorozatban nagyon jól írta le a
folyamatot lépésől-lépésre.

Amerikai lehallgatás sztori.

Ők a satu egyik pofája.

Az európai minden formájában befogadó kultúra. A többi kultúra eredményeit befogadtuk, átvettük, értelmeztük, használtuk. Merkel - reméljük - az áttelepítésről, azon belül is a haszontalan és átkozottul sokba kerülő áttelepítésről nem fogja tudni meggyőzni a németeket.

Miért kellene Magyarországnak és bármelyik európai társadalomnak befogadnia a háború elől menekülő gyermekes családokat? A szomszédságban is meg lehet őket segíteni, amíg a háború véget nem ér.

A világnézeti-politikai üldözés elől menekülőket kell befogadnunk. Ők a "menekültek". Például az iszlám elnyomás, üldözés, kínzás és kizsákmányolás elől menekülő nőket kell fenntartás nélkül befogadnunk, mert őket, ahogy a feltárt és bemutatott esetek mutatják, bizony az átélt borzalmak után még a saját családjuk is kitagadja és elüldözi.

Milyen kultúra az, amelyikben a megkínzott, megerőszakolt leányokat a tulajdon édesanyjuk is kitagadja és bűnös, egész életében vezeklésre ítélt páriának tekinti?????? Mi lenne az "üdvözítő" számunkra az ilyen kultúra befogadásában????????

Ha az igen tisztelt népszabóság egyszer megpróbálna ennek, a "kimetélésnek", a zsákbantartásnak, kényszerházasságnak, vérbosszúnak, dzsihadizmusnak, gyilkossággal üdvözülésnek, gyermekkatonáknak, önrobbantásnak, a hitetlenek ezerötszáz éve tartó öldöklésének és alávetésének, a koránbiflázáson túli iskoláztatás másodrendűségének, a gazdagok többnejűségének és egyéb muzulmán kulturális nyalánkságoknak az üdvözítőségéről meggyőzni bennünket!

Mit tudnak felhozni a őkultúrságuk javára azon kívül, hogy egykor olvasták Arisztotelészt, egykor volt fürdőkultúrájuk és most állítólag vizes papírral törlik a feneküket?!?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés