Orbán blokkja

2016. szeptember 20. 15:22

Paul Lendvai
Der Standard
Orbán az egyetlen kormányfő az EU-ban, aki politikailag profitált a nemzetközi menekültválságból. Az is sikerült neki, hogy Angela Merkel komolyan veendő ellenlábasává stilizálja magát.

„Csak a Brüsszelből érkező milliárdos évi transzferek segítségével igazolható a gazdasági sikerek látszata. Nem is csoda, hogy több mint 400.000 magyar fiatal Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában és más EU-tagállamokban keresett és talált állást.

Mindez mit sem változtat azon a tényen, hogy Orbán magyar miniszterelnök az egyetlen kormányfő az EU-ban, aki politikailag profitált a nemzetközi menekültválságból. Magyarország kemény elszigetelése által nem csak a lakosság többségének a támogatását nyerte meg. Az általános negatív reakció Jean Asselborn támadására, miszerint Magyarországot ki kellene zárni az EU-ból egy drámai megerősítése volt annak, hogy Orbán nem csak a 2012-13-as nemzetközi elszigeteltségből tört ki; hanem az is sikerült neki, hogy Angela Merkel komolyan veendő ellenlábasává stilizálja magát, mint a szupranacionális globalizáció állítólagos »áldozatai« blokkjának mérnöke. Az, hogy Orbán nemrégiben sikeres látogatásokat tett az olyan »frontországokban« mint Bulgária és Szerbia, és hogy Párizstól Bécsig udvarolnak neki a szélsőjobboldali pártok, megerősíti a Kreml által helyeslően szemlélt előretörését a nemzeti populistáknak. Orbán, és rokonérzelmű lengyel barátja, Jaroslaw Kaczynski sikeres sírásói azoknak a liberális demokráciáknak, amelyek a nyugat stabilitását és gazdasági csodáját lehetővé tették.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem is csoda, hogy több mint 400.000 magyar fiatal Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában és más EU-tagállamokban keresett és talált állást."

Ez volt az egyik mézesmadzag az EU-ba történő belépéskor. Nyithatunk Bécsben cukrászdát, avagy a munkaerő szabad áramlása, mint a 4 nagy szabadság egyike.

"Orbán magyar miniszterelnök az egyetlen kormányfő az EU-ban, aki politikailag profitált a nemzetközi menekültválságból."

Talán mert ő az egyetlen, aki a választói véleményét és érdekét képviseli (tehát populista). Lesznek majd többen is a soron következő európai választások után.

"... sikeres sírásói azoknak a liberális demokráciáknak, amelyek a nyugat stabilitását és gazdasági csodáját lehetővé tették.”

Meg az idegen kultúrájú és értékrendű tömegek európai térnyerését, a szakállas nők kultuszát, a fogyasztás fetisizálását, a család fogalmának lezüllesztését, a nemzeti identitás legyengítését, a genderelméletet, a szekularizációt, a politikailag korrekt beszédmód szájkosarát, a legitimációhiányos brüsszeli elitbürokrácia uralmát, ésatöbbi, ésatöbbi.

1.A Nyugat sikerét elsősorban a keresztény szabadság tette lehetővé , amit azután a liberálisok is átvettek .
2.Orbán sikere pedig abban van , hogy azonnal észrevette , amit más politikai vezetők mindmáig nem , vagy alig . S ráadásul , keményen tettekre is váltja , a stupid Junckerék rosszallása ellenére .
3. Az idétlen mesét a "putyinizálásról" sokszor el lehet mondani , de az ettől még hazugság marad . Orbán vérbeli demokrata , míg a többi európai vezér - a V4-eket leszámítva - elárulja és megerőszakolja a saját népét .

Paul is nyomatja a szokásos extrém hülyeségeit, mint a Feri. Össze kellene őket kötözni.

A "a nyugat stabilitása és gazdasági csodája" sajnos úgy tűnik, oda van, Paul, ám a sírját nem Orbán ásta, hanem imádott liberálisai. A bónusz-vagyonok érdekében értékesített "pénzügyi termékekkel", amely a 2008-as összeomlást okozta, az euróval, amely miatt elindult a szétfejlődés az EU-ban, s amely miatt a dél-európai országok nem tudnak a válságból felállni, vagy a multikultival, amely megterhelte az EU-t alkalmazkodóképtelen és emiatt radikalizálódott muszlim bevándorlókkal.

" Orbán, és rokonérzelmű lengyel barátja, Jaroslaw Kaczynski sikeres sírásói azoknak a liberális demokráciáknak,"

Ugyan nem demokráciák, de a liberálisok eltűnhetnének végleg. Közük nincs az eredeti eszmékhez.

"Az, hogy Orbán nemrégiben sikeres látogatásokat tett az olyan »frontországokban« mint Bulgária és Szerbia, és hogy Párizstól Bécsig udvarolnak neki a szélsőjobboldali pártok, megerősíti a Kreml által helyeslően szemlélt előretörését a nemzeti populistáknak. Orbán, és rokonérzelmű lengyel barátja, Jaroslaw Kaczynski sikeres sírásói azoknak a liberális demokráciáknak, amelyek a nyugat stabilitását és gazdasági csodáját lehetővé tették.”

És a Keletet most akarják csodában részesíteni a liberális demokráciák.

Hüpp, hüpp. Most akkor megsirattam a liberális demokráciákat, folytathatom a napomat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés