Robbantani akart Németországban egy szír kiskorú menekült

2016. szeptember 21. 20:42
Őrizetbe vettek egy kiskorú szír menekültet a németországi Kölnben. A rendőrség szerint robbantani akart.

A németországi Kölnben őrizetbe vettek egy kiskorú szír menekültet. A rendőrség azt közölte: a 16 éves fiatal internetes beszélgetések során félreérthetetlen szándékot mutatott arra, hogy robbantásos merényletet kövessen el, bombát szándékozott gyártani. Beszélgetőtársa, egy Iszlám Állammal is kapcsolatban lévő külföldi illető adott információkat neki a bombagyártásról.

Az még nem tisztázott, hogy be is szerezte-e az alapanyagokat a robbanószerkezethez. Konkrét célpontról sem tud még a rendőrség. Az ügyészség szerint azonban „súlyos államellenes erőszak előkészületének” esete áll fenn.

A 16 éves fiatalember Szíriából menekült el a szüleivel, és 2015 januárjában találtak rájuk Észak-Németországban, ezután a család egy kölni menekültszállásra került. A rendőrség szerint a fiatalember pár hónap alatt nagy változáson ment keresztül, több jel is utalt arra, hogy radikalizálódott.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha felnő ez a "kiskorú", akkor már arra is érett lesz, hogy megkeresse a muttikát egy szelfi erejéig.
Addig meg pátyolgasság csak.

"A rendőrség szerint a fiatalember pár hónap alatt nagy változáson ment keresztül, több jel is utalt arra, hogy radikalizálódott."

A rendőrség jól teszi, ha vigyáz! Még pár ilyen mondat, és az AI, a Helsinki Bizottság, a Human Rights Watch, az ENSZ és további gittegyletek rá fognak mutatni, hogy a "német rendőrség pár hónap alatt nagy változáson ment keresztül, több jel is utalt arra, hogy radikalizálódott."

Már ott tart, hogy 16 éves ártatlan ifjú magfizikusokat zaklat képtelen vádjaival. A legsötétebb idők...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés