A Kossuth téren fog tüntetni a népszavazás napján a PM

2016. szeptember 23. 12:48
A kvótanépszavazás délutánján a Kossuth téren tart demonstrációt a Párbeszéd Magyarországért. A párt az erőszakmentesség jegyében meghirdetett kezdeményezésével a kormány „gyűlöletkampányát” kívánja elutasítani.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) tüntetést szervez az október 2-i kvótareferendum délutánjára az Országház előtti Kossuth térre. Szabó Tímea és Karácsony Gergely, az ellenzéki párt társelnökei pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az erőszakmentesség jegyében meghirdetett kezdeményezésükkel a kormány „gyűlöletkampányát” kívánják elutasítani, egyúttal kimutatva, hogy egy virágzó, békés és befogadó országot szeretnének létrehozni.

A szervezők továbbra is azt tanácsolják a választóknak, hogy ne vegyenek részt a kvótareferendumon, mivel az szerintük csak egy ürügy a kormány kezében az emberek félelemben tartására. Szabó Tímea úgy fogalmazott, a Fidesz kormányzás helyett mindenkit próbál egymás ellen ugrasztani és „hamis, hazug, gyűlöletkampányt folytat”. Szerinte a kabinet állításával szemben valójában nincs napirenden kötelező betelepítés, Magyarországnak a jövőben – ahogy eddig is - mindössze 1200 ember menedékkérelmi eljárást kellene lefolytatnia.

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy a félelemkeltés helyett foglalkozzon inkább olyan valós problémákkal, mint a szegénység felszámolása, illetve az egészségügy és az oktatás rendbetétele. Karácsony Gergely tájékoztatása alapján a tüntetésen felszólal majd a médiában Bálint gazdaként ismert Bálint György, valamint ifjabb Bibó István és Kaltenbach Jenő volt ombudsman is.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés