Az EU migránsok tízezreinek betelepítését tervezi?

2016. szeptember 23. 18:38

EUrologus
Index
Nem egyértelmű, mire gondol a kormányzati propagandafüzet ezalatt. A visszaküldött szabálytalan határátlépők helyett ugyanis az uniós országok önkéntes alapon vesznek át Törökországban élő szír menekülteket.

„Az Európai Unió vezetői, élükön Angela Merkel német kancellárral, és egyébként Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, épp azon dolgoztak az elmúlt fél évben, hogy Európán kívül tartsák a menekülteket. Hónapokig alkudoztak Törökországgal, hogy ne engedje tovább Európa felé az Ázsiából érkezőket, és végül egy sokak által erkölcstelennek tartott alkut kötöttek az autoriter Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel. 

Felgyorsították Törökország uniós csatlakozását, megígérték, hogy török turisták vízum nélkül utazhatnak majd az EU-ba, és hatmilliárd eurós (ez közel 2000 milliárd forint!) támogatást folyósítanak az ott élő menekültek életkörülményeinek javítására. Mindezt azért, hogy cserébe a török hatóságok szigorúan lépjenek fel a migránsokat a görög szigetekre küldő embercsempészek ellen, és vegyék vissza azokat az embereket, akik szabálytalanul lépték át a határt.

Az alku másik eleme, hogy a visszaküldött szabálytalan határátlépők helyett az uniós országok önkéntes alapon vesznek át Törökországban élő szír menekülteket. A cél az, hogy a bevándorlók tudomására hozzák: nem érdemes próbálkozni a szabálytalan határátlépéssel, ha viszont valakinek megalapozott a menedékkérelme, törvényesen beutaztathatják az unióba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem egyértelmű és ennyi idő alatt nem sikerült tisztázni, hogy mik a Dublini szabályok? Az a mérvadó, hogy oda kell visszaküldeni a migránst, ahol először az eu területére lépett, vagy pedig ahol először regisztrálták?
Szerintem ezt nagyon könnyen lehetne egyértelműsíteni, mégsem sikerül brüsszelnek.

Az 1298 elpasszolása Magyarország részére csak egy próbának tekinthető. Ugye emlékszünk eredetileg 60 ezer elosztásáról szólt, akik Olaszországban vannak. Mjad ennek a többszöröse lett.

Juncker többször is kinyilvánította, hogy nem mondott le a Bizottság a kötelező kvótáról. Ebből az következtetethető ki, hogy a fiókjában van a tervezet, amelyet be akar nyújtani a kormányfők tanácskozására. Feltehetően ez eddig a következő okokért nem valósult meg:
- Szlovákia és Magyarország az Európai Bíróságon megtámadta a tavalyi elosztást, amit eddig csak ímmel-ámmal erőltetnek.
- Várnak az EB döntésére
- A V4-ek elutasítják a kötelező kvótát
- Várnak a magyarországi népszavazás eredményére.

Amennyiben az EB elutasítaná Szlovákia és Magyarország beadványát és a magyarországi népszavazás eredménytelen lenne, azonnal benyújtanák. Ebben az esetben pedig nemcsak pár tízezer elosztásáról, nemcsak Olaszországról lenne szó, hanem az összes EU-s országról, melyekben együttesen több millió bevándorló tartózkodik.

A törökországi alku értéke nulla. Törökország csak zsarolásra használja, ahogy Görögország is. Az sem zárható ki, hogy ebben Olaszország is ludas. Merkel pedig taktikázik, mert ha Görögország bedől a német bankokat taccsra teszi. Amennyiben Görögország és Olaszország pénzügyi válságba kerül, akkor ezt a euró is nagyon megszenvedi. Mindehhez még hozzájárul, hogy egyelőre nem tudni, a brexit milyen hatással lesz az unióra.

Mindez arra utal, hogy sokkal többről van szó, mint amit a felszínen látni lehet.

Mi ez az EUrológus?
Talán E-urológus?
Vizeletmintából jósolnak?
Kiéből?
Csak nem Soroséból?

A poszt cimbéli "kérdőmondata" imigyen hangzik:

Az EU migránsok tízezreinek betelepítését tervezi?

Zakar Zoltán értelmes válasza imigyen hangzik:

IGEN.

EZ a túlbonyolítottság nélküli rövidke igaz válasz.

(( 2 like vs 5 dislike ))

+1

Consigliere :) El ne vesszen Döge válasz-javaslata:
"Talán kéne íratni egy pár kisiskolással levelet hogy milyen embertelen dolog embereket akaratuk ellenére lakhelyhez kényszeríteni,Ez a legsötétebb náci időket idézi,Sőt mi magyarok felelősséget érzünk a nálunk lébecoló zsidóság biztonságáért!"

Lehet még ezt gyermekiszívhez szólóbbá átfogalmazni és "visszapostázható". :-)

..és a gyerekek ott is már lassan felnőnek és nem kizárt hipotetikusan hogy kinyílik a szemecskéjük.

...ööö..azazhogy fenetuggya, én hatásában erősen esélytelennek tartok ilyet bármilyen frappáns lenne... :-(

Figyelitek ezeket az apró indexes manipulációkat:

török túristák.

Nyilván azért kell nekik a vízummentesség, hogy itt költsék el a pénzüket.

Schulz még mindig kvótát akar. Juncker pozsonyi beszéde a magánvéleményét tükrözte, nem a hivatalos álláspontot.
Tartok tőle, hogy meg akarnak vezetni minket. Kivárnak a népszavazásig, aztán bekeményítenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés