Juncker: Előbb az emberélet és csak utána a vallás

2016. szeptember 23. 8:27
Jean-Claude Juncker szerint ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásában, akkor annak szolidáris alapon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia. Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az az érvelés elfogadhatatlan, hogy valaki azzal érvel: katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.

A menekültválság megoldása érdekében, ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásának rendszerében, annak szolidáris alapon, az Európai Bizottság által javasolt módon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén csütörtökön.

Jean-Claude Juncker hangsúlyozta, a migrációs krízis megoldása érdekében minden támogatást meg kell adni Olaszországnak és Görögországnak, amelyek menekültek ezreit mentik meg naponta. Segítséget kell nyújtani azoknak a frontországoknak, amelyek befogadják, szállást adnak és élelmezik a menekülteket. A rájuk nehezedő nyomás csökkentése érdekében fontos, hogy szolidáris alapon történjen a menekültek áthelyezésében való részvétel – mondta.

Kiemelte, vannak országok, amelyek nem kívánnak részt venni az áthelyezés rendszerében és arra hivatkozva utasítják el a befogadást, hogy katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára. „Ez elfogadhatatlan” – jelentette ki az elnök. „Előbb az emberélet és csak utána a vallás, nem lehet fordítva” – húzta alá. El kell érni, hogy a háborúk, az erőszak és a kínzások elől menekülők számára helyet biztosítsanak az uniós tagországok – hangsúlyozta Juncker.

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Előbb az emberélet és csak utána a vallás!"

Erre szíveskedjék Juncker úr emlékeztetni mindazokat is, akik a vallásuk nevében, Allah akbár! kiáltásokkal gázolnak kamionnal ártatlanok közé, vagy robbantják fel őket szórakozóhelyeken!

Ugyanezt megemlíthetné Izraelnek vagy Szaúd-Arábiának is. Egyik országba sem könnyű letelepedni, ha az ember nem az adott ország vallásának követője.

Úgy tűnik a vallás csak akkor számít, ha úgy lehet rá hivatkozni, mint a migránsok befogadásának erkölcsi alapjára. Mert akkor persze előbb a vallás, és csak utána az európai őslakos ember élete.

Az eletuk nincs veszelyben sem Szerbiaban, sem Gorogorszagban, sem Torokorszagban. Az nem "eletveszely" hogy valakinek felnott ember letere nem tesznek a segge ala teljes panzios ellatast lakassal.

Minden masra pedig mar regota kidolgoztak a vizumok es tartozkodasi engedelyek altal szabalyozott legalis utat.

Ami a keresztényektől elfogadhatatlan, az a muzulmánoktól miért fogadható el?

A muszlim életeket miért a keresztény Európának kell mentenie? Mentsék az iszlám országok!

Tehát el kell menni szavazni!

Nem tetszik Orbán plakátjainak a primitivitása, de komoly mentsége, hogy akikkel vitatkozik, azok hasonlóan primitív szövegekkel jönnek. Ráadásul Orbánnak csak a plakátjai primitívek, de hosszabb interjúkban hajlandó értelmesen is érvelni.

Nem nagy a választék, de még mindig inkább Orbán.

Egy bajor söröző (-::

Juncker összevissza beszél , mindig mást mond , mert az idétlen kvóta-ötletéről nem meri és nem akarja bevallani , hogy ökörség és kivitelezhetetlen . Másrészt , valamit mondania kell , s ezért kísérletezget , tippelget , mit kellene tennie . Orbán már egy éve rágja a fülét , hogy a görög határt le kell zárni , méghozzá hermetikusan . A másik : tessék praktikusan kidolgozni a visszatoloncolást / átvételi láncolat ; kemény gazdasági szankciók a visszavételt megtagadó országoknak stb / . S persze : a helyi harcok mérséklésének elérése , illetve gazdasági segítség .

"Előbb az emberélet és csak utána a vallás"

Csak egy iszonyúan alattomos és veszélyes féreg képes ordas hazugságokat egy ilyen, önmagában igaz és humánus állításba becsomagolni. Mert a konkrét helyzetre vonatkoztatva ez az alternatíva hemzseg a burkolt hazugságoktól.

Tényleg nagyon kell vigyázni, mert ezek elképzelhetetlenül kártékonyak tudnak lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés