Egy kérdés, négy válasz

2016. szeptember 24. 9:20

Morvay Péter
Hetek
Aki érvénytelenül akar szavazni, tudnia kell: szavazatát a Kétfarkú Kutya Párt fogja felhasználni.

„A kvótareferendum egyedülálló a magyarországi népszavazások történetében, hiszen a szokásos igen/nem válaszok mellett kampány zajlik az érvénytelen szavazás és a távolmaradás (bojkott) mellett is. Az elsõ két lehetõség megítélése demokratikus szempontból egyértelmû. A demokráciának egyik alapvetõ intézménye a népszavazás, így aki ezen részt vesz  az adott választól függetlenül –, erõsíti azt. De mi a helyzet a másik két opcióval?

Sokan érveltek az elmúlt napokban amellett, miért fontos a távolmaradás a referendumtól. Mások szerint az érvénytelen szavazat a véleménynyilvánítás megfelelő módja. Ez utóbbi melletti érveket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kampánya tömören kifejezi: »hülye kérdésre hülye választ«. Aki érvénytelen szavazatot ad le (két ikszet tesz a karikákba, vagy egyet sem, vagy összefirkálja, stb.), az úgy számít, mintha el sem ment volna.

Az MKKP kampánya ezért kizárólag belpolitikai szempontból értelmezhető. Az érvénytelen szavazatok számát ugyanis közzéteszik, így mivel egyetlen más párt sem kampányol ezen opció mellett, az MKKP azt mondhatja, hogy aktív támogatottságuk mérhető, és megegyezik az érvénytelenül szavazók számával. Ez célja lehet egy pártnak, csak éppen azt alkalmazza, amivel a kormányt vádolja, nevezetesen, hogy a népszavazás valójában tisztán belpolitikai célokat szolgál. Az MKKP belpolitikai előnyt szeretne kovácsolni saját maga számára a referendumból, és ehhez kétségtelenül megfelelő módszert választottak.

De aki érvénytelenül akar szavazni, tudnia kell: szavazatát a Kétfarkú Kutya Párt fogja felhasználni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akinek két farka van, esze nincs.
Allah igazségos.

Pedig a Kétfarkú Kutya párt saját magát hülyeként definiálja / a neve is erről szól / , tehát épelméjű ember nem hallgat/hat/ rájuk . Olyan ez mint a németeknél a kalózpárt volt : kaptak 8 százalékot , de most egy ciklus után már csak 1,5-et , mert ilyen hamar kiderült a komolytalanságuk .

Engem felháborít, hogy a ballib le akar beszélni arról, hogy használjam a demokratikus jogaimat-tehát ők nem demokraták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés