Orbán: Legyen igazságosabb az EU!

2016. szeptember 24. 16:37
Orbán Viktor azt mondta: a német álláspontban szerinte nincs semmilyen változás, a németek továbbra is hisznek abban, hogy a kvóta egy értelmes dolog. Hozzátette, a magyar álláspontban sincs változás: meg kell védeni a határt.

Magyarország azt kéri az Európai Uniótól, hogy növelje meg és igazságosabban ossza szét a migráció kezelésére szánt forrásokat az érintett országok között - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bécsben, a migrációs csúcstalálkozót követő nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A kormányfő az uniós források nagyságrendje mellett azok belső elosztását is kifogásolta, mert az szerinte aránytalan, miután a pénzt mindig Olaszország és Görögország kapja, miközben Bulgária, Macedónia és Szerbia szerinte szégyentelenül kis összeget kap. Kérte ezért, hogy az utóbbi három országnak folyósítsanak több forrást.

Többször is hangsúlyozta, hogy Magyarország, amelynek eddig csaknem 500 millió euróba (150 milliárd forint) került a határvédelem, egyetlen eurót sem kért az EU-tól.

Az Angela Merkel német kancellár álláspontját firtató kérdésre Orbán Viktor azt mondta: a német álláspontban szerinte nincs semmilyen változás, a németek továbbra is hisznek abban, hogy a kvóta egy értelmes dolog. Hozzátette, a magyar álláspontban sincs változás: meg kell védeni a határt.

(MTI)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkel a berlini választási vereség után nyilatkozta , hogy abban bízott , a többi EU ország "szolidárisabb" lesz velük . Magyarul : azt hitte , hogy szét tudja osztani a súlyosan hibás döntése után odaözönlött migránsokat . Most is azt hiszi , ezért nem változtat .

Magukat tekinti mintának Junckerrel egyetemben, mert Németországon belül kísérleti jelleggel a tartományok között osztogatják szét a migránsokat. Amikor úgy ítélik meg, hogy bevált a rendszer, ki fogják terjeszteni az eu-ra.

Ha valakit megrágalmaznak, föl lehet azt jelenteni, de az országot rágalmazó médiát Orbán nem merte megbüntetni., ezért kapott ránk a világ, mindenért a magyarokat lehet szidni, saját sérelmeinket, melyek Trianon után értek, nem merjük elmondani.Szíjjártó is visszavághatott volna Angliában: a magyar külügyminiszter gyakrabban olvassa az angol újságokat, mint az angol politikusok.

"Bundeskanzlerin Angela Merkel. Sie lehnt eine Flüchtlings-Obergrenze für Deutschland weiter ab."

Aztán kimagvalva visszaküldené. Na ezt nyaljátok.

Az origon jobb a cikk, amit a mai találkozóról írtak. Mandi ez nem sikerült.

Te tényleg nem érted? Brüsszel jegeli a kvóta szót, helyette szolidaritás és elosztási mechanizmus van.

Csakhogy már most nagy a berzenkedés az NSZK-n belül is , látszik , hogy ennyi migráns nem osztható el . Ezért már a határok védelme is fontos nekik , s az osztrákok is elégedetlenek , nem csak Orbán . A franciáknál Sarkozy már nem integrációt követel ,hanem asszimilációt . Szóval , szerintem a magyar referendum sikere esetén Junckerék kénytelenek lesznek meghátrálni .

Amíf a németek nem jelentenek be egy "felső határt" (ahogy az osztrákok), addig nem változik semmi, mi teljesen hiába beszélünk. A "felső határt" csak a németek tudják kikényszeríteni a vezetőikből, mi nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés