Mennyibe kerül egy migráns?

2016. szeptember 25. 18:16
Giday András
Magyar Idők
A munkanélküli segélyezés általános rendszere nem tenné lehetővé azt, hogy egy migráns az első munkahelyét csak több év alatt találja meg.

„Említést kell tenni arról, ha a németek szelektálnak a migránsok közül, akkor a kisebb országok számára már csak a kevésbé képzettek és gyengébben motiváltak maradnának. Fontos hangsúlyozni, hogy a fentiek nem számszerűsítették azt, hogy számottevőek a közvetett költségek, amelyek a nagyobb biztonsági, járványügyi stb. kockázatokkal járnak. Ezekkel együtt bizonyára a 90 millió forintot is meghaladja az az összeg, ami Magyarországot terhelné egy bevándorló befogadása esetén.

Meg kell jegyezni, hogy a magyar fizikai dolgozók béreibe nincs beépülve a lakhatás költsége. Másrészt a munkanélküli segélyezés általános rendszere nem tenné lehetővé azt, hogy egy migráns az első munkahelyét csak több év alatt találja meg. A kivételezett státus megadása komoly ellenérzésekhez vezetne az ilyenben nem részesülő magyar állampolgárokban, ami ezzel alááshatja a rendszer egészét. 

De a másik út is veszélyes: ha nem biztosítják a kivételezett helyzetet, akkor az illegális tevékenységek felé orientálódna a beérkezett migránsok zöme.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"bizonyára a 90 millió forintot is meghaladja az az összeg"

Drága! Juncker papától már 250 ezer euróért is lehet vásárolni egy bevándorlót.

Az EU honnan veszi a pénz? Csak nem az adózó EU-s polgároktól?

Ausztrál tapasztalat szerint a bevándorlás költségsemleges, de csak akkor, ha az ellenőrzött és célzott keretek között zajlik, mint náluk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés