Hollande: Végleg fel kell számolni a calais-i dzsungelt

2016. szeptember 26. 14:13
Végleg és teljesen fel kell számolni a calais-i dzsungelt, mondta Francois Hollande hétfői calais-i látogatása után. A francia elnök kijelentette: azért jött a városba, hogy megértesse a bevándorlókkal: nekik nem itt van a helyük, emberségesebb környezetben kellene élniük.

„Végleg és teljesen” fel kell számolni a dzsungel néven elhíresült calais-i menekülttábort – nyilatkozta Francois Hollande, miután hétfőn Calais-ba látogatott.

A francia elnök elmondta: azért jött a városba, hogy megmondja a „kétségbeesett bevándorlóknak”, nem maradhatnak a táborban, mert nem itt van a helyük”.

„Céljaink egyértelműek: garantálni akarjuk a calais-i emberek biztonságát, fent szeretnénk tartani a közrendet, továbbá lehetővé szeretnénk tenni, hogy a migránsok és a menekültek emberséges környezetben élhessenek” – jelentette ki Hollande.

A francia kormány szándéka, hogy teljesen felszámolja a dzsungelt, amely nagyjából hétezer bevándorló lakik. Helyette az egész ország területén hozna létre 40-50 ember elszállásolására alkalmas befogadó központokat korlátozott, 3-4 hónapos időszakra.

Franciaország segítséget vár Nagy-Britanniától

Az elnök arra kérte Nagy-Britanniát, hogy vegye ki a részét a probléma megoldásából. A migránsok egy jó része ugyanis Nagy-Britanniába akarnak tovább menni.

„Nem azért kérem ezt, mert Nagy-Britannia szuverén módon úgy döntött, hogy megszabadul Franciaországgal szembeni kötelezettségeitől” – tette hozzá Hollande.

*

Kép: Flickr, malachybrowne

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát már épp itt lenne az ideje.

Már többször kísérletet tettek a felszámolásra, mindig sikertelenül. Várhatóan most is csak részeredmények lesznek.

"Az elnök arra kérte Nagy-Britanniát, hogy vegye ki a részét a probléma megoldásából. A migránsok egy jó része ugyanis Nagy-Britanniába akarnak tovább menni.

„Nem azért kérem ezt, mert Nagy-Britannia szuverén módon úgy döntött, hogy megszabadul Franciaországgal szembeni kötelezettségeitől” – tette hozzá Hollande."

Akkor mi is kérhetünk pénzt a franciáknál dolgozó felsőfokú képzettségűek tanulási hozzájárulásához:-))))) Pedig ők valóban ott vannak és nem csak akarnak menni:-)))

Ha Hollande 40-50 fős kisebb befogadó központokat hoz létre országszerte, akkor az kb. 140 ilyen központ lesz Franciaországban.

140 érv Le Pen pártja mellett.

Hollande lesz a Nemzeti Front legsikeresebb kampánystratégája.

Ezek irtóznak attól, hogy megoldjanak egy
problémát. Már csak az a kérdés, hogy ennyire
hülyék vagy ekkora gazemberek.

Hollande valamit rohadtul nem ért.
Nem integrálódni jöttek!

Sírásó. Merkel megint hatékonnyal munkálkodik.

"A DB (Deutsche Bank) kritikus helyzete ismét előtérbe került. A bank már hónapok óta gyengélkedik, de arra a hírre, hogy Merkel nem avatkozik be, hogy megmentse a bankot, tovább zuhantak a részvények árai. Mindez nemcsak Németországra, hanem a brit és az európai bankokra is hatással lesz. A legtöbb befektetőnek az a megérzése, hogy Berlin mégis beavatkozna, ha nagy baj történne, ugyanakkor az üzletet nem lehet megérzésekre alapozni"

– mondta Chris Beauchamp, az IG vezető elemzője.
http://888.hu/article-merkel-k..

Segítsen meg téged az IMF!

"A vádlottak padjára került a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori spanyol vezetője; a hétfőn Madridban kezdődött perben Rodrigo Ratót 65 másik emberrel együtt azzal vádolják, hogy hitelkártyacsalás révén összesen több mint tizenkétmillió eurót (3,7 milliárd forint) költött el a harmadik legnagyobb spanyol bank, a Caja Madrid pénzéből magáncélra tíz éven át."
http://inforadio.hu/kulfold/20..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés