Ha megbukik a népszavazás...

2016. szeptember 26. 13:43

Jeszenszky Zsolt
Mandiner
Megbukik a Fidesz? Belecsap a ménkű Orbánba? Felszedik a síneket a felcsúti kisvasúton? Mészáros Lőrinc visszamegy gázszerelőnek?

Ha sikertelen lesz a népszavazás...

Megbukik a Fidesz?

Belecsap a ménkű Orbánba?

Felszedik a síneket a felcsúti kisvasúton?

Mészáros Lőrinc visszamegy gázszerelőnek?

Habony Árpád megkötözve köt ki egy rendőrőrsön, biliárdgolyóval a szájában?

NEM.

A kormány a helyén marad, ugyanúgy 2/3-os többséggel. A választások NEM most vannak.

Egyesek viszont diadalittas elégedettséggel verhetik majd a mellüket, oszthatják az észt, győzelmi mámorban úszva, mindenkit kioktatva, megbélyegezve (ahogy szokták).

Kik ők?

– akik szerint kizárt dolog, hogy a migránsok között terroristák lennének;

– akik szerint embertelen dolog a magyar kerítés (amely példát azóta számos nyugat-európai bezzegország követett és követ);

– akik szerint fasiszták, rasszisták, kirekesztők vagyunk mindannyian, akik felszólaltunk a kontroll nélküli bevándorlással szemben;

– akik rendre eltitkolni vagy bagatellizálni próbálják a migránsok által elkövetett bűncselekményeket (miközben a sajtószabadság magyarországi megsértéséről papolnak);

– akik a más kultúrákból érkező bevándorlók számára előírt alkalmazkodás, a törvényeink betartása, a mi kultúránk elfogadása helyett a kereszteket szedik le a templomainkról – hogy ne sértsük a bevándorlók érzékenységét;

– akik szerint a migránsok által tömegesen elkövetett megerőszakolásokra az a válasz, hogy a nők ne viselkedjenek, ne öltözzenek kihívóan;

– akik szerint kár, hogy a migránsok továbbmentek, és nem maradtak nálunk;

– akik szerint a szomáliai, eritreai, pakisztáni, stb., nyelveket nem beszélő, katonaviselt fiatal férfiak mind-mind Szíriából érkező bociszemű kisfiúk, elgyötört családanyák, esetleg fogorvosok és atomfizikusok;

– akik hamis fotókat terjesztettek a világban, lejáratni igyekezvén a rendőrségünket, az országunkat;

- Gyurcsány Ferenc, Martin Schulz, Soros György, Guy Verhofstadt, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker.

Szeretnénk azok ünnepléséhez asszisztálni, akik miatt – közvetve vagy közvetlenül – a valódi menekülteket is kihasználva, Európa vígan beengedett egy milliós nagyságrendű, ellenőrizetlen, hódító, agresszív, alkalmazkodni nem tudó és nem is akaró embertömeget, köztük számos lehetséges terroristával?

Egy népszavazásnak szinte mindig van (bel)politikai vetülete. De továbbra sem Orbánról van szó, bármennyire is próbálják – bizonyos szavazók irányába sikeresen – róla szóló szimpátia-szavazásnak beállítani a népszavazást a megmondóemberek.

Orbánnal kapcsolatban lehet számos fenntartásunk, akár utálhatjuk is, de az esetlegesen sikeres népszavazás lélektani-politikai üzenete egy borzasztó fontos momentum lenne Európa további felébredésének folyamatában. Márpedig hiába a látszólagos finomhangolások az európai vezetők beszédében, ezek csak a látható népszerűségvesztésüknek szólnak. Valójában ugyanúgy nem hajlandóak szembenézni a valósággal, és csak megy tovább a hazug, álszent, politikailag korrekt beszéd a befogadásról, keresztény szeretetről, menekültekről, blabla.

Európa iszlamizációjának kapujában állunk, ahol a töketlen vezetők még mindig ugyanazt csinálják, mint anno Hitlerrel szemben: jogos sérelmekről, megbékélésről, stb. papolnak, és azokat nevezik gyűlölködőnek, akik minden eszközzel a veszélyre igyekeznek felhívni a figyelmet. A népszavazás egy politikai eszköz. Hatásos lehet Európa egészére, segítheti más országok népeit is, akár az ostoba, önsorsrontó vezetőikkel szemben. Néha nem a legszebb, legnemesebb módszerekkel lehet elérni a kívánt és fontos célokat.

Ne veszítsük el a józan eszünket. Ha valaki nem szereti a kormányt – és erre lehetnek akár teljesen érthető, jogos indokai is – de nem szeretne Európa öngyilkosságához asszisztálni, egész nyugodtan elmehet NEM-mel szavazni október 2-án. Aztán ha annyira utálja, majd 2018-ban elküldheti a Zorbánt.

Összesen 226 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kormány a helyén marad, ugyanúgy 2/3-os többséggel."

Zsolt! Ön hol él?
A kormánynak nincs kétharmada. Nem tudta?

LOL

Milyen kecskék ezek a képen? Az MSZP-DK piréz kecskéket tart?

"Ne veszítsük el a józan eszünket. Ha valaki nem szereti a kormányt – és erre lehetnek akár teljesen érthető, jogos indokai is – de nem szeretne Európa öngyilkosságához asszisztálni, egész nyugodtan elmehet NEM-mel szavazni október 2-án. Aztán ha annyira utálja, majd 2018-ban elküldheti a Zorbánt."

Ennyi éppen elég. Aki ezt nem érti kezeltesse magát a pszichiátrián, vagy kuncze úrral.

Ha a Parlament dönt erről, akkor 200 ember véleménye tükröződik a törvényben. ha a népszavazást hagyják döntőnek, akkor sok millió ember véleménye lesz a mérvadó. Ez a nagy különbség.

LOL... ,mégegyet gondolj csak meg Berecskereki:

A képen Ezek a birkák Stumpf korábbi [ "pszeudo-heraldikus" :) ] cikkillusztrációi!!

http://mandiner.hu/cikk/201607..

Pont ezt az illusztrációt használta Stumpf Andris Mandi-Főmunkatárs (aki ugyebár nagy hibának tartja hogy kírták ezt a kvótareferendumot).

Stumpf mondá:
"Minthogy a kvótakérdés nem ezen a népszavazáson dől el, hajlamos vagyok úgy érezni, hogy belpolitikai játszmához kellenék megint. Az lenne a dolgom, hogy félidőben megerősítsem a kormányt."

Tisztában voltam s vagyok az ettől való viszolygásának alapjaival. DE
minthogy kormányunk feje FÖLÖTT [ oh fóbiások, nem csak mint OV feje :-) , hanem mint választott parciálisan szuverén kormányzatunk feje FÖLÖTT ] fog eldőlni európában érzése szerint a kvótakérdés

,ezért mondja Stumpf hogy hiba volt kiírni a KvótaReferendumot.

Most is idetolom a heraldikai vagy inkább szimbolikai megjegyzésemet,
hogy mennyivel jobb lenne inkább Isten Angyalait látni a régi nagy magyar címer mellett jobbról meg balról is --> heraldika.mandiner.hu :)

Cinikus konzi-Anarhista dolog így birkázni, mint a fenti képen Stumfi...(s utána ez a Jeszi)

Sok volt az érdeksérelem. Vesztettek a pályázatírók, az alternatív tankönyv írók , kiadók, terítők, a játékgépesek, a pedagógusok, mert igaz, h. valamivel több pénzért, de többet kötelező bent lenniük, sőt, ellenőrizgetni is akarják őket és így tovább, sokan. Nem beszélve azokról, akik államilag hagyományosan támogatott körökben keresték a boldogulásukat, pl. akár a filozófusok, akik még műszaki pályázatokon is nyerhettek nem kevés, nem elszámolandó pénzt.

Nehogy azt higgye bárki, h. az ellenzéki hangok között nincs önérdek sérülés, magán bosszúság, hanem kimondottan a haza, a népség-katonaság érdekét féltik.

Jeszenszky megint írt egy kimondottan értelmes cikket, az ellen oldal hangja olyan mindent betöltő kezd lenni, h. szinte úgy érzem, NEM egzisztenciális kockázat nélkül. Köszönet és tisztelet!

Miközben igaza van a magyarság árulóival kapcsolatban, azért szögezzük le:
Európa hasonszőrű elitje éppen most árulja el a kontinens népeit hasonló módszerekkel. Ez a népszavazás nekik is szól, hogy ismerjék felvégre: életük alapjait árulják ki éppen.

Igen. Ez logikus.

Miből gondolod, h. a külföldön élők MIND föladták volna levélkéjüket?

Miből gondolod, h. ha igen, akkor túlnyomóan IGEN lett volna benne? Szerintem a levélben szavazás általában helytelen, mert az azután tényleg ellenőrizhetetlen, h. kinek a véleményét tükrözi. Egy szavazókörben is lehet csalni, annak aki eléggé elszánt, segítséggel, de azért bonyolultabb (lánc szavazás).

Aki Orbánt bármilyen okból útálja, a kormányával és a kormányzásával együtt, az nem fogja megszeretni és 18-ban mellette szavazni, azért, mert most ő nyert (volna), aki meg szereti, az 18-ban is szépen elballag, s leszavaz mellettük. Véleményem szerint NINCS 2018-ra kiható belpolitikai tétje a szavazásnak.

Annál nagyobb a jelentősége abban, h. milyen erővel tud a kormány föllépni a ránk kényszeríteni akart "szolidaritás" ellen, mennyire támadhatatlan kintről-bentről, ha a NEM-ek győzelmét hozó, érvényes népszavazás eredményét biztonság kedvéért az alkotmányban is rögzíteni akarná.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés