Vitában, Orbánnal

2016. szeptember 26. 17:00

Németh Péter
Népszava
Hiába hívta vitára Orbán Viktort Molnár Gyula és Vona Gábor is, a Fidesz elnöke nem vitatkozik.

„Hiába hívta vitára Orbán Viktort Molnár Gyula és Vona Gábor is, a Fidesz elnöke nem vitatkozik. Elutasító válaszában, amelyet persze nem ő, hanem fő sajtóelhárító verőlegénye, Havasi Bertalan fogalmazott meg, arra hivatkozik, hogy a népszavazást olyan nemzeti ügyben írták ki, amelyben nincs helye a pártpolitikának. (Lám: lassan minden így nyer értelmet; a plakátkampány második szériája ezért nemzeti színű – vö: a nemzet nem lehet ellenzékben -, csak egy vélemény lehetséges, egy elfogadható. Mindenki más megtagadja a magyar trikolórt, ergo hazaáruló.)

Lássuk be, a kitérő válasz látványos és magasztos, egy olyan ember gondolatát tükrözi, aki csak népben, nemzetben gondolkodik, és nem engedi meg, hogy lerángassák őt arra az alacsony színvonalra, ahol a pártok, pártocskák küzdenek. Orbán hallja a szférák zenéjét – másként: az idők szavát - , abba a magasságba már nem érnek el az ellenzék disszonáns hangjai. A Fidesz elnöke tehát nem vitázik. Illetve, illik pontosítani, Fidesz elnökeként talán odaállna valamelyik televíziós csatorna kamerái, mikrofonjai elé, akár az MSZP, akár a Jobbik képviselőjével együtt, de – húzzuk alá még egyszer – ettől az ügytől nagyon távolra kell tolni a pártokat és azok érdekeit. Hiszen a Fidesz is csak úgy, mellesleg vesz részt a kampányban, történetesen azért, mert most, aktuálisan egyetért a kormánnyal. A Fidesz valamennyi tagja azzal a felkent tudattal járja az országot, hogy minden egyes mondata, szava, szótagja a nemzeti érdekeket védi és szolgálja. Hát hogy volna elvárható, hogy a miniszterelnök pártelnök szerepet öltsön magára?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda egység Vona és Molnár között:-)))

Németh szerint milyen vitát lehetne például arról folytatni, hogy az élet, vagy a halál mellett állunk-e?
Milyen vitát lehet arról folytatni, hogy engedjük-e a hazát tovább gyengíteni, főleg annak figyelembevételével, ahogy ezt Trianonban megtették, mert bizony idővel ez is vezethet egy olyan helyzethez! Nekünk ma már nagyon óvatosan kell "befogadó nemzetnek" lennünk, mert az eddigi történelmi tények alapján, bizony ez nem járt teljes sikerrel. Finoman fogalmazva!

Hiába bizony. Nem bizony. Van egy megválasztott pártunk, egy felhatalmazott kormányunk.
Kihívták, hogy elmondhassák, hogy megfutamodik. Egy Vonától? Egy Molnártól? Nevetséges.

Az ellenzék talán egymással rendezhetne egy kellemes vitaestet, ahol kifejtik szerteágazó véleményüket: szavazz igennel, ne menj el szavazni, a szavazóinkra bízzuk a döntést, álprobléma, nincs kötelező kvóta, dossziék vannak, egyebek.

Ja, annyira azért nem fontos neki. Buta, mint a föld.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés