Valóság vs. Papp Réka Kinga 10:0 – a balkáni útvonalon jöttek a terroristák

2016. szeptember 27. 11:25

Papp Réka Kinga tavaly szeptemberben még elképzelhetetlennek tartotta, hogy terroristák legyenek a menekültek között. Minden ezzel kapcsolatos felvetést összeesküvés-elméletnek titulált. A Magyar Idők most cikket közölt, amelyből kiderült: a párizsi és brüsszeli terrortámadásokat elkövető terroristasejt tagjai keresztül-kasul cikáztak a fővárosunkban.

Emlékszünk még? Papp Réka Kinga az ATV tavaly szeptemberi adásában határozottan kiállt véleménye mellett, miszerint elképzelhetetlennek tartja, hogy terroristák legyenek a migránsok között. Az újbaloldali újságíró-aktivista összeesküvés-elméletnek minősítette azt a felvetést, hogy akár terroristák is lehetnek a menekültek között.

„Az, aki mondjuk az ISIS-nek hibásan nevezett Daesh-sel kapcsolatban van, vagy más terrorszervezet küldi ide, szerinted ezen, a létezhető legnyomorultabb, és életveszélyes módon, drótakadályokon keresztül fog jönni Magyarországra, vagy bárhova Európába, ahelyett, hogy őt az ott regnáló és éppen pusztító hatalom ideküldené valamilyen, számára biztonságos módon?” – fogalmazott akkor az újságíró. 

Budapesten mászkáltak a párizsi tömeggyilkosok

Már korábbi információk alapján is köztudott volt, hogy párizsi terrortámadások elkövetői közül többen Magyarországon keresztül, a menekültek közé vegyülve jutottak el Nyugat-Európába.

A Magyar Idők most cikket közölt, amelyből kiderült: a párizsi és brüsszeli terrortámadásokat elkövető terroristasejt egyik vezetője, Salah Abdeslam háromszor is járt hazánkban a merényleteket megelőzően. A lap belga és francia felderítő munkákra hivatkozva részletesen beszámolt arról is, hogy a támadások elkövetői közül több mint tízen is átutaztak Magyarországon 2015 júliusa és novembere között.

A Magyar Idők információi szerint több terrorista a zuglói Grand Park Hotelben szállt meg. A hotelbe hamis útlevéllel jelentkeztek be. A terroristák – köztük Salah Abdeslam – több helyen is megfordultak Budapesten. Jártak a Keleti pályaudvarnál, a Rákóczi úton és a Hotel 30-ban is, majd egy Audi A6-os autóval Ausztria felé vették az irányt. 

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/25036