Avramopulosz: A népszavazás eredménye csak jövőbeli döntésekre vonatkozhat

2016. szeptember 28. 14:26

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos kérdésre válaszolva elmondta: az Európai Bizottság „nem tartja aggályosnak”, hogy egy tagállamban népszavazásra kerül sor. A migránskvótákról kiírt magyarországi népszavazás az Európai Bizottság értelmezése szerint azonban csak a jövőbeli döntésekre vonatkozhat.

A migránskvótákról kiírt magyarországi népszavazás az Európai Bizottság értelmezése szerint csak a jövőbeli döntésekre vonatkozhat, a már elfogadott határozatok továbbra is érvényesek – hangsúlyozta szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos.

Újságírói kérdésre válaszolva Avramopulosz elmondta, az Európai Bizottság „nem tartja aggályosnak”, hogy egy tagállamban népszavazásra kerül sor, ez olyasmi, ami az érintett ország állampolgárait érinti. Mint mondta, Magyarországon demokrácia van, amely megfelelően működik, és biztos abban, hogy „a magyarok ésszerűen és felelősségteljesen fognak szavazni”. Hozzátette: teljes mértékben tiszteletben tartják a magyar választók döntését.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/25098