A kormány szerint nem sértettek jogot a kampánylevelekkel

2016. szeptember 29. 17:55
Tiszteletben tartja a Kúria döntését a kormány, de úgy vélik, szabályosan küldték a levelet a külföldön élő magyar állampolgároknak.

A külhoni magyaroknak küldött tájékoztató levél küldésekor a kormány a rá vonatkozó törvényeket betartotta, ugyanakkor a Kúria döntését tiszteletben tartják - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a bíróság csütörtöki döntésére az MTI-hez eljuttatott közleményben. Azt írták: a kormány azzal a céllal küldött a külhoni magyaroknak tájékoztató levelet, hogy az ő figyelmüket is felhívják az október 2-i, kényszerbetelepítés elleni népszavazásra és a brüsszeli kvótacsomag veszélyeire. 

A külhoni magyarok tájékoztatásának egyik leghatékonyabb módja a levélküldés. Ez pedig a parlamenti pártok számára is adott lehetőség volt, de nem éltek vele, „így az esélyegyenlőség nem sérült” – tették hozzá. Ezzel együtt leszögezték: a kormány fontosnak tartja, hogy minden magyar választópolgárt megszólítson, „hiszen a most vasárnapi népszavazás nemzeti ügy, most Magyarország jövője a tét”.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés