Magyarország és Európa jövője a tét

2016. szeptember 29. 8:25

Orbán Viktor
Lokál
Látjuk a trianoni utódállamokban élő magyar közösségek esetében, mi történik, ha egy kisebbség egyszer csak többséggé válik. Egy emberöltő alatt kihúzhatják a lábunk alól a talajt. Interjú.

– Alíz érkezése óta változott a hozzáállása a migrációs válsággal kapcsolatban?

– Nem. Eddig is volt öt gyermekünk, épp elég felelősség az is, kijelöli az ember helyét és dolgát a világban. Nekem is a családom a legfontosabb, az ő nyugalmuk, biztonságuk, egészségük, boldogulásuk. Magyarország az egyetlen hely, ahol otthon lehetünk, ők is, én is, ezt kell megvédeni, itt kell biztonságossá, derűssé, barátságossá tenni az életet. (…)

– A vasárnapi népszavazással kapcsolatban az ellenzéki kommunikáció sok zavart okozott a fejekben. Tudná rendezni a sorokat? Van kvóta, vagy nincs, ki akarunk-e lépni az unióból, vagy sem, és egyáltalán: mi az igazi tétje a népszavazásnak?

– Mindenkinek, aki tagadja a kötelező kvóta bevezetésének szándékát, egy kérdést tennék fel: visszavonta az Európai Bizottság a kvótacsomagját? Nem. Ellenkezőleg, a múlt héten megerősítette. A brüsszeli bürokratákkal is ugyanaz a helyzet, mint a szemfényvesztőkkel: a kezüket kell figyelni, nem a szájukat. Mi, magyarok a felmérések szerint az egyik leginkább elkötelezett ország vagyunk az Európai Unió mellett. Más kérdés, hogy szerintünk változtatni kell a jelenlegi politikán, de az európai közös jövő iránti elköteleződésünk továbbra is erős. Sőt, éppen azért szeretnénk változtatni, hogy megőrizzük azt az Európát, amelyet mindannyian szeretünk, otthonunknak érzünk és amelyért annyi áldozatot hoztunk már.

– Többen távolmaradásra biztatják híveiket. Mit üzen azoknak, akik úgy gondolják, nem kell részt venniük ezen a népszavazáson?

– Magyarország és Európa jövője a tét. Tőlünk nyugatra láthatjuk, mi történik, ha az emberek megkérdezése nélkül döntenek ilyen horderejű kérdésben. Ott már azt mondják: szeretnék visszaforgatni az idő kerekét. Mi ne kövessünk el olyan hibát, amit nem lehet kijavítani. Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét. (…)

– Miben látja a migráció legfőbb veszélyeit a magyar társadalomra nézve?

– Először is itt van a mindennapok biztonsága. A bevándorlókat becsapják, mert a jólét ígéretével több ezer kilométeres, veszélyes útra csábítják őket. Embertelen dolog, ha valakit arra kényszerítünk vagy késztetünk, hogy egy másik országban éljen, ahol aztán sorozatos csalódások érik. És akit becsapnak, az dühös lesz. Állandó konfliktusforrás a becsapott bevándorlók tömege. Nem beszélve arról, hogy a dühös fiatalok közül toboroznak a terroristák. Ráadásul a bevándorlók nem osztoznak az európai értékekben. Mi, európaiak például tiszteljük a nőket, egyenrangú félként tekintünk rájuk – náluk ez másképp szokás. Minden európai országban a monogámia az elfogadott, a poligámia büntetőjogi kategória – náluk viszont természetes. Az európai jogrend és az iszlám törvénykezés sem békíthető össze. A bevándorló tömegek eltartása megterheli a gazdaságunkat. Sok pénzbe fog kerülni ellátásuk, taníttatásuk, miközben Európában sok millió ember munkanélküli. Az etnikai, vallási és kulturális arányok megváltozása sem elhanyagolandó tényező. Látjuk a trianoni utódállamokban élő magyar közösségek esetében, mi történik, ha egy kisebbség egyszer csak többséggé válik. Egy emberöltő alatt kihúzhatják a lábunk alól a talajt. (…)

– A nemek győzelme esetén meddig hajlandó a kormány elmenni az Európai Unió betelepítési törekvéseivel szemben?

– Ezt a kormányt eddig sem lehetett gyávasággal és megalkuvással vádolni. Mindig elmentünk a falig, olykor még a falakon is átmásztunk vagy áttörtünk. Egy erős nemzeti felhatalmazással jó eséllyel sikeres csatákat vívhatunk meg azokkal, akik az ellenőrizetlen bevándorlással akarják Európát gyengíteni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig kételkedtem, de mindig meggyőz.

Azoknak, akik elhitték Junckernek, hogy nem lesz kvóta:


Tanulják meg szeretni a migránskvótát, üzente Juncker a kelet-európaiaknak
Origo2016.09.28. 12:52753

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy interjúban cáfolta, hogy lemondott volna arról az elképzelésről, hogy az unióba érkezett migránsokat szétosszák az egyes tagországok között.
Erről tudnia kell
Forrás: AFP
Újabb angol menedzsert csalt csapdába az álriporter
Forrás: Police.hu
Jelentkezett a nő, aki az egész robbantást láthatta
Forrás: Live Science
Stephen Hawking továbbra is erősen tart az idegenektől

Ragaszkodom ahhoz a gondolathoz, hogy a migrációs válságot szolidaritással és szívvel kell kezelni – fogalmazott Jean-Claude Juncker a France 24 tévécsatorna műsorában, amelynek Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével közösen volt a vendége. A beszélgetésről az EU Observer készített összefoglalót.

Korábban éves értékelő beszédében Juncker úgy fogalmazott, hogy a szolidaritást senkire sem lehet rákényszeríteni, és ezt többen úgy értelmezték, hogy hajlandó lenne lemondani a kvóta ötletéről. Most ezt az értelmezést visszautasította.

http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Nem értetted meg.

Majd figyelj a családegyesítésekre a németeknél.

Feltételezem, hogy a Miniszterelnök Úr a folyamatokat, a jövőt felfogni, értelmezni képes, bizonyos intelligencia szinttel rendelkező, a vak politikai gyűlölettől mentes, a nemzetük, családjuk, egyházuk, szűkebb és tágabb közösségük iránt felelősséget érző emberekhez kívánt szólni.

Huszonöt év kevés egy identitásában szétvert, s ezt visszatérően szolgáló ballib pártok hisztériás gyűlöletkampányától elvakított nemzet egészséges tudatúvá változtatásához.

Október másodika vízválasztó lesz, a a nemzetért és nemzet ellen tevékenykedők között.

Az biztos, hogy nagyon ellen kell állni.

Aki már bent van, azzal nem tudnak mit kezdeni. Ezért kéne megállítani őket, de teljesen.

Baj van: nem kétmillió emberről van szó. A törökök többen vannak.

http://www.szombat.org/politik..


Ott van London példája

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés