Ezért maradok otthon vasárnap

2016. szeptember 29. 15:24

Pintér Bence
Mandiner
Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia. Hogy éppen a balliberálisokkal, Brüsszellel, a multikkal, a rezsidémonnal, a civil szervezetekkel, Sorossal, a bankokkal vagy a drogmaffiával, az mindegy.

Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék.

Egyrészt ez nyilvánvalóan olyan kérdéskör, amiről minden esetben a nemzeti parlamenteknek kell döntenie, punktum. Másrészt az eurokraták a tavalyi őszi válság során bemutatták, hogy ezt a kérdést, amikor forró a helyzet, képtelenek kezelni.

Mégsem megyek el most hétvégén a népszavazásra. Ennek több oka van, de ha röviden össze akarom foglalni, akkor azt kell mondjam, hogy a kontextus miatt. A történet azonban ennél sokkal bonyolultabb.

*

2013 októberében jelentkeztem a Komáromy-ösztöndjíra, amihez előzetesen le kellett gyártani pár anyagot projektösszegzés, motivációs levél, ilyesmi. A választott témám a menekültügy volt, ugyanis azon a nyáron már látszott, hogy valami változóban van a migrációs útvonalakkal kapcsolatban: fél év alatt hatszor annyian érkeztek Magyarországra, mint ami a korábbi években az éves átlag volt. Ezt írtam az egyik anyagban: „A jelenlegi adatok viszont felvetik a kérdést: új front nyílik a schengeni övezet délkeleti határán? (...) A friss adatok és a debreceni, győri tapasztalatok tükrében tehát kifejezetten fontos lenne, hogy a hazai közbeszéd elkezdjen foglalkozni ezzel a problémával”.

Tavaly, a Keletinél kialakult káoszban nézelődve úgy éreztem, hogy soha nem volt annyira igazam, mint amikor a bíráló bizottságnak arról beszéltem később, hogy hamarosan ez lesz a legforróbb téma Európában. Örökre beleégtek az agyamba azok a képek. Amióta apa vagyok, még többször jutnak eszembe az aluljárókban összezsúfolódott családok, főleg a gyerekek. Az a pillanat, amikor az éppen csak eloszló könnygázfelhőben egy pár nekiállt a pályaudvar melletti járdán, egy kiterített pléden pelenkázni egy nagyjából akkor kiskölyköt, mint most az én fiam.

Európát valóban nagy próbatétel elé állította a kérdés, és Európa bizony nagyon rosszul vizsgázott eddig ezen a teszten. Nyilván nem fogadhatunk be mindenkit anélkül, hogy ezzel ne okoznánk elképesztő bonyodalmakat magunknak, de a háború elől menekülőkkel valamit kezdeni kell. Nyilván nem fogadhatunk be olyanokat, akik nem fogadják el az európai értékeket, márpedig köztük bizony vannak ilyenek – és ez akkor sem változik, ha láthatóan köztünk is. Nyilván nem engedhetünk be ellenőrzés nélkül milliókat, köztük akár csak azt a tucat terroristát, akik aztán Párizsban, Brüsszelben gyilkoltak, vagy bujtottak fel gyilkosságra itt élő embereket. Nyilván értelmetlen egy kvótarendszer, mert senki nem fog Magyarországon vagy Bulgáriában maradni, ha mehet Németországba vagy az Egyesült Királyságba is. Hát mi is odamegyünk, egyre többen.

*

Ennek azonban tulajdonképpen semmi köze a most vasárnapi népszavazáshoz. A kormány hat év alatt tökéletesre csiszolt, a mocskos bulvártól a súlyosan részrehajló közmédiáig terjedő propagandagépezete azt akarja elhitetni velünk, hogy a fenti kérdésekben döntünk, meg arról, hogy akarunk-e disznóhúst enni és pálinkát inni. Szó sincs erről. Mások mellett a nem éppen EU-imádó Bakó Bea és a nem éppen vonalas ellenzéki Stumpf András kollégám is megírta, hogy még az érvényes népszavazásnak magának nincs jogi következménye. Eközben a kvóták ügyét, bár még él az egykori döntés már legközelebbi szövetségeseink, a V4-ek vezetői is halott ügynek tartják; plusz folyamatban van vele kapcsolatban egy kereset az Európai Bíróságon, amit pont az ilyen ügyek rendezésére találtak ki.

Elsődleges cél így egyértelműen a Fidesz erődemonstrációja, a pártszervezet és a hívek mozgásban tartása − ehhez pedig minden létező eszközt bevetnek a kormány potentátjai. Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia. Hogy éppen a balliberálisokkal, Brüsszellel, a multikkal, a rezsidémonnal, a civil szervezetekkel, Sorossal, a bankokkal vagy a drogmaffiával, az mindegy. Mozgásban kell tartani a szavazótábort, össze kell kötni az aktuális ellenséget a valódi, bár egyre kevésbé működő ellenzékkel, a kormányfüggetlen sajtóval, minden kritikai hanggal. Ebből a szempontból a legjobb mumus az eltérő vallású, eltérő bőrszínű, szegény bevándorló/menekült. Lehet vele félelmet kelteni, a félelem pedig a leghatásosabb, de egyben a legveszélyesebb eszköz bárki politikai eszköztárában.

Félelemkeltésből nincs hiány. Teleplakátolták a legkisebb falvakat is. Annyi kényszerbetelepített” menekültet ígértek már be a fideszes fórumokon különböző településekre, amennyit összesen nem kéne visszavennünk, még ha mindenki vissza is küldené a nálunk regisztrált menedékkérőket. Elveszik a munkát, veszélyeztetik az életformánkat, robbantanak, megerőszakolják a nőket. Nógrádi György ugye már lövetne is a határon. Teljesen elszabadultak az indulatok. Aztán esetleg, néha jön a jó zsaru, Balog, vagy más, hogy hát ezek tényleg áldozatok, de nem itt hanem ott kell segíteni.

Csak az a baj, hogy az utca embere-riportokat, a Facebookot, a kommentszekciókat tekintve a félelem- és gyűlöletkeltés elképesztően eredményes, a jó zsaru vonal meg csak az ingadozók megnyugtatására van. A Fideszt addig nem érdekli, hogy a legrosszabbat hozza ki az emberekből, hogy tovább mélyíti az árkokat, amíg az emberek jelentős része a migránsokon” élheti ki az összes frusztrációját, ahelyett, hogy azon gondolkozna, hogy a kormánypárt és érdekkörének különböző képviselői hogy és milyen formában szívják le az állandóan szapult Brüsszel által biztosított forrásokat. A végletekig felkorbácsolt gyűlölet és a félelem azonban október másodika után is velünk marad, és valahová terelni kell az irányát majd akkor is.

*

Nekem meg csak az jár a fejemben továbbra is, ahogy pelenkázzák azt a gyereket a Keleti melletti járdán, és nem tudom, nem akarom, nem fogom, nem vagyok hajlandó gyűlölni azt a három embert. Meg az is a fejemben jár, hogy közben a sok-sok pénzért magyar állampolgárságot vásároló gazdag muszlimokkal semmi baja kormánynak, az ebből befolyó profit meg folyik kifelé a homályzónákba. Meg az, hogy a népszavazás csak akkor fontos a Fidesznek, ha ők csinálják, miközben a vasárnapi nyitva tartásról szóló referendumot minden jogi lehetőséggel és kopaszokkal akadályozták.

Az egyetlen olyan kimenete a szavazásnak, aminek köze lehet a célhoz, hogy Orbán fel tud villantani egy népszavazást, tud hivatkozni végre rendesen a magyar népre, mert ez nem csak egy „nemzeti konzultáció”, hanem valódi demokratikus szavazás.

De hogy mihez kezd ezzel Orbán Viktor, azt sem ő, sem a fideszes politikusok nem hajlandóak elárulni. Tehát még ha így is értelmezem ti. hogy a kérdéstől függetlenül a kormány a támogatásomat szeretné megszerezni egy ügyben – akkor is egy biankó csekkről van szó. 2010-ben egyszer adtam egy biankó csekket a Fidesznek, és nagyon megbántam. Nem teszem meg még egyszer.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 273 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár, hogy a tisztelt szerző számára a "kontextus" fontosabb, mint az, hogy "akarja-e , hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban".

Kár, hogy a "kontextus" fontosabb, mint az, hogy "az eurokraták a tavalyi őszi válság során bemutatták, hogy ezt a kérdést, amikor forró a helyzet, képtelenek kezelni."

Kár, hogy azok beszélnek árkokról, meg szekértáborokról, akik még általuk is egyértelműnek vélt, a nemzet egészét érintő kérdésekben sem foglalnak állást azért, mert a "kontextus" fontosabb...

Ha nem írja meg, bölcs maradhatott volna.

"Nekem meg csak az jár a fejemben továbbra is, ahogy pelenkázzák azt a gyereket a Keleti melletti járdán, és nem tudom, nem akarom, nem fogom, nem vagyok hajlandó gyűlölni azt a három embert. Meg az is a fejemben jár, hogy közben a sok-sok pénzért magyar állampolgárságot vásároló gazdag muszlimokkal semmi baja kormánynak, az ebből befolyó profit meg folyik kifelé a homályzónákba. Meg az, hogy a népszavazás csak akkor fontos a Fidesznek, ha ők csinálják, miközben a vasárnapi nyitva tartásról szóló referendumot minden jogi lehetőséggel és kopaszokkal akadályozták."

Ha bár nekem is vannak ellenérzéseim a Fidesz kampányával és a népszavazással kapcsolatban, ez nettó populizmus.

"Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia. Hogy éppen a balliberálisokkal, Brüsszellel, a multikkal, a rezsidémonnal, a civil szervezetekkel, Sorossal, a bankokkal vagy a drogmaffiával, az mindegy. "
Elmaradtak pótlása.
balliberálisokl, Brüsszel, a multik, a rezsidémon, a civil szervezetek, Soros, a bankok vagy a drogmaffia:
ezek a magyarság parazitái.
Eddig parazitáskodhattak.
OV és nemzeti kormány húzott egy vonalat: innen tovább: nem!
Ezért az állandó ahogy mondod: harcban állás.
Ez voltaképpen: soha véget nem érő küzdelem - az életben maradásért.
Ezt minden magyarnak, aki újságírásra adta a fejét:
a magyarok nulladik törvényeként kellene kezelnie.
Mindaddig, míg lesznek magyarok.

Válaszok:
Burmann | 2016. szeptember 29. 16:21

1. Szóval , inkább valósan cserbenhagyja a hazáját...
2. A plurális demokrácia pedig elvileg folyamatos harc , a szimbolikus térben , alkotmányos keretek között / nem is lehet más / .

Bence azért marad távol, mert három keménykötésű legényt vár a hálószobájába.
Jó mulatást kívánok.

"Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék."

Az 60, majd 120 140 ezer kötelező kvóta kiosztásáról mikor kérdezte meg az unió a tagországok országgyűlését?

"Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék.

Egyrészt ez nyilvánvalóan olyan kérdéskör, amiről minden esetben a nemzeti parlamenteknek kell döntenie, punktum. Másrészt az eurokraták a tavalyi őszi válság során bemutatták, hogy ezt a kérdést, amikor forró a helyzet, képtelenek kezelni."


A kerdes viszont pontosan errol szol es semmi tobbrol. Nem a "kontextusrol". Arrol nem most szavazunk. Arra ott lesz 2018.

"2008-ban se arról kellett szavazni, hogy menjen-e a picsába a Feri"

Ezt Horn Gábor a kormánykoalíció párt elnöke mondta.

A népszavazás kérdéseivel kapcsolatos törvényt pedig visszavonták.

2009 áprilisban pedig Gyurcsánynak távoznia kellett.

"az állandóan szapult Brüsszel által biztosított forrásokat"

ha valami manipulativ hat ez az. Azok a bizonyos "forrasok" nem Brusszel jotekonysagi alapja, hanem kokemeny ellenszolgaltatasok jarnak erte, mint peldaul vammentesseg, kulfoldi cegek szamara a piacunk ellenszolgaltatastol mentes megnyitasa, meg az EU allampolgarainak kotelezoen biztositott azonos jogok (ld 65 eves brit nyugdijasok ingyenutazasa).

Pintér Bence migráns fodrászt akar. ;-)
A migránsok majd macsétával szép frizurát csinálnak neki.

Ennél találóbban nem is lehet megfogalmazni.

Ebben az országban tele vagyunk hülyével.

Kedves, idióta Bence!

Lehet, hogy Orbán egy hülye, csak hogy az ország tele van nálánál sokkal nagyobb hülyékkel. Olyanokkal, mint te. ha Orbán azt mondja, hogy az országot meg kell védeni, akkor a "kontextus" miatt hagyjátok elveszni?

Igen, Orbán egy hülye, de nekünk akkor is el kell mennünk szavazni, mert az országot meg kell védeni. Akár Orbán mondja, akár nem. Isten barmai, ébresztő!Ez nem Orbánról szól, neki meglesz a pénze arra, hogy megvédje magát és családját a muzlumán idiótáktól. Téged fognak felrobbantani, a te lányodat fogják megerőszakolni, a te lányunokádat fogják csadorba és állati sorba kényszeríteni! Ébredj már fel,addig, amíg nem késő!

A krone.at interneten kérdezi az olvasóit, hogy helyesnek tartják Orbán Viktor migránskérdésben képviselt álláspontját.

Jelenlegi állás: 93,3 % IGEN és 6,7 % NEM.

http://www.krone.at/nachrichte..

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. szeptember 29. 16:37

Nem tudom, hogy megvédi-e. De azt tudom, hogy elvesztése esetén a bevándorlók megállíthatatlanul fognak özönleni Európába és nem lesz többé senki, aki megállítsa Az érvénytelen szavazás esetén Junkerék erre hivatkozva fogják szolgálni a német autóipar érdekeit és ássák tovább az európai kultúra sírját.

Az állításotokkal ellentétben, ez a népszavazás nem belpolitikai. elvesztésével orbán veszni fog, ez igaz. De te és a mi utódaink is. Szégyelljétek magatokat!

A kontextus miatt jöjjenek az afgánok. Te sem fogsz már meghülyülni.

" Csak a témába vágó legaljasabb parazitaságot említem, a letelepedési kötvénybizniszt."
Az, hogy a bukott ördögök sajtója elnyűhetetlenül találékony a gyalázkodásban, ha egy sikeres magyar kormány működik, nem újság.
Sikeres kormányt ugyanis egyvalamivel lehet támadni, amit lehetetlen bizonyítani, mert minden más számokkal, relevánsan alátámasztható:
a korrupció, a lopás, úgy magyarossan anblok, az nem bizonyítható, viszont sok frusztrált emberrel lenyelethető.
Letelepedési kötvényt minden kultúrország biztosít az arra érdemeseknek.
Miért?
Abban a reményben teszi, hogy mobilizálhat működő tőkét az országban.
Nem a letelepedés a biznisz, hanem a letelepedő, ha kedvet kap, a pénzét az illető befogadó országba viszi és ott befekteti.
Capisci?

Válaszok:
Burmann | 2016. szeptember 29. 16:41
Berecskereki | 2016. szeptember 29. 16:48

Az ilyenek miatt elgondolkodik az ember azon, hogy minek is kapnak szavazati jogot az emberek.

Azt hallottam, hogy Orbán arra készül, ha győz 2-án:
3-tól autó helyett - drága a külföldi benzin - kötelező lesz lovon közlekedni, kacagány viselése védőruhaként kötelező, bukósisak helyett árvalányhajas süveg.
Ennyi, de tényleg.

brabant89

A krone.at interneten kérdezi az olvasóit, hogy helyesnek tartják Orbán Viktor migránskérdésben képviselt keményvonalas álláspontját.

Jelenlegi állás: 93,3 % IGEN és 6,7 % NEM.

http://www.krone.at/nachrichte..

Flüchtlingskrise
Ist Viktor Orbans harte Linie gerechtfertigt?

Bitte aktivieren Sie die Cookies Ihres Browsers!
Ja
93,3%
Nein
6,7%

Ja

"az emberek jelentős része a „migránsokon” élheti ki az összes frusztrációját,"

Ez azért durva. Az emberek jelentős részét hülyének nézi.
Bence, szakítottam veled.
Búcsúzóul elmondom, hogy a gyáva ember nem meri bevállalni a véleményét, bármi is legyen az.

Nem vállalta be a népszavazáson a véleményét, nem megy el, nem ikszel igent vagy nemet.
Otthon maradni könnyebb.

Korrupció, érdek-összejátszás még Észak-Koreában is létezik.
De ha te mondasz egy országot a világon, ahol ez ismeretlen, nem létező, ebben az esetben, de csakis ebben! készséggel elismerem, hogy az Orbán-kormány nem mentes ettől.

Válaszok:
Burmann | 2016. szeptember 29. 17:05

"a korrupció, a lopás, úgy magyarossan anblok, az nem bizonyítható, viszont sok frusztrált emberrel lenyelethető."

Na ja! Ezt használta az USA külügyminisztériuma és a magyar követsége.

Új fordulat a kitiltási botrányban: megjött a válasz Amerikából

Az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem bizonyították a magyar kormányzati tisztviselők állítólagos korrupciós ügyét, amely miatt korlátozták beutazásukat az Egyesült Államokba – közölte a Fővárosi Főügyészség a jogsegélykérelemre adott amerikai válaszra hivatkozva.

http://tinyurl.hu/pwh0/

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. szeptember 29. 16:56

Nem ismerem a részleteket.
Ám azt kötve hiszem, hogy van olyan ország, amely megköveteli a kötvényestől, hogy kötelező jelleggel pénzt fektessen be.
Az ilyesmi ugyanis csupán a pénzmosási gyakorlatot telepítené a kötvényt adó országban.
A problémakör erőltetése a médián keresztül és az ellenzéki pártok részéről nagyfokú információhiányról árulkodik, más esetben a lakosság ismerethiányára alapozva gyalulja a kormányt.
Amiben viszont ők elmarasztalhatók:
3 mondatban nem teszik helyre az ügyet, mintha élveznék, hogy az ellenzék ismét árnyékra vetődik.
Csakhogy ezzel a magatartással nem segítik a békés állapotokhoz való közeledést.

Hogy mit tetszik mondani?

Én elmegyek a szavazásra és nemmel szavazok,de érthető a szerző okfejtése mert én is labilis voltam. Aztán Gyurcsány meggyőzött!
A kérdést nézem nem a Fidesz kampányát.

"Az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem bizonyították a magyar kormányzati tisztviselők állítólagos korrupciós ügyét,"
Igen, de én még emlékszem a "forradalmi" hangulatra, amely az RTL-en, az ATV-n, a prosti-sajtón keresztül özönlött: Goodfriend magyar vazallusai már ácsolták a budapesti Majdant, ahol Orbánékat a nép lefejezi...

Jól van megfogalmazva. Harcolni és csatázni kell az EU vezetőivel és a magyar baloldallal. A harcnak a demokratikus eszköze a népszavazás.

Az EU vezetői és a magyar baloldal harci eszköze a diktatúra, a feljelentgetés, a tények kiforgatása.

Ahol az eszed tokja...

A kérdés, amelyről szavazni kell lényegében nagyon egyszerű. Helyesnek tartjuk-e, hogy távolról érkező idegeneket tömegével telepítsenek-e le Mo-n? Mi köze van ennek a kérdésnek a kormány megítéléséhez?

Pintér Bencének a DK-ban a helye. Gréczy Zsolttal majd együtt megírják Gyurcsány élettörténetét, méltatva az elkúrt kormányzást.

Válaszok:
Pintér Bence | 2016. szeptember 30. 15:59
Pintér Bence | 2016. szeptember 30. 15:59

És az nem jut eszedbe, hogy lehet, hogy a lányodat vagy lányunokádat csadorba kényszeríti. állati sorba taszítja vagy agyonveri majd egy idióta muzulmán, csak azért, mert úri kedve úgy tartja?

Nem igaz, hogy nem látjátok, hogy a nagytőke mindenáron olcsó munkaerőt akar és nem törődik a következményekkel, amit a társadalomnak kell megfizetnie.

Az európai politikusok a nagytőke megvásárolt képviselői. Fizetik a balliberális szervezeteket és újságírókat, hogy az érdekeikkel megegyezően hangolják az embereket. Érvénytelen népszavazás mellett elbukik Orbán. De mi is vele veszünk! Elfűrészelitek az ágat, amin orbán ül, de nem látjátok, hogy ti is rajta ültök.

Egy vagy két szíriai orvost még el lehetett viselni. De a mennyiség átcsapna nem kívánt minőségbe.

'Az egész élet egy harc.' - inkább az együttműködés és küzdelem egyensúlya.

"Nekem meg csak az jár a fejemben továbbra is, ahogy pelenkázzák azt a gyereket a Keleti melletti járdán"

Nekem meg az villan be, hogy a migránsok Bencét pelenkázzák.

Igen, természetesen igazad van. Ezt kellene tenni, de mégis kivel? Az ilyen .... férfinak sem nevezhető szép lelkekkel?

Nem orbán a megoldás, de ennél több nincs. Társadalmi támogatottság nélkül semmi sincs. Már pedig az nincs.

Az a helyzet, hogy a cikkíró okosak képzeli magát, miközben rettenetesen buta. Miért mondom ezt ?
Mert nem tud különbséget tenni a bármely oldali ócska propaganda (tegyük hozzá aa nyugati még ócskább) éa a tények és az azokból logikusan következő eseménysorok között.

Érzi, hogy valami nem stimmel, de bedől a benne keltett antipátiának és arra hallgat, nem az eső bekezdésben megfogalmazottaknak. Másrészt nem képes különbséget tenni az egyéni az egyes emeberrel szembeni szimpátiája vagy antipátiája és a folyamat egésze között. Ez pedig stratégiai kérdésben a legsúlyosabb hiba. (Hadvezér, aki veszni hagy egy csatát sokkal nagyobb vesteséget kockáztatva, mert megsajnélja az egyes katonát.)

Természetesen úgy szavaz ahogyan akar, de maga nem nőtt fel a kérdések fontosságának a megítéléséhez.

"Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia."

Ezt az angolnyelvű politológiában úgy hívják, hogy "showing leadership".
De ehhez te nem értessz.

Hát Bence, eddig sem tartoztál a mandiner intellektuális, többé-kevésbé egyenes gerincű munkatársai közé.

A jövőben sokan fogják olvasás nélkül átugrani s nevedet.

Ja, még annyit, biztosan megnézted, hogy a számládra megérkezett az átutalás?

Szerintem ez eddig minden írásom alatt felbukkant valamilyen formában. Az eredetiséget tudom díjazni az anyázásban, ez a versike azonban már rém kellemetlen szerintem.

Kedves Brabant89!

A jelek szerint te pedig azt hiszed el - hiszen részletesen be is idézed - , amit Pintér Bence mond. Akkor miért teszel másnak szemrehányást, ha ő meg miniszterelnöknek hisz?

Amúgy Pintér Bencének szíve joga azt állítani, amit akar. Publikálhat is róla, szabadon.

Még ebben a félázsiai autoriter rezsimben is...

Nem erről van szó. Csak azt mondom, hogy ha az ember akar, mindig talál olyan "kontextust", amivel meg tudja indokolni még azt is, hogy miért szavaz a saját véleményével ellentétesen is. Hiszen az írása elején maga a szerző szögezi le, hogy egyértelmű nemmel szavazna több okból is, ha nem lenne az a fránya "kontextus".

Amíg a "kontextus" felülírja a saját szavazatot is, addig nehéz nemzeti minimumról meg árokbetemetésről fantáziálni.

Ha ugyanezt a kérdést Gyurcsány Feri tenné föl - akinél visszataszítóbb "kontextus" nekem nemigen van - , akkor is képes lennék NEMMEL szavazni. Mert azt tartom helyesnek. Nem Gyurcsányt, a nemet. Még ha ő is lenne a "kontextus".

Tudod, mit, te szerecsétlen?
Én tudom, miért puccsolta meg Gyurcsány Medgyessyt.
El sem tudod képzelni, mi, hogy egy "lukügy" lehet a háttérben! ?
Na, fűrészelj csak tovább, akkor állj meg, ha már a bakot is kivágtad!

Kuss, te redvás-farkú kecskezaklató!

N is csodálkozz, nem neked való!

Vedd le a szemellenződet. A saját jövődről, gyermekeid, unokáid jövőjéről döntesz, te szűk látókörű.

Mondom, nem kifejezetten érint meg a orítékolható anyázás, de azért ezt elég erős sértésnek vettem. Ha van valaki, akiről egy jó szót nem írtam soha, az Gyurcsány Ferenc. Tehát kikérem magamnak.

Mondom, nem kifejezetten érint meg a borítékolható anyázás, de azért ezt elég erős sértésnek vettem. Ha van valaki, akiről egy jó szót nem írtam soha, az Gyurcsány Ferenc. Tehát kikérem magamnak.

Rossz hírem van. 10 magyar gyereket nevelek. Nagy a valószínűsége annak, hogy te nem nevelsz annyit. Így ez az ország sokkal inkább az enyém, mint a tiéd.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés