Saját győzelmének tartaná az érvénytelen népszavazást a baloldal

2016. szeptember 29. 21:57
Ha a népszavazás érvénytelen lesz, akkor győzni fog Magyarország, mert onnantól már senkinek nem áll érdekében gyűlöletkampányt folytatni, hiszen világosan látszik, hogy az nem működik – mondta el közös sajtótájékoztatóján Molnár Csaba és Ujhelyi István. A DK-s és az MSZP-s EP-képviselő szerint a baloldal tíz éve várt győzelme lenne a referendum érvénytelensége.

A vasárnapi kvótareferendum érvénytelensége a baloldal tíz éve várt győzelme lenne - hangoztatta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője csütörtökön, győri sajtótájékoztatójukon. Ujhelyi István (MSZP) és Molnár Csaba (DK) szerint ha a népszavazás vasárnap érvénytelen lesz, akkor győzni fog Magyarország, mert onnantól már senkinek nem áll érdekében gyűlöletkampányt folytatni, hiszen világosan látszik, hogy az nem működik.

Ujhelyi István azt mondta: a népszavazás és az azt körül ölelő gyűlöletkampány miatt soha nem látott mélypontra süllyedt az európai diplomáciában Magyarország tekintélye és elismertsége, ami gazdasági értelemben hosszú évekig „fájni fog” a magyar embereknek. Hozzátette: a kormány közpénzmilliárdokból folytatott kampánya mély sebeket ejt a magyar társadalmon, mert az emberek nem fogják egyik napról a másikra elfelejteni a gyűlöletet, ráadásul egy gyűlölködő társadalomban könnyű egymás ellen hergelni az embereket. 

Példaként hozta fel Angliát, ahol meglátása szerint az „ottani populista kampány épp a kelet-európai bevándorlók ellen szól”, amiért a helyiek ott dolgozó lengyel fiatalokat vernek meg és magyarokat is fenyegetnek. Meglátása szerint a sokmilliárdos kampány nem segíti sem az egészségügyet, sem az oktatást, sem a béremelést és ahhoz sem járul hozzá, hogy elősegítse a több mint 600 ezer külföldön dolgozó és élő fiatal hazahozatalát. A kampány „Orbán Viktor hatalmi játszmájáról szól” – fűzte hozzá. Hangoztatta: aki a gyűlöletkampány és a kormány „maffiaszerű viselkedése” ellen demonstrálni akar, az vasárnap nem megy el szavazni.

Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a kampány nem a menekültügyről és a migrációról szól, mert a miniszterelnök idén február 20-án Brüsszelben megszavazta és aláírta a kötelező menekültkvótákat. Hozzátette: az elmúlt két évben 1280 menekültet már befogadott a kormány. A kvóta felső határa 1294, így 14 menekültre vagyunk attól, ami ellen népszavazás lesz Magyarországon – emelte ki.

A politikus szerint a népszavazás két dologról szól: egyrészt a miniszterelnök a saját hatalmát akarja erősíteni itthon, legitimálni akarja az elmúlt hat év rombolását, másodsorban fel akarja készíteni Magyarországot az EU-ból való kilépésre. Meglátása szerint vasárnap nem az igenek a nemekkel, hanem a nemek a távolmaradással versenyeznek majd, és ha többen maradnak távol, az „óriási vereség” lesz Orbán Viktornak.

(MTI)

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na azért a vizitdíjat, ezzel összehasonlítani...?

De igaz is: törjünk borsot az Orbán orra alá, aztán, hogy összeomlik az ország hosszútávon, az nem érdekes!
Aki így gondolja, lelke rajta!!!!!!!!!!

"Saját győzelmének tartaná az érvénytelen népszavazást a baloldal"

Kicsi drágáim! Elárulok egy nagy titkot!Ti már semmiből nem fogtok jól kijönni, ugyanis ha betelepítés lesz, az látjátok, mivel jár nyugaton, már most!
Aztán ugye az emberek azért nagyon jól emlékeznek majd arra, hogy ti mit képviseltetek...hát én most megjósolom: nektek innentől se így, se úgy nem terem babér, mert el...tátok(játok), nem kicsit, NAGYON!!!!!!!!

"Hogy ezek mennyire ki vannak éhezve valami sikerre!"
És nem veszik észre, hogy a maguk sírját ássák!
Ezért írtam fentebb, hogy ebből az aljasságból csak rosszul jöhetnek ki! Őrjöngeni fognak hosszútávon, és nem fogják érteni, mert NEM látják a dolgokat folyamatában. Amit mondtam, eddig szóról-szóra bejött! Csak figyeld a dolgokat. Ettől persze, a világ olyan, amilyen....

Majd kacarássz tíz év múlva! Erre emlékezz!

Fő a győzelem, nem számít, hogy
a haza lesz megverve,
Ha mégis úgy lenne, kívánom, a nagy áttéréskor kicsit több legyen levágva belőle!

Tipikus balos hazudozás : akik elmentek , azok szavazatát ismerjük majd , s azok többsége adja a győztest . Akik nem mentek el , ott csak találgatni lehet / pl. mert a baloldalt támogatta , vagy épp fordítva , a jobboldalt , de a biztos győzelem tudatában nem ment el stb. / .

"A vasárnapi kvótareferendum érvénytelensége a baloldal tíz éve várt győzelme lenne" - de ha annak következtében lehetővé válna a nem kívánt bevándorlók tömegeinek érkezése, a 'baloldal'-ra az ávosok 56-os sorsa várna.

Ennél nagyobb eredményt úgy sem tudnak már felmutatni.

Csak rá kell nézni erre a két figurára!
A Gyurcsányos Molnárra és a családelhagyó Újhelyire.
Az arcukon a jókívánság!
Ébresztő, baloldal!

Az érvénytelen népszavazás olyan lenne a baloldalnak, mint a Pelikán elvtárs által termelt, narancsnak mondott citrom: Kicsi is, savanyú is, de az övék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés