Mindenki maradjon otthon!

2016. szeptember 30. 11:12

A szerk.
168 Óra
A népszavazásnak csakis belpolitikai jelentősége van, soha nem is volt más: a célja az, hogy megszilárdítsa Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP-szövetség hatalmát.

„A népszavazással kapcsolatban a 168 Óra szerkesztőségének álláspontja a következő:

(...)

2. A menekültválság akár még lehetne szimbolikus ügy is, de az biztos, hogy nem köthető egyetlen kérdéshez. Lehet, hogy volt olyan időpont, amikor a kötelező kvóta problémája kulcsfontosságú volt, de ma nem az, hiszen általános elvként azt ma senki sem képviseli. Éppen az ügyet érintő változások tempója mutatja, hogy az ilyen szakpolitikai kérdések nem válhatnak a nehézkes népszavazások tárgyává. Az persze mindenkinek fontos, hogy Európa képes lesz-e önmaga értékei­­nek megőrzése mellett egységesen kezelni azt a rendkívül súlyos társadalmi-kulturális és egyben környezeti problémát, hogy eltérő kultúrájú emberek sokasága kelt és kel útra a kontinens felé. A népszavazásra feltett kérdés azonban alkalmatlan, okafogyott, leegyszerűsítő, semmiféle szimbolikus jelentősége nincs. És nincs jogi ereje sem: még ha érvényes és eredményes lenne is a nem szavazatok győzelmével, az sem kötelezné semmire az Európai Uniót.

3. A népszavazásnak csakis belpolitikai jelentősége van, soha nem is volt más: a célja az, hogy megszilárdítsa Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP-szövetség hatalmát, amelyet a kormány maga ásott alá csapnivaló tevékenységével, az oktatás, az egészségügy és a gazdaság terén hozott egyre nyilvánvalóbban katasztrofális lépéseivel, a mindent átszövő korrupcióval. Orbán Viktor most pártok feletti ügyként kínálja föl e népszavazással a menekültválságot, magát a hagyományos európai keresztény-zsidó értékrend fölkent védelmezőjeként állítva be, miközben – ellentmondva az ebből az értékrendből fakadó követelményeknek – minden idők egyik leghazugabb, legsötétebb kampányát vezeti.

(...)

6. Ilyen erőfölény mellett az ellenzéknek nem maradt sok esélye, de ezt tovább faragta önnön megosztottságával: van párt, amelyik igen szavazatra buzdít, mások bojkottra, megint mások érvénytelen szavazat leadására. Álláspontunk szerint az igen szavazatok a jelenlegi közegben csak a kormányt erősítenék. A nemek többsége megkérdőjelezhetetlen, nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor számára a legfontosabb tét, hogy érvényes legyen a népszavazás. Ez pedig csakis a részvétel arányán múlik, tehát még az is, aki igennel szavaz, Orbán Viktor kottájából játszik. Két megoldás marad: érvénytelen szavazatot leadni, illetve bojkottálni a népszavazást. Csakhogy nehéz érvénytelenül szavazni: érdemes fölkeresni a választási iroda honlapját, ahol számos minta van arra, mi számít érvényesnek és mely szavazatok számítanak érvénytelennek. A legtisztább megoldás azonban az – és ezt képviseli a 168 Óra szerkesztősége is –, hogy aki nem akarja Orbán Viktor rendszerét erősíteni, aki nem ért egyet azzal, ami ebben az országban folyik, akit fölháborít az, hogy ezekben a hónapokban sikerül végképp élhetetlenné tenni ezt az országot, akinek elege van abból, hogy eredendő szövetségeseink és barátaink már csak legyintenek ránk és semmibe vesznek bennünket, maradjon otthon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha csak belpolitikai jelentősége van, akkor tuti elmegyek. Elvégre így nem kockáztatunk semmit, nyugodtan lehet véleményt nyilvánítani. Mégsem egy kategória a Brexittel.

A zsidók szerencséje, hogy Mózes nem szavaztatta meg őket a Vörös-tengeri átkelés kérdéséről. Mert ott maradtak volna a parton.

A 168 óra egy pitiáner és szűk pártpolitikai perspektívába állítja azt , amit Orbán felelős és történelmi léptékű összefüggésbe helyezve cselekvésként javasol . Világos , hogy a nem szavazat garantálja az ésszerű-távlatos megoldást !

Holnapután vasárnap szombat van?

:-)

Modern emberkereskedelem?

Tavaly az EU vezetői azt mondták - Merkel is - hogy a migránsok megoldják a demográfiai problémát és növelik a gazdaság teljesítőképességét.

a. Akkor most miért akarják elosztani?

b. Ha pozitív a migránsok beáramlásának a hatása, akkor miért kérnek migránsonként 250 ezer eurót azoktól a tagországoktól akik nem akarják átvenni a kötelező kvóta alapján megállapított létszámot?

c. A 168 Óra esetleg jutalékot kap?

Kinyitották az OPNI-t?

Kinyitották az OPNI-t?

Ez parancs? Templomba sem mehetek?

Tiszteletlen baloldal! Nem kellene egyeztetnetek egymással? Mi ez a széthúzás már megint?

Kinek a nyakába vagy bekötve, "hoppácska"?
Minek lett oltári bukás a vége?
Beszéltél már háromgyerekes Tesco-pénztárossal?

Az ő felső kapcsolataival könnyű dolga volt. O.V. csak a régi csata előtti fohászt tudja mondani: 'Isten, ne segíts, csak nézd'.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés