Nincs határ

2016. szeptember 30. 08:41

A tökéletesen kretén népszavazási kampány közepette már meg se vonjuk a vállunkat, ha azt halljuk: sem a kormány, sem a választások tisztaságáért felelős Nemzeti Választási Iroda nem tudja megállapítani, vannak-e halottak a szavazói névjegyzéken.

„A tökéletesen kretén népszavazási kampány közepette már meg se vonjuk a vállunkat, ha azt halljuk: sem a kormány, sem a választások tisztaságáért felelős Nemzeti Választási Iroda nem tudja megállapítani, vannak-e halottak a szavazói névjegyzéken. Meg sem lepődünk azon, hogy egyetlen állami szerv sem tudja ellenőrizni, hogy a 2013 óta választójogot kapott külhoni magyarok közül nem halt-e meg valaki.

Pedig így annak sincs sok akadálya, hogy egy belelkesült rokon az elhunyt nagymama nevében behúzza az ikszet, majd abban a hitben, hogy jó ügyet szolgál, postára adja a szavazólapot. Másfél év múlva, mi több, a 2022-es és a 2026-os országgyűlési választásokon is megteheti ezt, hiszen minden voksolás alkalmával újabb tíz évet hosszabbodik a regisztráció. Lehet, hogy a lista tüzetesebb átvizsgálásával kibukna: a Kárpát-medencében több tucat matuzsálem él.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/25169