Nincs határ

2016. szeptember 30. 8:41

A szerk.
Népszabadság
A tökéletesen kretén népszavazási kampány közepette már meg se vonjuk a vállunkat, ha azt halljuk: sem a kormány, sem a választások tisztaságáért felelős Nemzeti Választási Iroda nem tudja megállapítani, vannak-e halottak a szavazói névjegyzéken.

„A tökéletesen kretén népszavazási kampány közepette már meg se vonjuk a vállunkat, ha azt halljuk: sem a kormány, sem a választások tisztaságáért felelős Nemzeti Választási Iroda nem tudja megállapítani, vannak-e halottak a szavazói névjegyzéken. Meg sem lepődünk azon, hogy egyetlen állami szerv sem tudja ellenőrizni, hogy a 2013 óta választójogot kapott külhoni magyarok közül nem halt-e meg valaki.

Pedig így annak sincs sok akadálya, hogy egy belelkesült rokon az elhunyt nagymama nevében behúzza az ikszet, majd abban a hitben, hogy jó ügyet szolgál, postára adja a szavazólapot. Másfél év múlva, mi több, a 2022-es és a 2026-os országgyűlési választásokon is megteheti ezt, hiszen minden voksolás alkalmával újabb tíz évet hosszabbodik a regisztráció. Lehet, hogy a lista tüzetesebb átvizsgálásával kibukna: a Kárpát-medencében több tucat matuzsálem él.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" annak sincs sok akadálya, hogy egy belelkesült rokon az elhunyt nagymama nevében behúzza az ikszet"

van egy alairando azonosito lap, szoval ezt amit irtok konkretan okirathamisitasnak, buncselekmenynek hivjak.
A torveny mar bunteti.

Egyebkent skandallum, hozzunk torvenyt hogy aki elhalalozni szandekozik az legkesobb 8 nappal elotte koteles legyen kiiratkozni a valasztoi nevjegyzekbol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés