Mire mondjak nemet?

2016. szeptember 30. 12:17

Makk János
Mandiner
Gyűlölöm a gyűlöletkampányt, kinevetem a kétfarkúak vicckampányát, bojkottálom az otthonmaradásra felszólítókat, de mire megyek vele?

Igazából a dilemma több, mint az elmegyek, vagy nem megyek el. Gyűlölöm a gyűlöletkampányt, kinevetem a kétfarkúak vicckampányát, bojkottálom az otthonmaradásra felszólítókat, de mire megyek vele?

Felelős állampolgár lettem? Korántsem.

Ugyanis attól még semmi nem megy előrébb ebben az országban, ha van véleményem. Ez számomra a kvótanépszavazósdi nagy tanulsága.

Mert lehetek harcos radikális, lehetek csöndes szkeptikus, lehetek vásárlásban megfáradt spontán távolmaradó, valahol mindenképpen áldozata vagyok egy véleményterrornak.

Órákat vettek el az életemből azok, akik plakátokat ragasztgattak, youtube videókat csináltak, a standoknál győzködtek. És ahelyett, hogy a családommal és a munkámmal lettem volna elfoglalva, azt kerestem, vajon melyik oldallal értek egyet. Vitatkoztam, kétségek között őrlődtem, de most már bánom ezt az egészet. Sem jobb, sem okosabb, sem boldogabb ember nem lettem ettől.

Ennek ellenére elmegyek. Majd ott eldöntöm, hogy mire mondjak nemet. Az EU bevándorláspolitikájára, a kormányzati arroganciára, a cinikus kétfarkúakra vagy az antidemokratikus balliberálisokra.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyugodtan maradj otthon!
A te feleségedet, a te lányodat senki sem akarja megerőszakolni, legalábbis így gondolod.
Ha mégis, akkor se keseredj el, hagyjad, mert erre szavaztál!

Akárhogy szavaz, ha ide jönnek, mindegyikünk csak hitetlen keresztes lesz számukra.

"Vitatkoztam, kétségek között őrlődtem, de most már bánom ezt az egészet. Sem jobb, sem okosabb, sem boldogabb ember nem lettem ettől."
Nehéz is az ország jövőjéről dönteni.
A döntéshez elég egy kérdésre válaszolni: milyennek képzeljük 40 év múlva Magyarországot? Olyannak, mint Franciaország, Németország, Belgium...........stb-vagy nem.

Nos, és ez az állítólag "nemzeti konzervatív" mandiner.

Hogyan is szól a mondás?
Barátaimtól védj meg, Istenem, ellenségeimmel elbánok magam...

Ne sajnáltassa magát t. Cikkíró!
Ha mandinernél dolgozik, ebből él.

"Felelős" állampolgár" ezek szerint csakugyan nem lettél : ugyanis nem az a kérdés , hogy "mire megyek vele" , hanem hogy nem lehet kilépni a politikából , mert az ember zoon politikon , közösségi lény , méghozzá megszüntethetetlenül . Aki a politikába , kampányba nem szól bele , az is beleszól ...

Ja!
Téged majd a vazelin véd meg!

Kiskuka!
Ezek szerint zuglói őskommunista népek leszármazottja vagy, mert azoknak írnak olyan blődliket, amit neked az alfa.
Gondolom, Kálmán Olga és Csőrike az ideálod.
Légyszi, máskor ne linkelj nekem, ki nem állom a primitív, dékás szövegeket!

Lesz itt még fogaknak vicsorgatása!
Képesek lesznek azt mondani 2018-ban (ha sikertelen lesz a népszavazás és özönlenek az "udvarlók és a hittan tanárok", hogy ezt is Orbán intézte. Ők, akik nem szavaznak, vagy érvénytelenül szavaznak, illetve igennel, most kihúzzál magukat és elégedetten dőlnek a kanapéra: Megint bemostak Orbánnak.
Majd akkor kell őket megnézni, amikor a fotelben kushadva szemlélik, hogyan erőszakolják a gyerekeiket, anyjukat, feleségüket, őket meg kegyelemből lefejezik.
De: Senkinek sem lehet segíteni, ha nem hagyja, ők ezt is ki akarják próbálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés