Tudta? Túl lett tolva a bringa

2016. szeptember 30. 16:30

nénike
Mandiner
A szolidaritás eszméje teljesen kiesett a kampánytematikából.

7.jpg

Láttam tavaly a tévében azt a sok barna bőrű embert. Gyalog vonszolódtak a Keleti pu. - M1 autópálya viszonylaton. Azt mondják, ilyen a migrálás. Ide jöttek, aztán eltűntek, mint az aranyóra.

Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok exodusát. A többi benyomást csupán média híradásokból és a kampány üzenetekből szedhették magukra a népek. A hívószavak közül a legfontosabbak: veszély, terrorizmus, elveszik a munkát / segélyt / asszonyaink tisztességét, nem integrálhatók, tömegek áradata, kerítés, no-go zónák, keresztény gyökerek, iszlám terjeszkedés, szenny, vér, mocsok. Salah Abdeslam. A mérleg másik serpenyője üres.

Tudta? Szíriában háború van.

4.jpg

Ma már jóval 70 év fölötti az a generáció, akiknek lehetnek még ködös emlékképeik utcán heverő hullákról, letépett végtagokról, szénné égett holttestekről. A többieknek jó esetben papírszagú ismereteik vannak a háború borzalmairól. Aki nem kapcsolja el a tévét az előre jelzett sokkoló képkockák bemutatása előtt, azt a finom európai lélek ugyanolyan pszichopatának tekinti, mint azt, aki zombifilmeket néz. A választók döntő többsége a Wartburg-szocializmus biztonságában nevelkedett, a legnagyobb kultúrsokkot pedig legfeljebb a romos cigányputrik lakói jelentették.

Hulló bombáktól, összedőlt épületektől, kiirtott családokról semmi tapasztalata. Mivel pedig a közvetlen és állandó életveszély csak egy filmek világában lévő fikció, minden lelkiismeret furdalás nélkül maradhat a többség velük szemben közönyös és elutasító. A háború elől menekülőket amúgy sem nehéz a halál hírnökeinek beállítani, így rövidre is zárható a kör: nem kérünk a muszlim vérontásból. Azt pedig fedje jótékony homály, hogy azért dörömbölnek az ajtón, mert ők sem.

3.jpg

A hatalom ezért építhette a távoli ismeretlentől való félelemre a népszavazás egész tematikáját, s bár kétségtelenül működik, dönthetett volna másképp is. A NEM kampány ugyanis a zsigerekre ható letámadás helyett észérvek alapján, sokkal vállalhatóbb stílusban is hozható lett volna. Ritka példáját épp a Fidesz brüsszeli delegációvezetője mutatta lakossági fórumán Veresegyházán.

Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni. A miniszterelnök megállapítása méltatlanul kevés figyelmet kapott, így a szolidaritás eszméje teljesen kiesett a tematikából.

A felelősség és a rászorulók védelme természetes igényünk, mely elsődlegesen a családra, majd a helyi közösségre, a nemzettársakra terjed ki; de nem érhet véget az országhatáron, akármilyen magas kerítés áll is ott. 

És igen, vállalni kell a valódi menekültek és a gazdasági migránsok, potenciális terroristák szétszálazásának aprólékos munkáját. Ha a kampányra költött milliárdokat erre fordítanák, már nagyobb biztonságban érezhetné magát az ország lakossága. A pénzt sajnos a paráztatásra pukkantottuk el.

5.jpg

A népszavazásra bocsátott kérdés szerencsére nem arról szól, hogy minden jövevényt tárt karokkal fogadjunk, vagy rekesszünk minden benyomakodót a határainkon kívülre. Uniós tagságunkról sem most döntünk, működéséről viszont igen.

A kérdés ugyanis arról szól, hogy bizonyos, korábban nem szabályozott kérdésekben – ez esetben épp a migránsok szétosztásának elvi lehetőségéről – lehet-e a magyar Országgyűlés feje felett átnyúlva dönteni Brüsszelben vagy sem.

Ez tisztán szuverenitás-kérdés, s ebben Magyarország vezetésének bizony erőt kell mutatnia. A választónak viszont ahhoz kell megfelelő lelkierő, hogy elviselje a hazaárulás vádját, ha vitatja a „kék üzenetek” nagyszerűségét, ha szóba meri hozni az emberi jogokat, ha nem homogén masszaként tekinti a jövevényeket, ha a közös európai problémára közös európai megoldásban bízik.

Nem mindennapi zúzógyomor szükséges ahhoz is, hogy megemésszük először a Kormányzati Tájékoztatási Központ postán küldött levelét, majd a kampánygépezet egy irányba mutató igazságait. Desszertként a gépi, majd élő telefonhívások még hátravannak.

Mindezek után valahogy jelezni kell, hogy az agytröszt ezúttal túltolta a bringát. Ehhez nincs sok rendelkezésre álló eszköz, az ember azt használja, amije van. Még két nap, de már torkig vagyunk.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Brühühű. Végre megérkezett a kötelező könnyfacsarós összeállítás. Kisállatos kép nem volt kéznél?

Ez nem ostobaság, ez ócska hatásvadászat. Szaros bulvár. Ugyanez ment a kerítésépítés kapcsán is.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2016. október 1. 11:25

A brüsszeliták szándékos migrációjáért nem nekünk kéne meglakolni. Még mindig a szervezett migrációt emlegetik, meg az állandó, végtelenített elosztást. Soha nem lenne vége a folyamatnak.

Miért kell ezredszerre is leszögezni:

1. A migránsáradat messze nem csak szírekből áll.

2. Még ha a szírekre le is szűkítenénk: ellenőrizetlenül, a szabályokat, a határokat, mindent semmibe véve vonultak/vonulnak/vonulnának Eurázsia egyetlen egy meghatározott pontjára: Németországba (+Skandináviába). Olyan tömegben, ami már a németeknek is sok - lásd kvóta.

A mandiner tolja túl a bringát. Az ellenzékkel, az ellenzéki médiával, a Simicska-birodalommal stb. karöltve. Torkig vagyok.

Kérlek, világosíts fel:

Görögország biztonságos ország? Horvátország? Magyarország? Ausztria?
Mert a migránsok vonulnak, vonulnak, vonulnak, vonulnak keresztül ezeken, rendületlenül.

Aztán Brüsszel meg vissaosztaná ugyanezekbe az országokba őket - kvóta.

Csak hogy tudjam, miről beszélsz.

Válaszok:
ThunderDan | 2016. szeptember 30. 16:53

De egyszerűsítsünk.

Olvastad-e az ex SZDSZ-es Hack Péter elemzését?
(Ha nem, sürgősen pótold.)

Melyik elemével nem értesz egyet?

Tudta?

A "nénike" rossz uton tolja a kerékpárját.

Tudta?

A magyarok harcoltak a szabadságért, a nemzet fennmaradásért.

Tudta?

Amikor külső erőkkel leverték a magyarok harcát és menekülni kellett, akkor elfogadták a biztonságot nyújtó országok kultúráját, törvényeit. Megköszönték, hogy fedél van a fejük felett, hogy nem éheznek és meleg ruhát kapnak. Amikor pedig munkát biztosítottak számukra azt szorgalommal, a legjobb tudásuk szerint végezték.

Ez nem szolidaritás kérdése. Az egy nőre jutó születések száma (fertility rate) világszerte 2,5, USA: 1,8, Európa: 1,6 (csak Koszovóban több 2-nél). A többlet a 'fejlődő' országokban van, ahonnan igyekeznek a gazdagabb országokba jutni. Befogadásukkal, de még segélyezéssel sem oldható meg a probléma. Gazdaságuk fejlesztése évtizedeket vesz igénybe.

Nénike , semmi nem lett túltolva , mert a téma eldöntése évtizedekre kihat , nem csak négy évre , mint egy választás . Nénike, a szolidaritás sem maradt ki , hiszen a kapukon a határnál be lehet adni a kérelmet , és amíg a németek nem tolták el - ők sem túl... - , addig is szolidárisak voltunk . Nénike , a kormány kormányoz , te meg menj szavazni , méghozzá nemmel !

Teljesen igazad van , ez az ál-ájtatos nénike használhatná az eszét , s olvassa el tananyagként , házi feladatként a te hozzászólásodat . Akkor talán felvilágosul , s elmegy nemmel szavazni...

Kik háborúztak Közel-Keleten?
Kik rabolták le a gyarmatokat?
Kik voltak akik megbuktatták a kormányokat és azután otthagytak mindent, mint eb a szaharát.

Nos ezek a "kik" osszák el egymás között a migránsokat és gondoskodjanak róluk.

Az EU vezetői, Merkel kancellár azt mondta, hogy a migránsok megoldják a demográfiai problémát és növelik a gazdaság teljesítőképességét.

Ha ez így van, akkor;

a. Most miért akarják őket más országokra ráerőltetni?
b. Aki nem tesz eleget a kötelező kvótának, miért követelnek 250 ezer eurót?
c. Ez igencsak hajaz az emberkereskedelemre.

De tényleg, ez egy (ballib) elmebaj.

Miért szükségszerűség, hogy Törökországon, (Bulgárián), Görögországon, Macedónián, Szerbián (Horvátországon, Szlovénián), Magyarországon, Ausztrián át "meneküljön" (LOL) valaki Szíriából Németországba, 4.000 km-en át, rendületlenül.
Törökorzságban már nincs háború, az életük biztosított. De mondok mást. Párszáz kilométerre van a világ egyik leggazdagabb, ráadásul muszlim országa, Szaúd-Arábia. Ugyancsak a közvetlen közelben van Izrael. Kicsit kitekintve, de földrajzilag még mindig közelebbi Irán, Oroszország stb.

És akkor most még csak a tényleg háború sújtotta Szíriáról beszélünk. Még nonszenszebb az ilyen irányú "menekülés" (LOL) Afganisztánból, Pakisztánból (!), Bangladesből (!), Szudánból (!), Szomáliából (!), Eritreából (!) stb. stb.

Ez túlnyomórészt nem menekültkérdés, ez tömeges (az exponenciális robbanás veszélyét is hordozó) gazdasági migráció, népvándorlás.

'ha a közös európai problémára közös európai megoldásban bízik'

A szíriai háború nem európai probléma, de valakik mindent elkövetnek, hogy az legyen. Ezek a valakik eddig csak a problémát generálták Európában, megoldás helyett.

Természetesen a szolidaritásnak az a módja amit Orbán is említett, helyénvaló és szükséges.

Az ilyesféle képekkel kapcsolatban egyszer a főszerkesztő Pallywoodot emlegetett...

Az arányokkal van gond.

Nénike!
Valóban szeretnéd, hogy a szomszédod egy olyan tíz tagú család legyen, amiben három feleség van?
Szeretnéd, hogy a saját kertedben ne napozhass bikiniben?.............stb

Nénike, mi a véleményed erről?:
A dán állam nem engedi a gyermekmenyasszony migránsok elválasztását férjüktől
HIRADO.HU
Mégis visszatérhetnek házastársaikhoz azok a Dániába vándorolt migránsok, akiket februárban kényszerítettek arra, hogy elhagyják kiskorú feleségeiket. A döntés visszavonásáról a dán bevándorlási hivatal döntött szeptember 28-án.

A dán bevándorlási hivatal szerdán úgy döntött, hogy saját kezűleg fogja egyesíteni azokat a családokat, akiket ők költöztettek szét hét hónappal korábban – írta a The Local dán portál a Metroexpress cikke alapján.

“Néhány esetben felmerült, hogy a dán hatóságoknak nem állt jogukban a párok szétválasztása, és megsértették nemzetközi kötelezettségeiket a párok külön elszállásolásával. Ezeknek a pároknak már felajánlották, hogy segítenek a családegyesítésben” – szerepelt a bevándorlási hivatal szerdai válaszában, melyet a parlamenti vizsgálóbizottságnak küldtek.

A gyermekmenyasszonyok házassági történetei sokkolták a bevándorlási minisztériumot, akik időközben rájöttek, hogy a házastársak elválasztása – ami a dán törvények alapján logikus lépésnek tűnt – valójában megsértette a nemzetközi egyezményeket, pontosabban az ENSZ Gyermekjogi Egyezményének 8. cikkelyét, ami a magán -és családi élethez való jogot garantálja, számolt be a hirado.hu.
27 fiatalkorú házas migráns szerepelt a listán

A dán integrációs minisztérium januárban kapta meg azt a menekültügyi listát, melyen 27 olyan név szerepelt, akik fiatal koruk ellenére már házasként érkeztek az országba. A Metroexpress arról is írt, hogy két 14 éves házas kislány adatait vették fel egy menekültszállón. Egyikük egy 28 éves férfi felesége volt, a másik épp gyermeket várt 24 éves hitvesétől. Egy későbbi írásban arról is beszámoltak, hogy két migráns megpróbált öngyilkosságot elkövetni, miután elszakították őket házastársaiktól.

Inger Støjberg dán bevándorlásügyi miniszter – aki korábban éltette a párok szétszakítását – nem reagált a döntés visszavonására, de a Dán Néppárt szóvivői szerint két lehetőségük van: vagy megtámadják az egyezményeket, vagy visszavonulót fújnak.

Nénike, tudtad? :
origos hozzászólótól:

Svédországból küldte egy ismerős a facebookos csoportnak :
"Mivel úgy hozta a sors, hogy én most közelről látom a menekültkérdés gyakorlati hatásait, (tanítom őket svédre, általános iskolában, és felnőtteket is,), látok olyanokat, amiket a Magyarországon élők (még?) nem tapasztalhattak. Szeretném megosztani Veletek a népszavazás előtt.
Mint nyilván tudjátok, Németországgal együtt Svédország is rengeteg menekültet befogadott. A baj az, hogy most nem tudnak mit kezdeni velük. Egyrészt kiderült, hogy jó része nem a háború elől menekült, csak valakik elhitették velük, hogy itt munka nélkül is jómódban élhetnek. (Szinte mind fiatal férfi. Érdekes, a nőket elkerülte a háború...) Olyan ellátást kapnak, hogy egy átlag magyar család boldogan cserélne velük, mégis rendszeresek a tüntetések, mert elégedetlenek, és csalódottak. Az elégedetlenséget (nem elég a pénz, amit kapnak, nem elég finom a kaja, stb) sokszor az alkalmazottakon verik le, esetleg szétverik a szállás berendezését, legutóbb egyet felgyújtott egy gyerek, mert kevesellte a zsebpénzt, amit kapott.
Aki dolgozna, annak sincs sok esélye nyelvtudás hiányában és munkahelyek híján.
Svédország "picit" azért gazdagabb, mint Magyarország, mégsem győzi finanszírozni, és ezért:
megemelte az adókat
kölcsönt vett fel
hatalmas összegeket vont el: az egészségügyből, oktatásból, idősek ellátásából szociális juttatásoktól.
De ugyanez van Németországban is. Ha két ilyen gazdag ország nem győzi, Magyarország miből fogja eltartani őket, a meglévő eltartottak mellett?
És még így sem működik, ezért akarnak megszabadulni tőlük. Szerintetek kiket fognak lepasszolni hozzánk? Az aranyos, beilleszkedni igyekvő, esetleg már munkát kapott embereket, vagy akik problémásak, akik ellen esetleg már eljárás folyik nemi erőszakért, lopásért, betörésért?
Az iskolákban lehetetlen tőlük tanítani, a női tanárokra egyáltalán nem hallgatnak, a fehér gyerekeket és a női alkalmazottakat terrorizálják, bántalmazzák.
Kérlek szépen, hogy menjetek el szavazni és védjétek meg az országot. Ettől még nyugodtan lehet utálni Orbánt, és a Fideszt, ez most egyáltalán nem pártállás kérdése! Ha belerokkan az ország, elsősorban az átlag ember szívja majd meg. (Érdekes módon gazdagok, vezetők által lakott környékekre nem szállásolnak el migránsokat.) Mindenkinek felelőssége, hogy ne hagyja a hazáját tönkretenni! Mi a garancia, hogy nem történik folyamatosan újabb és újabb betelepítés? A svédek már nagyon szabadulnának minél többtől! És továbbra is jönnek az otthonmaradottak, családegyesítés címén folyamatosan.
Nekik nem volt lehetőségük állást foglalni, a kormány a nyakukba tette a "menekülteket", és kész.
Üdv : Timea "

Szerintem eleinte a fene nagy liberalizmus miatt befogadók voltak, most meg már nem tudnak mit tenni, csak úgy tudnak megszabadulni tőlük, hogy hozzánk akarnak visszaküldeni migránst.

Nem tart ott MO, nem kell félni a sajtószabadságtól, ami ugye, tudjuk, nincs is.
Más kérdés, hogy nekem nem tetszik a szemlézés, de ezzel nem vagyok egyedül.

Szerinted ezt miért nem rakja ki a mandi?

Üldözési mániád van, pedig az a fidesz-nek lehetne-általatok.
Egy péda: trafik mutyi. Amióta az ellenzék megkapta a trafik pályázatok papírjait, hallgatnak, mint az a bizonyos a gazban. Ha figyeljük Hadházy-t, ki sem ejti a száján azt a szót, hogy trafik.

Tudtad, hogy nemzetközileg nagy figyelem kíséri a népszavazásunkat?

Naív vagy.
Szerinted a brüsszeli vezetőknél mit jelent az elosztási mechanizmus? Rájöttek, hogy a kvóta szó visszatetsző, ezért másképp fogalmaznak.
Ha a segély kifizető helyét jelölik ki tartózkodási helyül, akkor a jelentős többség ott marad, ahova a brüsszeli emberkereskedők paterolták őket.

Európában milyen méltóságuk lehet cseszd meg, amikor minket helyieket a saját elitünk akar megfosztani a belső dolgaink, értékeink szabad megélésétől?

Most az látszik, hogy most nem igaz. Voltak már felvetések nyugaton a helyhez kötés különböző lehetőségeiről, illetve a helyváltoztatás szankcionálásáról.

Szűkszavú volt a kérdésed. Kijavítom neked: De mit szólnál, ha Te lennél szír és a te országodban lenne polgárháború és veled viselkednének így egy olyan országban, ahová négy-öt biztonságos és többé-kevésbé elfogadható országon át jutottál 2-3000 km megtétele után???

De attól a fényképek még igaziak...

Nénike! Ilyen szomszédot szeretnél? :


TV2 Tények: Migránsok vertek meg egy magyar nőt
Origo2016.10.01. 18:5514

Szomáliai szomszédai vertek brutálisan meg egy magyar nőt Londonban, miután a nő számon kérte, rajtuk, hogy a szomáliai szomszédainak 8 éves fia megrugdosta a gyerekét.
Erről tudnia kell
Forrás: MTI/Komka Péter
Pelikán győzött a III. Riczu Imre kerékpáros emlékversenyen
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Terrortámadás volt a Teréz körúti robbantás?
Forrás: MTI/Kovács Tamás
Budapest rendezi a 2018-as birkózó-világbajnokságot

Gyerekei szeme láttára vert meg egy szomáliai férfi egy magyar nőt Londonban - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények. A konfliktus abból indult, hogy a nő gyerekét a szomszéd szomáliai fiú megrugdosta, mikor pedig ezt az asszony számon kérte a szomszédon, őt is megverték. Azt kiabálták nek, hogy

Allah nevében foglak megölni, ha nem takarodsz a házam elől

- mondta a Tényeknek a nő. A kerítésbe verték bele a fejét, állítása szerint halálfélelme volt. Még a földön is rugdosták.

A nőnek agyrázkódása lett, össze kellett varrni a sebét. Miután elmenekült rendőrt hívott és feljelentést tett - hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben.

Mindez Szíriában történt veletek? Aztán négy-öt országon keresztül vonultatok, pökhendien?

Én természetesen maradék vagyonom felélve átvágnék több országon és egy tengeren, a kapott ételt és italt eldobálnám amikor sok a kamera, hát még az okmányaimat, de azokat akkor, amikor nem látják, és aztán hamis adatokat bemondva adnék be menedékkérelmet, és amíg azt elbírálják, tovább mennék a következő országba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés