Orbán: Ha a nemek többségben lesznek, az már elég

2016. szeptember 30. 8:15
A kormányfő a TV2-nek adott interjúban a vasárnapi népszavazás kapcsán azt mondta: ha a nemek többségben lesznek, akkor az elegendő, hogy tovább tudják folytatni a küzdelmet Magyarország megvédéséért.

Ha a bevándorlást elhibázzuk, akkor nemcsak a mi Magyarországunk változik meg, a gyerekeink, unokáink Magyarországa is egészen más lesz, mint amilyen migráció nélkül lehet – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában csütörtökön. A kormányfő értékelése szerint vannak olyan döntések, amelyeket meg lehet változtatni, de a bevándorlás kérdése olyan ügy, amelyben ha hibázunk, többet nem tudjuk kijavítani. Erről szól a nyugat-európai országok mókuskerékszerűen ismétlődő sok belső vitája és feszültsége – tette hozzá. Azt mondta: az emberek megértették ezt a helyzetet, tudják, hogy az ország jövőjéről van szó. Megjegyezte: ettől még pártvélemények vannak, a baloldal általában bevándorláspárti, a jobboldal pedig úgy szeretné megőrizni az országot, amilyen. Szerinte azok, akik nem vesznek részt a vasárnapi népszavazáson, rábízzák a döntést a többiekre.

Orbán Viktor azt is jelezte: a referendum eredményével a háta mögött kész arra, hogy jövő héten Brüsszelbe utazzon és tárgyaljon az unióval a kvótákról. Azt is mondta: ha a nemek többségben lesznek, akkor az elegendő, hogy tovább tudják folytatni a küzdelmet Magyarország megvédéséért.

Az EU-ra a demokráciák közösségeként hivatkozott, kifejtve: ha egy nemzet ellenez egy szabályozást, akkor azt nem lehet ráerőltetni. „Ennek szeretnék érvényt szerezni” – fogalmazott. A kormányfő helytelenítette, hogy az EU nem tisztázta az elején, hogy miként segítsen a bajba jutott embereken. Jó néhány tagállam pedig meghívta őket saját országába, majd amikor rájött, hogy ebből baj lesz, akkor azt gondolta, kiválogatja azokat, akikre szüksége van, a többieket pedig szétosztja – mondta. Hozzátette: a legveszélyesebbnek azt tartja, hogy nem mondtak ki egy felső határt.

A kormányfő ezt szembeállította a magyar állásponttal, amely oda vinné a segítséget, ahol arra valóban szükség van, a kezdetektől a határvédelmet képviseli, továbbá rögzíti hogy „nekünk magyaroknak kell eldönteni, hogy kikkel akarunk együtt élni és kikkel nem”. „Mi nem akarjuk, hogy a közbiztonság romoljon, nem akarunk terrorfenyegetettséget, nem akarjuk megváltoztatni az életünket, nem akarjuk más alapokra helyezni a családi viszonyainkat, a nőkről való gondolkodásunkat, a sajtó- és vallásszabadságról kialakított eszméinket” – sorolta.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy azok az országok, amelyek beengedték a migránsokat, szét is terítették őket, minden falunak, városnak adtak belőle. Ez itt is érvényesülne, ha Magyarországra rákényszerítenék a befogadást, ezért a népszavazás nemcsak egy országos ügyről szól, hanem minden település életéről – emelte ki.

A párizsi merényletek egyik lebonyolítója, Salah Abdeslam magyarországi tartózkodását firtató kérdésre a kormányfő azt felelte: minél több a migráns, annál nagyobb a terror kockázata. A miniszterelnököt megkérdezték Európa jövőjéről is. Kifejtette: nem tudhatja, hogy a kontinens milyen formában szervezi majd az életét, de olyan Európát, benne olyan Magyarországot akar, ahol az élet derűs, biztonságos és jómódú. „Ma az európai élet ilyen, ha nem rontjuk el, akkor ilyen is maradhat” – összegzett.

(MTI)

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Orbán nem adott fel semmit , az álláspontja több mint világos , az érvei támadhatatlanul ésszerűek .
2. Ha azt mondaná , úgyis meglesz az érvényesség , akkor sokan nem mennek el szavazni , elvégre úgyis biztos...Ha azt mondaná , nem lesz meg az érvényesség , akkor ezzel szintén gyengítené a szavazókedvet / ha már Orbán sem hiszi... / .
3. Itt az a kérdés : abszolút győzelmet arat-e az ész / érvényesség / , vagy "csak" egyszerűt / a nem szavazatok többsége /.
4. Minden amellett szól , hogy elmenjünk nem-mel szavazni !

"az élet derűs, biztonságos és jómódú." „Ma az európai élet ilyen"

Mar mihez kepest ugye, mert fekete Afrikahoz talan, de a sajat mercenkkel merve nemigen. Vagyishat ugye mar akinek..

Szegénykém. Neked fogalmad sincs, hogy miről van szó, pedig Hack Péter nagyon jól megfogalmazta. Jó lenne, ha kijönnél a susványosból és nemcsak néznél, hanem látnál is.

"2005 környékén elindult a senki által meg nem választott uniós »kormány«, az Európai Bizottság hatalmi terjeszkedése a tagországok szabadon választott állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács rovására. Amikor Magyarország belépett az unióba, erről nem volt szó. A veszélyérzetünket elaltatta, hogy azt láttuk, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság a nemzeti szinten előzőleg már megbukott politikusok kádertemetője. Tipikusan olyan politikusok kaptak szerepet Brüsszelben, akik nemzeti szinten már leszerepeltek. Ilyen bukott politikus volt Romano Prodi, José Manuel Barroso és Herman Van Rompuy, de még a jelenlegi európai vezérkar messze legnagyobb kaliberű alakja, Donald Tusk is egy választási bukástól menekült az Európai Tanács elnöki székébe.

Fontos leszögezni, hogy a bizottsági hatalomkiterjesztéshez az unió polgárai soha nem adták a hozzájárulásukat. Amikor 2005-ben az Európai Alkotmányban növelték volna a Bizottság szerepét, több országban is népszavazáson próbálták legitimálni a folyamatot, azonban a francia és a holland választók leszavazták az alkotmányt és ezzel a bizottsági hatalomkiterjesztést. Az unió vezetői ezután leszoktak arról, hogy megkérdezzék a választókat az EU berendezkedéséről." - írja Hack Péter.

Ehhez kellene az érvényes és eredményes népszavazás.

mert lecsaltak elotte hogy mindenkepp meglegyen. Regen ugyanez volt mint most, csak a szolgalelku kollaboransoknak valamiert annyira fontos volt a NATO, hogy levittek 25-re.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 30. 9:31

Mindenféle érvényességi korlátolt feleslegesnek tartok. A demokrácia biztosítja a lehetőséget, hogy a polgárok éljenek a szavazás jogával, de nem írja elő, hogy mindenkinek el kell menni. (Bár van olyan ország ahol büntetik azt, aki nem vesz részt.)

Aki nem megy el szavazni az azokra bízza a döntést akik elmennek szavazni. Így tudomásul veszi, elfogadja azoknak a döntését akik elmentek szavazni.

"Ha valaki nem vesz részt egy népszavazáson, o. gy. választáson, akkor az ő véleménye NEM SZÁMÍT, NEM ÉRDEKES---hiszen nem tudjuk mi lenne az.Neki mindegy. Az lesz amit a szomszédja akar..... "

Szerintem nem egészen így van, mert aki nem él a szavazati jogával az a döntést azokra bízza, akik elmennek szavazni. Ezért szükségtelennek tartom az érvényességi küszöb meghatározását.

1."Mindegy érvényes lesz-e" : a bizonytalanoknak érzékelteti , hogy még nem lefutott az ügy , tessék menni nem-mel szavazni . Az amúgy is elszántakat serkenti , hogy másokat is , a bizonytalanokat is szavazásra sarkalljanak .
2. Orbán kezében okt. 3-án ott lesz a végeredmény , s az egyetlenként megjelenhet Brüsszelben , aki volt annyira demokratikus , hogy megkérdezte - a mindenütt máshol már zúgolódó-nyugtalankodó ! - népet . S az EU országaiban szokásos demokratikus alapon , bemutathatja a konkrét-megkérdőjelezhetetlen választói akaratot .

A hozzászólásomban erre is utaltam, azonban ezt a megoldást diktatórikusnak tartom. Joga van mindenkinek szavazni, vagy nem szavazni. Ahogy joga van igennel, vagy nemmel szavazni és joga van tartózkodni. Szerintem aki nem szavaz az tartózkodik és a döntést azokra bízza akik szavaznak.
Más kérdés, hogy az egyén mennyire demokratikus és felelős állampolgár, aki kivonja magát a döntés alól és utólag hőzöng, hőbörög, kritizál.

Ki vitatta, hogy nincsenek törvények a választásra, népszavazásra? Senki.

Úgy látszik te is lesüllyedtél Hutti szintjére, pedig azt hittem értelmesebb vagy.

Az Angliában élő is tud élni a szavazati jogával ha akar.

Igen. Az a demokratikus, ha a választó szabadon eldöntheti, hogy részt vesz vagy nem a döntésben. Jelen esetben a döntés a szavazás.
A döntésben pedig az vesz rész, aki elmegy szavazni. Aki pedig nem vesz részt a döntésben az arra, azokra bízza a döntést akik részt vesznek. Egyszerű ez, csak neked bonyolult, mind általában minden más.

Friss hír.

A Híradó információi szerint osztrák segítséggel menekülhetett el az ISIS robbantási szakértője Európából. Mivel a magyar határ már le volt zárva, egy osztrák segélyszervezet repülőgépen juttatta ki a bombaszakértőt a merényletek után.

A férfi korábban a „bejáratott” menekültútvonalon érkezett és jutott át a zöldhatáron, hogy segítse Abdeslam és terroristatársainak kiképzését.
http://www.hirado.hu/2016/09/3..

Keresd meg a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

csakhogy ott a hiba, hogy a gazdagot is te tartod el csak sokkal magasabb szinvonalon. A penz/kamat onmagaban ugyanis nem allit elo erteket, egy fiktiv, ember altal letrehozott valami, ha kiveszed a rendszerbol hogy kinek hany nulla van egy adatbazisban a neve mellett allo szam mogott, mit latsz? Hogy vannak akik aktivak, dolgoznak, termelnek, erteket allitanak elo, es vannak akik enelkul is reszesulnek a javakbol. A "segijes" csorok kis mertekben (oket utalni kell), a gazdagok meg baromira nagy mertekben (de oket megse kell utalni, mert hiszen neki jar, elvegre van "penze" ra).

Ön nagyot téved ! Mindenki kezdeményezhet népszavazást ! Orbán is , Ön is , akkor kérdez , amikor akar , amikor politikailag fontosnak tartja . Ön azt az őrült álláspontot képviseli , hogy Orbán találja el , Ön mikor akar népszavazást . Ugye , így van , rossz Vicc Orr ?...

De, számít. Nyilvánvalóan vannak fokozatok a nyomásgyakorlás erejét illetően. Egy 54%-os részvétel melletti elsöprő nem, közjogi érvényességgel is párosulva nyilvánvalóan erősebb muníció, mint egy 36%-os részvétel melletti nem.

Ez egy vissza nem térő alkalom. El kell menni, és leadni a NEM szavazatot. (Aztán 2018-ban attól még elzavarhatjátok a gyűlölt Orbánt, ha nektek úgy tetszik...)

Láttad pl. akár csak a legutóbbi Vona-interjút???
Hümmögött és dadogott rendesen, mikor szóba került a népszavazás. Látszott, hogy persze, van egy olyan "elvárás", hogy a nemet támogassa, de közben ELEMI ÉRDEKE AZ ÉRVÉNYTELENSÉG.

Az újdonsült haveri Simicska-médiában is érdemes figyelni a jobbikos és Jobbik-közeli megmondóemberek ténykedését... ezereel nyomatják ők is az MSZP-DK-féle nettó kormányekézős, "értelmetlen népszvazásos" mantrát...

"Egy árva szót sem szólhatna senki..."

Elmebeteg ballibbant.
Még egy Hack Péter-féle liberális is tűpontosan leírta: A MIGRÁCIÓ NEM EMBERI JOG. Miért kell ilyen axiómákon vitatkozni?

Ez a szánalmas kifogás hazug , s a politikailag impotensek ideológiája . Konkrét kezdeményezések voltak , de egyszerűen nem volt elég aláírás . Nehezebb beismerni a támogatottság hiányát , mint csalást kiáltani ...

Nehéz az elegendő politikai támogatottság hiányának beismerése , s kézenfekvő a gyenge politikai teljesítmény fedezése a másikra mutogatással ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés