A szociáldemokraták a migránsinvázió, a liberálisok a no-go zónák létét tagadják

2016. október 1. 13:19
A vasárnapi kvótanépszavazás bojkottjára hívta fel magyarokat az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója. A második legnagyobb képviselőcsoport, amelynek tagjai között van az MSZP és a DK, úgy gondolja, a Fidesz démonizálja a migránsokat. Eközben a magyar kormányzat kampánya miatt az EP liberális frakciója is aggódik: szerintük nem létező no-go zónákkal rémisztgetnek a hatóságok.

A kötelező betelepítési kvótákról kiírt magyarországi népszavazás bojkottjára szólított fel szombaton az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója, mondván, hogy a voksolás „értelmetlen komédia”.

„Orbán (Viktor miniszterelnök) nem hagy fel a migránsok inváziójáról szóló hazugság terjesztésével (...) Nincs invázió, és szégyen, hogy a magyar kormány pusztán belpolitikai propagandacélokból akadályozza az Európai Bizottság által felállított áttelepítési rendszert” – írták az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót is tagjai között tudó, az uniós parlament második legnagyobb frakciójának számító Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoport közleményében.

„A kérdés, hogy meddig fogja eltűrni az Európai Unió, hogy Orbán és a Fidesz démonizálja a migránsokat és az EU-t. Európai adófizetőként az uniós források nem átlátható módon történő magyarországi felhasználása és a széleskörű korrupcióról szóló vádak is határozottan aggasztóak. Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt nem hunyhat továbbra is szemet Orbán tettei felett. Meg kell mutatnunk, hogy komolyan gondoljuk a szabályaink betartatását és az európai értékek érvényesülésének biztosítását” – hangsúlyozta Gianni Pittella, a képviselőcsoport vezetője.

A kvótareferendum ügyében az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) is megszólalt, amely ugyancsak „rendkívül aggasztónak" találja a vasárnapi népszavazást, ahogyan a „menekültek és migránsok magyarországi helyzetét” is. Közleményükben azt írták, hogy a magyar hatóságok a kampány során „elferdített tényeket közöltek a menedékkérőkről, úgy festették le őket, mint akik veszélyt jelentenek Európa jövőjére nézve, összefüggésbe hozták a migrációt a terrorizmus fokozódásával, és nem létező +no-go+ zónákra hivatkoztak európai városokban".

 

(MTI)

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem léteznek no-go zónák, hisztériakeltés folyik a migránsok ellen, egyébként sincs tétje a népszavazásnak.

Kiscsibéim, akkor mi a túró ez az őrjöngés ellene?!

Ha semmi tétje nincs, hagyni kellene, hogy a "hülye magyarok" menjek csak szavazni, ha kedvük tartja. Nincs ebben valami rohadt nagy ellentmondás?
Apropó, Franciaországban (Alexben) miért is kellett letiltani tegnap a népszavazást?

Na jó. nem no-go zónák, hanem nyóckerek a köbön.

"A szocialisták a migránsinvázió"

Hova mennek és mikor. Ez a nap lesz Európa felszabadításának ünnepe.

Eddig engedték a tömeges bevándorlást, akár dokumentumok nélkül, személyazonosság, állampolgárság, életkor bemondásra. Azóta sem dolgoznak, eltartják őket, legalább is még nem láttam semmilyen statisztikát arról, hogy munkát vállaltak volna. Pedig már menne a propaganda, hogy lám-lám mennyien dolgoznak, ha lenne alapja.

Egy millió embert azért már lehet tömegnek nevezni, ha már tömeget emlegetünk. Valamiért elege lett belőlük a tőlünk nyugatabbra lévőknek is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés