Szomorú vasárnap

2016. október 1. 18:11

Szászi Áron
Mandiner
Akárhogyan is döntesz vasárnap, nem leszel hazaáruló.

Az utóbbi időben látott kormányzati retorika és propaganda megdöbbentő, de semmiben sem új. Elég a környező országokra néznünk, ahol a magyarkártya mindig megfelelő időben került elő. 

Félelemet kelteni, identitáskérdésekkel tematizálni a közéletet bevált módszer, nézzünk végig csak a modern kori történelmen. Most már nem (csak) egymással van bajunk itt, Közép-Európában, találtunk egy közös ellenséget. Magyarok, szlovákok, lengyelek, csehek, cigányok és zsidók együtt félnek a bevándorlóktól. A menekültválsággal a régi ellentéteket egy új törésvonal váltja fel. 

A törésvonalat azonban nem szabad felnagyítanunk, mert könnyen valódi szakadék szélére kerülhetünk. Akárhogyan is döntesz vasárnap, nem leszel hazaáruló.

Én például behúzom a nemet. A biztonság kedvéért az igent is. Nem rajzolok semmit a papírra, csak egy Radnóti-versrészletet hagyok ott.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valakinek a mamája vagy felesége megkérdi, hogy mi legyen ebédre, adhat kitérő választ. De vannak kérdések, amikre értelmes embernek határozottan kell felelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés