Nem. De...

2016. október 2. 8:58
A legkeményebb Orbán-drukker is morzsoljon el ma szépen egy halk köszönömöt a távol maradóknak, az igennel vagy érvénytelenül szavazóknak, amiért adóforintjaikkal mind-mind hozzájárultak a NEM-kampányhoz, a NEM-ek győzelméhez, ezáltal pedig – az ő értelmezésében – Magyarország és Európa azonnali végpusztulástól való huszáros megmentéséhez.

Már azon voltam, hogy kegyes Földanya, Napanya, szellemek meg istenek segítségét kérem, amikor beugrott a kézenfekvő (azaz: zsebben lapuló) megoldás. Már arra, hogy mégis, ugyan, mit tegyek ma, a népszavazás napján.

Bizony, segítség kellett. Pedig a kérdés amúgy milyen egyszerű!

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” 

Az nem volt opció egy másodpercig sem, hogy igennel szavazzak, s úgy is láttam sokáig: ép ésszel ez lehetetlen is lenne. Ezen változtatott Kósa Lajos pénteken, amikor elmondta: ha az igenek győznek, lemond a kormány. Kósa persze trükkös, tudja, hogy az igen szavazatok is növelik a részvételt, tehát – mivel többségben úgysem lesznek – a nemek győzelmének érvényességéhez járulnak hozzá csupán. Tehát az ő malmára hajtják a vizet. Azt viszont Orbán Viktortól tudjuk tegnap óta, hogy aki nem hisz a csodákban, az nem realista. Tehát ha valaki most a kormány lemondatását érzi fontos ügynek (figyelem: ez a cél egy demokráciában nem hazaárulás, hanem a legtermészetesebb vágya az ellenzéknek), az most már értelmes cél birtokában szavazhat igennel. 

Én mondjuk semmilyen megfontolásból nem mondanék igent olyan kérdésre, amelyre az őszinte válaszom nem, úgyhogy az „igen”-opció nálam nem játszott. Az érvénytelen szavazat számomra ugyanígy nem jött szóba, hiszen senki nem számolja majd össze, mennyi volt a tudatosan érvénytelen, azaz következmények nélküli szórakozás az egész úgy, hogy – ha nem is sokba – időmbe és energiámba kerülne. 

Két opcióm volt tehát.

Az egyik, hogy teszek rá, nem megyek el. Jó sok érv szólt emellett. A másik, hogy elmegyek és behúzom a nemet. Emellett is szólt ugyanannyi. S mit tesz az ember, ha két lehetőség van, de nem tud dönteni, s ha a hold fénye sem hoz már világosságot?

Ezt.

A kérdés tehát eldőlt. Elmegyek. A válaszom a feltett kérdésre pedig nyilvánvalóan: nem. Persze hogy nem akarom, hogy Brüsszel kvótákkal kényszerítsen ránk migránsokat.

A jegyzőkönyv kedvéért azért összegyűjtöm az érveket mindkét lehetőség mellett. A súlyuk ugyanakkora. Nézzük először az otthonmaradást!

Először is: nem kerül időmbe, energiámba. Fontos érv. Még fontosabb viszont: nem leszek társtettes a népszavazás intézményének meggyalázásában. A kormány ugyanis úgy bánik épp a népszavazás intézményével, ahogyan Abdullah szokott Ulrikével szép, kölni szilveszteréjeken. Semmibe veszi, használja, saját érdekeinek és vágyainak megfelelően, fittyet hányva arra, hogy a használat cseppet sem rendeltetésszerű.

A népszavazást ugyanis arra találták ki, hogy a nép rászoríthassa valamire a parlamentet, amely nem hajlandó törvényt hozni magától egy adott kérdésben. Cseppet sem arra, hogy a nép boldogan támogatásáról biztosítsa a kormányt. Törvény adta lehetőség persze, hogy kormány is kezdeményezhet referendumot. Ez praktikus dolog: ésszerű, hogy nem kell aláírásokat gyűjtögetni, csak hogy ki lehessen írni azt a szavazást mondjuk az EU-hoz való csatlakozásról, vagy netán - mint az angolok esetében - a kilépésről. Ez most nem ilyen helyzet. A kormány húzása bár jogszerű, de visszaélés az intézménnyel magával. Ez pedig némely fideszes pártkatonák fitymáló megjegyzései ellenére sem „jogászkodás”. Aki szerint az, annak javaslom: villa helyett ezen túl egye hajsütővassal a mákos tésztát. Elvileg működik az is. Jó étvágyat! 

Aztán ott volt az az érv is, hogy felesleges a referendum. Népszavazást ugye elvileg csak olyasmiről lehet tartani, aminek eldöntése a magyar országgyűlés hatáskörébe tartozik. Az, hogy Brüsszel küldhessen-e kvótamigránsokat, nem ilyen kérdés, jogi következménye Brüsszelre nézve nincs. Itthon persze születhet a nyomán valami jogszabály, hozhat az Országgyűlés határozatot, vagy akár módosíthatja az alkotmányt - ezeket azonban népszavazás nélkül is megtehetné bármikor. Ehhez a színjátékhoz tehát nem asszisztálok – szólt az érv. Mert bizony tényleg kínos komédia ez. Azzal, hogy a Kúria átengedte ezt a kérdést, papíron a világ leghatalmasabb parlamentjévé, afféle Intergalaktikus Tanáccsá változtatta a Kossuth téri épületet. Csupán az a tény, hogy a magyar parlament tényleg hozhat döntést bármilyen ökörségről, hiszen egy szavazás levezénylése és egy határozat megszövegezése bármikor jogában áll, a Kúria értelmezésében egyenlő azzal, hogy hatásköre is van az adott kérdésben.

Vegyünk is néhány konkrét példát! A parlament határozhat mondjuk arról, hogy a Szaturnuszról származó organizmusok kizárólag Orbán Viktornak köszönetet mondó tükrös mézeskalácsszívvel léphetnek be a Mars bolygó területére? Hogyne. Semmi akadálya.

Deklarálhatja a magyar parlament, hogy kizárólag a jóváhagyásával lehet beiktatni az Egyesült Államok mindenkori frissen megválasztott elnökét? Persze. Hozhat ilyen tartalmú határozatot is. A valóságban lesz ettől hatásköre ezekben az ügyekben? No, ugyanígy nincs a ma népszavazásra bocsátott kérdésben sem. Konklúzióm tehát a következő volt: nem asszisztálok ahhoz, hogy viccet csináljunk saját intézményeinkből. 

Jött aztán a kampány és az azzal sikeresen kialakított, az egytől-egyig szubhumánnak tételezett migránsoktól rettegő, és/vagy azokat szívből gyűlölő tömegpszichózis. A félelem indokolt, a probléma valós (erről később), ez viszont nénike szavaival: túl lett tolva. A kampánypénzek eltapsolásának módjáról is emlékezzünk meg azért. Úgy sikerült 14 milliárd forintot szélbe, pontosabban nagyrészt haveri zsebekbe szórni, hogy csupán a kormány álláspontjának sulykolása kapott közpénzt. Mivel a Fidesz vezető stratégáinak közkeletű tévedésével ellentétben az adófizetők pénze nem az ő saját tulajdonuk, előállt a helyzet: a NEM-kampányt azok is fizették, akik otthon maradnak, akik igennel meg akik érvénytelenül szavaznak. 

Már csak ezért sem hazaárulózhat le egyébként bőszen NEM-et ikszelő polgártársunk senkit, aki nem megy el vagy másképp szavaz, mint ahogy szerinte helyes. Bizony: a legkeményebb Orbán-drukker is morzsoljon el ma szépen egy halk köszönömöt a távol maradóknak, az igennel vagy érvénytelenül szavazóknak, amiért adóforintjaikkal mind-mind hozzájárultak a NEM-kampányhoz, a NEM-ek győzelméhez, ezáltal pedig – az ő értelmezésében – Magyarország és Európa azonnali végpusztulástól való huszáros megmentéséhez. 

A mai népszavazással persze nem mentjük meg sem Magyarországot, sem Európát: nemhogy jogi következménye nem lesz a referendumnak, de még a lehetséges politikai következmények is igen ködösek. 

Ha csak idáig jutottam volna a gondolkodásban, nyilván otthon maradok és semmi szükség nem lett volna arra, hogy feldobjam azt a kétszázast. De nem csak idáig jutottam. Jöjjenek tehát az érvek amellett, hogy érdemes behúzni azt az ikszet a nem mellé!

Először is: valójában nem kerül sok energiámba és időmbe egyáltalán. Gyaloglással, szavazással együtt úgy 17 perc az életemből. Egyáltalán nem biztos persze, hogy lesz bármilyen politikai következménye, de ha nem lesz, a hazámnak azzal sem ártottam. Ha meg valami csoda folytán mégis lesz, ha mégis hozzájárulok ahhoz, hogy Brüsszelt és Berlint eltérítsem eszement, felelőtlen, ideologikus Willkommenskulturjától, akkor használtam a hazámnak és Európának. Ez nyilván megér 17 percet.

A séta ráadásul egészséges.

A nemek győzelme persze nélkülem is meglenne, a kérdés ma csupán az, hogy meglesz-e az érvényességhez szükséges részvételi arány. Ha nem, annak sincs jogi következménye, mint ahogy az egész referendumnak nincs. Ha viszont elfogadjuk, hogy politikai következménye bár nem feltétlenül lesz, de akár lehet is, akkor el kell fogadnunk: az érvénytelenségnek is lehet. Sőt. Ha érvénytelen a népszavazás, az remek kommunikációs ütőkártyát adhat Brüsszel és Berlin kezébe: lám, lám, a magyarok a saját törvényeik szerint szükséges arányban sem mentek a brüsszeli tervek ellen szavazni. Ha ez történne, akkor sem lenne persze kötelező kvóta holnaptól: hogy az mennyire működésképtelen ötlet, azt már első bedobásakor is megmondtuk, azóta meg a gyakorlat is bizonyította, például amikor a Lettországba telepített kvótamigránsok két hét elteltével szépen visszamigráltak Németországba. 

Nincs azonban igazuk azoknak, akik emiatt legyintenek: ha lenne kvóta, akkor sem lenne nálunk migráns, de politikailag a kvótaötlet amúgy is megbukott már, minek is törődni ezzel az egésszel? Egyrészt: egy kötelező kvótát már megszavaztak a fejünk fölött, egy másikat tervbe vettek. Jó lenne kiverni a fejükből végleg. Azt vállaltuk az EU-csatlakozással, hogy EU-tagországok állampolgárai szabadon jöhetnek hozzánk. Azt nem, hogy akármikor akármennyi szírnek álcázott afgán is így tehet, ha a német kancellár véletlenül meginvitálta őket Európába, de mégsem tud velük mit kezdeni.

Ha a Közel-Kelet és Afrika demográfia görbéit nézzük, meg a mieinket itt Európában, elég egyértelmű, hogy egyre több tízmillióan lesznek, akik, ha tehetnék, átugranának inkább hozzánk. Minden olyan üzenet tehát, amely meghívólevélként értelmezhető, felelőtlen. Idegen kultúrájú népeket egymásra ereszteni bár humánus befogadásnak látszhat, valójában embertelenség: a határok nem gonosz, csúnya dolgok akkor, ha azt választják szét, ami nem tartozik össze. Ilyen esetben a határok a békét szolgálják.

Most tehát Európa dolga a határvédelem és annak deklarálása, hogy nincs beengedés. Ehhez cseppet sem kell gyűlölni „a migránsokat”. Attól, hogy valakit nem engedek be a házamba, még egyáltalán nem gyűlölöm. A sok európai píszí-széplélek sem fogad be az otthonába nehéz sorsú hajléktalanokat, pedig minden városban vannak. Hogy meg lennének lepve mégis, ha azt tenném velük, amit ők ma rendszeresen Magyarországgal! Azt kezdeném híresztelni, hogy gonoszok, a gyűlölet irányítja őket. Hajléktalangyűlölők mind. Joggal kérnék ki maguknak. Ahogy mi is. Szó sincs gyűlöletről akkor, amikor nem fektetünk hajléktalant az ágyunkra. Józan észről van szó csupán. Az emberi oldalunkat adófizetés formájában mutatjuk meg, elvárjuk cserébe, hogy az általunk fenntartott intézmények gondoskodjanak a rászorulókról. Nem a mi lakásunk falai között.

Az Orbán Viktor által is felvetett líbiai biztonságos zóna kialakítása, az odamenekülők ellátása egyébként ilyen humánus, a józan ész talaján álló ötlet. Ezért volt nagy kár a tömény migránsgyűlöletre hergelő kampány itthon. Arra tényleg nem volt semmi szükség. A tömeges betelepülés elutasításához nem kell semmilyen gyűlölet.

Elég a józan ész is.

Visszatérve a magyar népszavazás érvényességére: az a gond, hogy ha ma nem jön össze az 50 százalék fölötti részvétel, az bizony akár hivatkozási alap is lehet a brüsszeliták számára, ha ügyesen használják. Akkor sincs itt a világvége, de lehet, hogy könnyebben állhatnak elő újabb és újabb elmebajos ötletekkel. 

Rögzítsük: ezért a helyzetért a kormányt terheli a felelősség. Míg a migránskrízisre adott rossz válaszokért Merkel és Juncker felelősek, a magyar kormány pedig alapvetően helyes irányt vitt a kérdésben, a népszavazást egyáltalán nem Brüsszel vagy Berlin kényszerítette ki. Az a kormány saját döntése volt – a jól ismert érvényességi előírások mellett. Mégis kiírta, mégis kockáztatott, mégis hazardírozott.

Mondhatnám, hogy egye meg akkor a kormány, amit főzött, csakhogy sokkal jobban szeretem a hazámat még annál is, amennyire a kormánynak ettől a húzásától undorodom. Ez érzelmi terror, éppen erre játszik rá: hogy morális kötelességként tünteti fel a NEM-szavazatok leadását. Nos, pont a kormány nem teheti ezt ebben a helyzetben, amelyet ő maga állított elő. Ettől még el kell kerülni az érvénytelenséget, azt, hogy Brüsszelnek és Berlinnek papírja legyen róla: a magyarok nem ellenzik a beteg migránsügyi ötleteket. Magyarán: elmegyek és behúzom az ikszet a nem alá.

Itt tartottam a gondolkodásban, amikor Orbán Viktor félbeszakított: pénteken közölte, hogy a részvételi arány valójában nem is fontos, ő akkor is nagyon erős tud lenni Brüsszel ellen vívott örök háborújának ezen a csatáján, ha nem érvényes a népszavazás, de sok a nem. Hoppá. Akkor tehát mégsem kell a szavazatom. Nem megyek, gondoltam. Aztán persze azt, hogy Orbánnak nincs igaza: ha valami számíthat, az az érvényesség. 

Talán már érthető, miért döntöttem végül fej vagy írással. 

Elmegyek tehát és behúzom az ikszet a „nem” alá. Van viszont még itt három, ennél is jóval fontosabb nem, amelyet talán sokkal fontosabb észben tartanunk, mint ezt a népszavazást. 

1. NEM hazaáruló, aki otthon marad.

2. NEM hazaáruló, aki érvénytelenül szavaz.

3. NEM hazaáruló, aki igennel szavaz. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kivancsi lennek, '56- ban is Brusszelre, pardon: Moszkvara hagytak volna a dontest a jelenkor nemhazaaruloi.
Ilyen atlatszo, suru, ragacsos szosszal leontve. Raadasul.
Mintha semmit nem tanultak volna a tortenelembol azok, akik az oktatas, egeszsegugy javitasat Brusszeltol?, migransoktol?, vagy tudja a fene, hogy kitol varjak!
Es hogy megvezetnek meg normalisnak tuno embereket is; bar csak egy celjuk van, tunjon el Orban, es ha lehet, a valasztoi is!

"...az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van."

Vajon muszáj-e a valaha kedvelt Stumpfnak a mandi gárdáját "erősítenie"?

Ez egyre gyengébb.

Egyébként jó nagy marha az aki még mindig nem jött rá, hogy kormányváltásra az esély legközelebb 2018-ban van! Akinek ezt magyarázni kell, annak teljesen mindegy.

Stumpf eszmefuttatásával az a problémám, hogy összemossa a véleményt a választással.
Jelen esetben a választás lehetősége az IGEN és a NEM. Aki egyiket sem választja, az nem választ, hanem véleményt mond.
Választani csak abból lehet ami van. Jelen esetben ami a szavazó lapon van.

Válaszok:
Negue | 2016. október 2. 11:25

Ami zavaró:
Stumpf is csak szilárd erkölcsi és identitás alapok néküli ember, mint sokan mások. A sok egyfelől mésfelől érvelés a fontossági sorrendek megállapítása, a kockázatok felmérése nélkül, gondolkodásuk szétcsúszását eredményezi. Hogy nem hazaárulók ? Sokan nem, mert még arra sincs elhatározásuk. Persze a várható következmények tükrében másképpen vélakadnlnek, de akkor már későn.

Mostanra mindenki eldönthette a külső és belső minták alapján, hogy mit tart kívánatosnek és reálisan (nem ködfelhőkben ülve) mit kapnánk. Tessék hát dönteni.

Szerintem véleménye annak van aki nemmel vagy igennel szavaz, aki otthon marad hát.....azon nincs mit figyelembe venni.

Válaszok:
Negue | 2016. október 2. 11:33
Berecskereki | 2016. október 2. 11:54

Egyébként az mszp, dk, stb. azért viselkedett a legjellemtelenebbül, mert az aljaskodásuknak egyetlen célja van, hogy ne legyen érvényes a népszavazás! Meg is lesz a közeljövőben a "jutalmuk"!
Még Fodor Gábor is, akivel semmiben nem értek egyet, mégis becsületesebb volt, mint a másik bagázs, mert legalább rábeszélte az embereket a véleménynyilvánításra! Hiszen minden választáson az lenne a lényeg, hogy mindenki elmenjen, mert akkor nem lehet belemagyarázni semmit, hogy "mi mennyi", "hogy kell érteni" a távolmaradókat!

Lehet. De akkor is szúrjunk ki vele, az ország meg le van sz.....! Az se számít, hogy amit most képvisel az jó, hiszen Európában is mindenki ezt gondolja, leszámítva a politikusokat, nem baj az európai nép is le van szarva. Hiszen Schultz is megmondta nem kell a polgárokat annyira komolyan venni! Aki ezt a gondolkodásmódot képviseli, arról nem mondok véleményt, mert azt se érdemlik meg!
Sok embert ismerek, akik egyáltalán nem szeretik Orbánt, de van agyuk és azt mondták, MOST a nemmel értek egyet! Ha ezt Orbán képviseli, akkor nem kell egyeseknek, igaz? Gratulálok!!!!
Ez olyan mint az a jelenet, amikor a muszlim nő ellökte a Keletiben egy segítő kezet, mert az férfi volt! Kérem, akkor meg lehet pusztulni szépen!

Válaszok:
Negue | 2016. október 2. 11:51

jav:segítő kezét

Ez a villa- hajsütővas párhuzam azért nem áll meg, mert a kormánynak igenis szüksége van/lenne a nemekre ahhoz, hogy hatékonyan képviselje a betelepítés ellenes magyar álláspontot. Rohadtul nagy nyomást fognak ugyanis gyakorolni az ellenálló országokra, ezt már megüzenték, kemény menet lesz az biztos.

A vélemény és a választás két különböző fogalom. Szerintem aki nemmel, igennel szavazott, vagy érvénytelenül szavazott az nem véleményt mondott, hanem valami mellett döntött, választott. Így az érvénytelen szavazatokat is figyelembe kellene venni, amikor megállapításra kerül a részvételi arány.

Válaszok:
Negue | 2016. október 2. 12:03

Miért a választáson, nem véleményt mondunk a kérdésről, vagy a miniszterelnök jelöltről? Na mindegy, én így látom, de ezen nem fogunk összeveszni.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. október 2. 12:15

Azért vitatkozol, mert nem veszed figyelembe, hogy különböző nézőpontból értékelünk.

Én abból indulok ki, hogy aki szavaz az több, mint csupán véleménynyilvánítás.

Te viszont abból indulsz ki, hogy a véleménynyilvánítás is szavazás.

Mindkettőben benne van a véleménynyilvánítás,

Mondok egy példát, hogy én miként értelmezem.

Azt mondom, hogy a gyümölcs fogyasztás egészséges. Ez a gyümölcs tekintetében véleményt mondtam, de nem választottam, hogy melyik gyümölcs.

Azt mondom, hogy az alma a legegészségesebb, mert sok benne a C vitamin. Ekkor véleményt is mondtam, de választottam is.

Miért kellene összevesznünk? Szó sincs ilyenről. A vélemény egyeztetéséről van szó. Elmondtam az érveim, így részemről befejezettnek tekintem. Ha te ezzel nem értesz egyet, attól még a világ nem fog összedőlni és én sem fogok rád meghagyási.

Válaszok:
Negue | 2016. október 2. 12:21

Köszönöm. Még átgondolom! :)

Tisztelt Hollai úr!

Szeretném elolvasni a hivatkozott írását.
Kérem szíveskedjen megadni az írása linkjét. Előre is köszönöm, és jó egészséget kívánok.

Nem mostam en ossze semmit, csak arra gondoltam, hogy aki bojkotal, szavazolapot firkal ossze hogyan aranylik az '56-os forradalmarokhoz.

Jól látja.
A cél az emberek elszegényítése és egymás elleni kijátszása, összekeverése és ezzel békétlenség telepítése, az ellenállásra képes közösségek szétzilálása.
Ennek eszközei a globalizáció, a szabadkereskedelmi megállapodások, a migránsok beáramoltatása (a káosz keltéstől a felbujtásig).
Vérehajtói pedig a megvássárolt vagy megzsarolt politikusok.

Ez ellen nem fellépni súlyoss szűklátókörűség vagy haszonlesés.

Stumpf sokat szerepel az atv-ben. Olgica kimosta az András fejét belülről. Így tiszta káosz lett.

"1. NEM hazaáruló, aki otthon marad.

2. NEM hazaáruló, aki érvénytelenül szavaz.

3. NEM hazaáruló, aki igennel szavaz. "

Pedig igen!

Hírek szerint a Szerbiában tartózkodó migránsok azt a "felhatalmazást" kaptál egy magyar "személyektől", hogy ha nem lesz érvényes a népszavazás, már holnap megnyitják előttük a határt.

Kedves Feleim : elvesztünk!
Nem Orbán és a kormány veszett el, mert a politikusok életkörülményei megengedik, hogy kivédjék a gyerekeiket, az életüket fenyegető veszélyeket, egyes , nyalonc újságírók, művészek is kaphatnak védelmet, de: Mit fog kapni nyolc millió szimpla állampolgár?

Befellegzik az idegenforgalomnak, megtelnek a kórházak különleges betegséggel küzdőkkel, megnő a fertőzés-veszély (elsősorban gyerekeket és öregeket érinti), megnő a bűnözés, ak egyedül neveli a gyermekét, képtelen lesz egyszerre vigyázni rá és dolgozni is azért, hogy eltartsa, eleve kiszolgáltatottak lesznek a nők, a kislányok és adott esetben a csecsemők is az esztelen pusztítással, erőszakkal szemben!

Az európai népek szemében szart sem jelent a magyar ember, a kint dolgozók fogják ezt legjobban megérezni.
Mert ez az eredmény, ami jelenleg van: Újabb bélyeg a magyar népen és nem Orbán Viktoron!

Válaszok:
Morgen | 2016. október 2. 16:35
Tündér_Lala | 2016. október 2. 16:37

Lala fiú tündér.
Egyetértünk. A problémakör olyan szerteágazó (de egy irányba mutató művi manipulációk sorozata) amely mögött hatalmas erők állnak, hogy egy ilyen kampányban a lényeget csak súrolni lehet. (A politikusoknak még azt is csak módjával, mert a világmédia ellehetetleníti őket, kivéve ha extra nagy támogatottságuk van.) Tényleg Dávid Góliát harc ez. Ha az emberek ráébrednének a valóságra és átlátnának a hazugságokon akkor lenne esely, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Reményeim szerint Európaszerte.

...kapták egyes személyektől....

Talán a telekről hazajövők még beugranak szavazni.

Válaszok:
Morgen | 2016. október 2. 16:48

Okos, józan kommentár!!
De: Az OFFSHORE üzleteket a multik bonyolítják, főleh azok, akik a rendszerváltás után privatizálták a nemzeti vagyont!
A letelepedési kötvény öt évre szól, elsősorban vállalkozók kapták. Öt év után felülvizsgálat.
Ha egy migránst betelepítenek valahová, az egy életre, illetve a legtöbb esetben örökre szól.

Sajnos, én tudom, sőt tudtam, hogy érvénytelen lesz a népszavazás. Nagyon egyszerű oka van: A nép (nemzetről nem beszélhetünk) képtelen átgondolni , mi, miről szól. Már elfelejthetjük a kommunista időket ebből a szempontból. Az új nemzedék nagy hányada deviáns, mert azzá tették. Nem érdekli a család, magasról tesz a munkára, különféle drogokkal él -és- ne felejtsük azt a sok alapítványt, különféle szervezetet, amelyek a bevándoroltatás előtt telepedtek ide, egyetlen céllal: Ez pedig az, hogy minden eszközzel rombolják az államot, a jövőben pedig biztosítsák a balliberális (lojális) kormányok megalakulását , folytatólagos működését) az állampolgári rangra emelt migránsok segítségével.
Magam sem hittem, hogy jól gondolom, de az ábra ezt mutatja.

Két év múlva a kezét csókolgatná, ha hagyná!
A primitív örömmámor hamarosan sírásba fog torkollni.

Akkor már késő lesz!

Gratulálok drága, sikerült megtalálni szarva közt a tőgy

Válaszok:
Rézvirág | 2016. október 2. 18:03

Az aktuális helyzetre vonatkoztatják.

Valószínűleg igazad lesz. :)

Egy sváb is tud féreg lenni. Stumpf, a mandiner holnaptól átugrandó, Simicska bérencek.

Ennek majd utánanézek.
De, sok keresgéléstől mentenél meg, ha Linkelnéd arra a bizonyítékot, amit állítasz!

Az meg csak könnyet sem ejtsen, aki a hazája sorsát a "fej, vagy írásra" bízza.
Miért is kellene bárkinek is könnyeket morzsolnia?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés