Orbán: Le kell venni a kvótát az EU napirendjéről!

2016. október 7. 14:03
Pozsonyban egyeztetett pénteken Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az ezt követő sajtónyilatkozatban Fico azt hangsúlyozta, hogy teljes mértékben elfogadják a magyar kvótanépszavazás eredményét, egyben megismételte azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint a kötelező kvóta már politikailag halott ügy. Orbán Viktor arról beszélt: egyszer s mindenkorra le kell venni az Európai Unió napirendjéről a kötelező kvótákat.

Szlovák miniszterelnökként és soros uniós elnökként is mondom, hogy teljes mértékben elfogadjuk a magyarországi kvótareferendum eredményét, s a népszavazást legitim és demokratikus eszköznek tartjuk” – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken Pozsonyban, miután tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel.

A két miniszterelnöknek a pozsonyi kormánypalotában tartott találkozóján a kvótareferendum eredményén kívül az illegális bevándorlás kezeléséről, egyéb európai uniós témákról, illetve Szlovákia és Magyarország kétoldalú kapcsolatairól is szó esett.

Robert Fico az illegális bevándorlás témájáról szólva hangsúlyozta: Szlovákia továbbra is a schengeni határok hatékony védelmét, illetve a migráció okainak megszüntetését tartja a fő eszköznek a probléma kezelésére. A szlovák kormányfő megismételte azon korábbi kijelentését, miszerint egyre inkább bizonyságot nyer, hogy a kötelező betelepítésről szóló kvóták „politikailag halottak”.

Orbán: Le a kvótákkal!

A kötelező betelepítési kvótákat egyszer s mindenkorra le kell venni az Európai Unió (EU) napirendjéről – mondta Orbán Viktor a Ficóval tartott közös sajtótájékoztatón. A magyar kormányfő kiemelte: ki kell egészíteni a magyar alaptörvényt, bele kell írni, hogy a magyarokra senki sem kényszeríthet semmilyen kötelező betelepítési kvótát. Mint mondta, most azt jött elmondani szlovák partnerének, hogy az alkotmánymódosítás az európai jogrendszer keretén belül marad.

Hangsúlyozta: egy olyan betelepítési kvótarendszer, amelynek nincs felső korlátja és kötelező, egy nagy népvándorlás esetén tönkreteheti azokat az eredményeket, amelyeket „elértünk, lerombolhatja mindazt, amiért megdolgoztunk”. (MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Juncker világvége jóslata

„A vég kezdetét jelenti, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok” – hangsúlyozta Juncker, amivel az AFP francia hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra és a kvótareferendumra célzott.
Ha minden tagállam népszavazást tart, amikor nem ért egyet egy döntéssel, hogy kimondassa az ellenkezőjét annak, amit a jogszabályok előírnak, nem fogjuk tudni irányítani és kormányozni Európát” – mondta az Európai Bizottság elnöke.
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

"Ha minden tagállam népszavazást tart, amikor nem ért egyet egy döntéssel, hogy kimondassa az ellenkezőjét annak, amit a jogszabályok előírnak, nem fogjuk tudni irányítani és kormányozni Európát”
----------------------------------------
Segítettél, nem kell előkaparnom ezt a junckeri mondatot. Pedig fontos!
Juncker nem kevesebbet mondott, mint azt, hogy a hasukra ütve igyekeznek "kormányozni" a saját, bigott liberális világnézetüktől befolyásoltan, de erről előre senkit sem kérdeznek meg. Azután vinnyognak, ha a tagállamoknak nem tetszik.
Itt az orbáni példa.
Orbán még az előtt elmondta, hogy - szerinte - mi volna célravezető a migránskérdésben, mielőtt az EU meghozta volna az idióta intézkedéseit, illetve terveit. Most miért vinnyog a Juncker, meg a Schulz?
Nem kellene autokratikus megoldásokhoz ragaszkodni, egyeztetni kellene - előre;
és akkor simán mehetne minden. De ezt a liberális demokrácia felkent papjai nem engedhetik, mert akkor sérül a vaskalap a fejükön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés