Willkommenskultur

2016. október 13. 11:06

Bencsik Gábor
Magyar Krónika
A liberális Európa nem fektet pénzt, időt, fáradságot a saját gyerekeibe. Készen akarja beszerezni a következő generációt, amely majd öreg korában eltartja.

„Az európai történelem egyik legnagyobb, legtöbb embert érintő, legnagyobb hatású önbecsapásának vagyunk kénytelen tanúi immár másfél éve. Európa baloldali-liberális elitje a migránsválság kitörése óta naponta ad leckét befogadásból, önzetlenségből, segítőkészségből mindazoknak, akik nem szeretnék tétlenül elviselni a ránk zúduló népáradást, akik meg szeretnének maradni annak, akivé felnövekedtek. Ugyanez ez az elit tudomást sem hajlandó venni arról, hogy valójában az önzés kultúrájában él.

Egyetlen, de az élet szempontjából mindent felülíró mutató elegendő ennek megítéléséhez: a gyermekvállalás mértéke. Aki már próbálta, tudja: gyereket nevelni nehéz dolog, sok pénzbe, sok törődésbe, sok álmatlan éjszakába, valójában soha véget nem érő aggódásba kerül. Aki gyerekeket nevel, az liberális értelemben többé nem szabad ember: nem mehet kedvére nyaralni a tengerre, nem kelhet kedvére későn, nem veheti meg kedvére, ami megtetszik neki, nem törődhet kedvére egyedül önmagával. Annak a karrier is nehezebb dolog, a sikerért is sokkal többet kell küzdenie.

A liberális Európa nem is vállalkozik rá. Nem fektet pénzt, időt, fáradságot a saját gyerekeibe. Készen, mintha szupermarketben vásárolna, akarja beszerezni a következő generációt, amely majd öreg korában eltartja. Tobzódik az önző fogyasztásban, még az emberek fogyasztásában is – és emellé ad leckét önzetlenségből azoknak, akik számára a család, a közösség, a nemzet megelőzi az idegeneket.

Willkommenskultur? Az Isten hozott kultúrája? Hát éppen ez az, ami kiveszni készül Európából – a sajátjainkért érzett, kimondott, megélt Isten hozott. A minden nap, a nap minden percében meghozott áldozat a sajátjainkért. Ami valójában az egyedüli út a teljes élethez.”

(A cikk a Magyar Krónikában jelent meg.)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan már a szír migránsok olcsóbban jönnek ki, ha letelepedési kötvényt vásárolnak a csempészeknek fizetett útiköltség helyett.
Rogánék megint leócsították - most a felére - a letelepedési kötvények árát.

Mocskos hazaáruló korrupt banda!

A migráns-válság kezdete óta írom:
a gyermekvállalás különböző (nagyon különböző!) mértéke hosszabb távon (középtávon!?) eldönti a problémát.
Az a nép(ség) ugyanis, amelyik nem akar gyereket vállalni megérett a kipusztulásra.

"Aki gyerekeket nevel, az liberális értelemben többé nem szabad ember: nem mehet kedvére nyaralni a tengerre, nem kelhet kedvére későn, nem veheti meg kedvére, ami megtetszik neki, nem törődhet kedvére egyedül önmagával."

Ugyanennyire nem lesz szabad az sem szerintem, aki a Willkommenskultur jegyében az európaitól radikálisan eltérő kultúrkörből érkezőket fogad be ellenőrizetlenül milliószámra.

A kalifátusban is lesz pár dolog, amit nem tehet majd meg kedvére. Erről a nemlétező NO-Go zónák környékén élők most is tudnának mesélni.

Én a magam részéről ezerszer inkább hozok "áldozatot" a gyerekeimért (nem kelek későn, nem megyek a tengere kedvemre), mint idevándoroltakért.

Biztos velejéig romlott xenofób vagyok. Vagy rasszista. Vagy fasiszta.

Még az is...

Bár nincs már messze az idő, hogy liberális körökben erre büszke lehetnék. Hiszen ez csak egy "alternatív szexualitás". Mint a fiatal svéd liberálisok által követelt nekrofília és testvérszerelem.

Természetesen a politikai nézeteim nem "alternatív vélemények". Hanem - mint említettem is - rasszizmus, meg xenofóbia, meg fasizmus.

Mármint liberális körökben.

Köszönöm. Bár szegény feleségemet is érdemes lenne erről megkérdezni...

Ez megint csak félrebeszélés!

Az európai kultúrához ugyanúgy hozzátartozik a felelős gyerekvállalás is. Amikor ilyen mondatot hallok, akkor tudom, a mélyen elnyomott lelkiismeret szólal meg. A nem vállalt és fel nem nevelt gyerekek árnya ül az ilyen mondatokon.

A lelkiismeret elnyomására kiváló.

Egyáltalán nem igaz. Ilyen szög egyszerű az egész.

A többi csak a lelkiismeret altatása. nyilván én hibásan születtem, mert soha nem voltam képes rá. Ezért van ma 10 gyerekem.

A többinek sem megy, ezért szeretnének a mi fajtánkon bosszút állni. Mert zavarunk a lelkiismeret elnyomásában.

Nem az most a fontos, hogy igaz lesz-e ez az elvárás, hanem az, hogy ők mit akarnak.

Nem lesz igaz, mi ezt tudjuk, de ők nem akarják tudni.

rajtatok kívül nem hisztériázik senki.
Mi elmentünk szavazni, mert ezt kellett tennünk, ti meg hisztériáztatok bőszen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés