Menekültként nyilvántartásba vett férfi támadt rá egy katonanőre Röszkén

2016. október 16. 11:01

Egy Németországban menekültként nyilvántartásba vett szír férfi Röszke külterületén a határzár mellett rátámadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre. A férfi a kerítésen át akart Szerbiába jutni, az úticélja Törökország volt.

Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője közölte, a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfi, akit Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba, a magyar-szerb határon felállított kerítésen keresztül kívánt Szerbiába jutni Röszke külterületén csütörtök este, úti célja Törökország volt. A férfit észrevette a három társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott kollégáitól.

Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckarót feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé közeledve. Ezt észrevették a katona járőrtársai is, akiknek egy méterre a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit, és így megakadályozták a támadás befejezését, tudatta a csoportvezető ügyész.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/25664