Nem hordhatnának burkát és nikábot a német közalkalmazottak

2016. október 26. 17:00
Burka- és nikábtilalmat tervez a német szövetségi kormány az állami hivatalokban dolgozók számára, értesült a Spiegel egy belügyminisztériumi javaslatból. Személyi azonosítás során sem lehetne eltakarni a fejet.

A belügyes javaslat által szorgalmazott burka- és nikábtilalom nem csupán a hivatalokban dolgozó állami alkalmazottakra vonatkozna, hanem arra is, hogy a személyi azonosítást megkövetelő műveleteknél, mint például útlevél-ellenőrzés, bírósági tárgyalás vagy választás esetén szintén tilos legyen az arcot elfedő ruhaneműt viselni.

Arcot nem eltakaró fejkendőt persze továbbra is lehetne viselni vallási okokból. „A nyílt kommunikáció ösztönzi a szabad, demokratikus társadalomban lévő együttélést” – áll a belügyminisztériumi javaslatban, amely szerint az arc elfedése a nő meggyalázása, így ez a gyakorlat ellentmond a férfiak és nők közti, alkotmányba foglalt egyenlőségnek.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkel-ha sokáig német földön fog élni- még megérheti, hogy szelfi helyett "burkázni" fog a társadalmi egyenlőség nevében.

Bizony bizony, Rómában élj úgy mint a rómaiak.
Akinek pedig ez nem tetszik, az előtt nyitva a határ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés