Több mint 200 migráns fulladhatott a Földközi-tengerbe

2016. november 3. 20:42
Néhány óra alatt leeresztett az a két zsúfolt gumicsónak, amit Líbiából indítottak útnak csütörtök hajnalban. Közel 240 embert keresnek.

Újabb két menekülthajó süllyedt el a líbiai partvonal mentén: majdnem 240 embert keresnek. A két zsúfolt gumicsónakot hajnalban tették vízre, és órák alatt leeresztettek. A legutóbbi jelentések szerint összesen huszonkilencen jutottak partra. A mentők eddig tizenkét holttestet találtak.

Habár idén jóval kevesebb menedékkérő érkezik Európába, mint tavaly, sokkal több a tragédia, mert az embercsempészek egyre zsúfoltabb és egyre rosszabb állapotban lévő hajókat indítanak. 2015-ben 12 hónap alatt 3777 halálesetet regisztráltak, miközben idén csak októberig 4220 menekült és migráns veszett a tengerekbe – tudósít az Euronews.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiknek a lelkén szárad majd négyezer ember halála?
Remélem, lesz bírájuk!!

Én nem érzek lelkiismeretfurdalást. Azt is sajnálom, aki belefullad valami bányatóba, mert nem érdekli a fürödni tilos tábla, de a lelkiismeretem ettől még tiszta.

A kommentek undorítóak, szégyentelenek. Ez tény.

De hadd emlékeztesselek arra, hogy nem a magyar nácik tehetnek a csónakozók haláláról, hanem azok, akik 1. csónakban tették őket, és 2. akik csónakra szálltak, 3. akik a csónakoztatást a "mentés" + Európába szállítással népszerűsítik. IGEN, az ö felelősegük is hatalmas, és a történetírás meg is fogja nevezni, még ha az ideologizált sajtó csak szentimentális képekkel és dagályosan ködösítő ömlengéssel "informál" az összefüggésekről.

Lehet moralizálni: de ezzel nem mentesz meg egyetlen egy életet sem. Úgyhogy válassz, mi az elsődleges számodra: a morális felsőbbrendűségi érzés vagy konkrét élet? Ócska politikai vád, a magyar kormányt hibáztatni a menekülők szenvedése miatt, vagy amiatt, hogy itt az állattá vedlett poszt-kádárista rasszizmus tombolja ki a frusztrációját.


Konkrétan mit teszel azért, vagy mit követelsz, hogy a tömegek ne üljenek fel a ladikra? Mert azzal kezdődik az őszinte érdekvédés, NEM a mentőhajók bevetésével.

A mentőhajó-biznisz a nyugati humanizmus mérhetetlen cinizmusa.

Szerintem senkinek a halála nem vicces...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés