Nem bír el a migránsokkal a francia menekültügyi rendszer

2016. november 4. 8:59
Lényegesen kevesebb migráns érkezik Franciaországba, mint Németországba, a francia menekültügyi rendszer mégsem képes megbirkózni a feladattal, véli egy politológus.

A németországinál jóval kisebb számú érkezővel sem tud megbirkózni a francia menekültügyi rendszer – mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő. Tavaly mintegy 80 ezer menekültügyi kérelmet nyújtottak be az országban, ez a szám idén elérheti a százezret, de „a francia infrastruktúra még ennyire sem állt készen”, miközben „folyamatosan születnek a kiegészítő megoldások”, növelve az elhelyezhető emberek számát.

A politológus szerint Francois Hollande francia államfő azért döntött a calais-i és a párizsi menekülttábor kiürítése mellett, mert demonstrálni szeretné, hogy „az állam ott van a helyén, rendet tart és teszi a dolgát”, egyúttal azt is üzeni az elnökválasztás előtt álló országnak, hogy a korábbiaktól eltérően most nem fognak újraépülni ezek a táborok.

A jövő évi franciaországi elnökválasztásról szólva a szakértő azt emelte ki, hogy a baloldal rossz szereplése miatt a voksolásnál érdekesebb lesz a jobboldali előválasztás eredménye, mert „aki ezt megnyeri, az a következő francia elnök”.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miert, van barmi amit a francia adminisztracio kepes hatekonyan kezelni? :)

Mi lesz ezután?
A migránsok feleségei egymás után szülnek, csak szülnek!
Azokkal a sikertfajd lányzókkal mi lesz, akiket félrevezetnek, hány migránsgyereket fognak szülni, mert ugye nincs róla híradás, de bitony szépen haladnak a megerőszakolásban.
Már az öregeket és a férfiakat sem kímélik.
Hajrá, liberósok, remélem, megtanuljátok, mi a nő dolga, migráns módra!

Az egyik nem zarja ki a masikat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés