Simogatunk és védünk

2016. november 8. 9:15

Sebes György
Népszava
Most az a kérdés, hogy az „új egység” érvényesül-e a parlamentben. Vagy azok a makacs, rátarti, de főleg nemzetellenes ellenzékiek megtorpedózzák a módosító javaslatot, amelyet – fontosságára tekintettel – maga Orbán Viktor nyújtott be.

„Most az a kérdés, hogy az »új egység« érvényesül-e a parlamentben. Vagy azok a makacs, rátarti, de főleg nemzetellenes ellenzékiek megtorpedózzák a módosító javaslatot, amelyet - fontosságára tekintettel - maga Orbán Viktor nyújtott be. Van rá esély, mióta a Jobbik megzsarolta a Fideszt. A többiek ugyanis biztosan a nem gombot nyomják, vagy nem szavaznak, vagy be sem mennek az ülésre. Meg is mondta Kósa Lajos, hogy a baloldali képviselők sosem szerették nemzetüket, tehát nem is várható tőlük más.

Szerencsére azonban a hatalmi kommunikáció már jó előre felkészült minden eshetőségre. Ha meglesz a kétharmados többség, akkor győz az igazság és a jó. Ez esetben a(z) - egyébként érvénytelen és eredménytelen - népszavazás felhatalmazásával élve a parlament újabb lépéseket tehet Brüsszel megfékezésére. Hiszen Szijjártó Pétertől tudjuk, hogy a kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, az Európai Tanács decemberi ülésén ismét napirenden lesz, tehát a kormánynak még küzdenie kell ellene. Ha viszont nem hallja meg elég képviselő az új idők új szavát, akkor kiderül, ki akarja megvédeni Magyarországot és ki nem. Utóbbiak arról ismerszenek meg, hogy nem szavazzák meg az alkotmánymódosítást. Vagyis - és most ismét Kósa Lajost idézzük - nem szeretik hazájukat. És nem lehet rájuk számítani a haza - és természetesen minden ember - védelmében. »Hát milyen ember, milyen képviselő az ilyen« - tette fel a költői kérdést a mindig bölcsen szóló frakcióvezető.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még mindig nem érti.
Az új egység nem a politikusok között jött létre, hanem az emberek között. Ebből is látszik, hogy a ballib politika elszakadt a választóitól. A mai egy remek alkalom lehetne, hogy eleget tegyenek választóik akaratának. Igaz, nem tartoznak elszámolással olyan sok embernek, hiszen tán ketten jutottak be egyéniben, a többiek listáról.

Nem hiszem, hogy lesz átszavazás. Móriczot is hogy megbüntették.

A jobbik ebből csak úgy tudna kijönni jól, ha tőle nyomnának hárman-négyen "véletlenül" igen gombot.
Kecske is jóllakna, káposzta is megmaradna.

Hosszú távú következményekkel számolhatnak. Ma csak a szavazás ért véget, a többi most kezdődik.

Lehet Sebessen örülni. Nincs meg a kétharmad támogatás a módosításhoz.

Válaszok:
pollip | 2016. november 8. 10:14

Saját magukra ragasztották a hazaáruló címkét. Buták.

Most más nem csak a ballib, hanem a jobbik is rárontott a nemzetre.

A választóik fogják megbüntetni őket hosszú távon. Számolhatunk úgy, hogy a 3,3 millió nem-mel szavazónak kb a fele nem kormánypárti volt. A többieket cserben hagyta a pártjuk. Ballib+jobbik összeért.

Hosszabb távon lehet, hogy így forogja ki magát. Elképzelem az első húsz migránst, akit ide telepítene az eu. Ujjal lehet mutogatni a jobbik árulására.

Ezzel feketén-fehéren eldőlt, hogy a balliberálisok és a Jobbik támogatja Juncker bizottság a migránsok kötelező betelepítését a tagországokban. Ezt egyben azt is jelenti, hogy szívesen fogadják őket, bízva abban, hogy a jövőben belőlük kerülnek ki a balliberális és jobbikos szavazók.
Továbbá az is kiderült, hogy a Jobbik és a balliberálisok egy gyékényen árulnak. A szavazóik pedig felkészülhetnek a Juncker bizottság által kötelező migránsok fogadására, gyűjtve hozzá a szükséges forrásokat, ingatlanokat.

Szerintem van felhatalmazása, ami a választások eredményéből adódik.
Nem hiszem, hogy engedni fogunk az eu-nak ebben az erőszakos betelepítésben, pedig néhány százat beengednék jobbikos városokba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés