Egy tehervonaton bukkantak huszonkilenc migránsra

2016. november 10. 8:15
Egy Szerbia felől érkező tehervonat rakománya közé bújva akadtak a hatóságok huszonkilenc migránsra Kelebia vasúti határátkelőhelyen. A közlemény szerint a magukat afgán állampolgárnak valló férfiak nem rendelkeztek az Európai Unió területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes útiokmányokkal.

A Szerbia felől Magyarország területére érkező tehervonat átvizsgálásakor huszonkilenc migránst találtak a rakomány között megbújva a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrzést végző határrendészei kedden este a Kelebia vasúti határátkelőhelyen – közölte a rendőrség szerdán este a honlapján.

A közlemény szerint a magukat afgán állampolgárnak valló férfiak nem rendelkeztek az Európai Unió területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes útiokmányokkal. A rendőrök a migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérték az ideiglenes biztonsági határzáron, hogy a legközelebbi tranzitzónába eljutva, legálisan terjeszthessék elő menekültügyi kérelmüket.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés