Rengeteg áldozattal járt a nyitott kapuk politikája

2016. december 3. 13:16

Sebastian Kurz
Magyar Idők
Mostanra már mindenki belátta, a bevándorlási hullámot meg kell állítani. Keményebben kell dolgoznunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást. Interjú.

„Ausztria tavaly támogatta Angela Merkel nyitott kapuk politikáját, idén azonban, úgy tűnik, 180 fokos fordulatot hajtott végre az osztrák kormány. Bécs most már mindent megtesz annak érdekében, hogy korlátozza az Ausztriá­ba érkezőket. Mi történt?

Nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy az egész kormány megváltoztatta volna véleményét, hiszen a kabinet egyes tagjai, köztük jómagam, mindig is egyértelmű álláspontot képviseltünk, bár ezzel az álláspontunkkal kisebbségben voltunk. Koalíciós partnerünk, a szociáldemokraták, illetve pártom, a néppárt egyes politikusai is inkább Angela Merkellel értettek egyet, saját álláspontomért pedig nagyon hevesen bíráltak. Mostanra azonban már mindenki belátta, hogy a Közép-Európába özönlő migrációs áradatot nem lehet kezelni, a bevándorlási hullámot meg kell állítanunk. Ez a felismerés igazán szükségessé vált, hiszen 2015-ben 90 ezer ember nyújtott be menedékkérelmet Ausztriában, ami túlságosan nagy szám. Az idei számok is túl magasak, ezért úgy gondolom, még keményebben kell dolgoznunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást és új menekültügyi rendszert alakítsunk ki. A jelenlegi ugyanis nem működik. (...)

Úgy tűnik, mély törésvonalak vannak Európában a különböző országok és pártok között, ami a migrációs válságot illeti. Eljön majd egyszer az az idő, amikor közelednek az álláspontok?

Ez számomra is nagy problémát jelent, engem is rengeteg bírálat ért tavaly, amikor Ausztriában és Németországban a többség még támogatta a nyitott ajtók politikáját, mondván: Wir schaffen das! (Megcsináljuk!) A helyzet azonban megváltozott: 2015 bizonyítéka annak, hogy ez a politika megbukott. Az is beigazolódott, hogy ez a politika nem tud gátat vetni annak, hogy emberek vesszenek oda a Földközi-tengerbe. Sőt, ez a politika járult hozzá a leginkább ahhoz, hogy rengetegen meghaltak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó lenne a "felismerésen" túl valamit a gyakorlatban is látni, mert eddig csak a szavak szintjén fogalmazódnak meg ködös dolgok, a távoli jövőre vonatkozóan, miközben özönlenek Európába a honfoglalók!!!

Értelmes ember ez a külügyminiszter (is).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés